Inspirace z obchodu, marketingu a podnikání pro vaše uši

07. Květen 2017

Schopný obchodník nechce nikdy polevit a spokojit se s tím, že něco „ujde“. Jak nám ostatně řekli osobnosti, které úspěšně 10 i 20 let obchodují pro CANON, i v obchodě platí nerudovské: „Kdo chvíli stojí, už stojí opodál.“ Každý den můžete udělat pro svůj osobní rozvoj obrovský krok. Stačí vám sluchátka, připojení k internetu (někdy ani to není potřeba) a bystrá, otevřená mysl. Přinášíme mix českých a zahraničních podcastů, které vás nachytří a posunou dál. Pokud by vám tato dávka nestačila, inspiraci najdete také zde.

1. Podcast Brendona Burcharda

Vyzkoušejte leady
  • Kdo: Americký motivační speaker a kouč největších světových lídrů a CEOs
  • Co: YouTube videa o osobním rozvoji, produktivitě a cestě nahoru
  • Kde: https://www.youtube.com/user/BrendonBurchard
  • Podcasty jsou v angličtině

Brendon Burchard je v obchodu jméno. Success Magazine ho zařadil mezi 25 světových osobností, které nejvíce ovlivňují osobní rozvoj. V tomto případně mluví ještě výmluvněji čísla, na YouTube má 540 000 subscribers a jeho fanbase na Facebooku čítá přes 5 milionů lidí. TIP BusinessAnimals.cz: Doporučujeme také jeho osobní Facebook profil, kde vysílá živě a nechává nahlédnout do svého života, zvyků a tajemství úspěchu.

2. Byznyspark.cz

jan-masek-inovacevkorporaci

Tip CEO BusinessAnimals.cz Jitky Zoderové pro všechny zkušené obchodníky: „Podcasty Michala Andery přinášejí formou příběhů informace, které obchodní nováčky poučí a zkušeným salesmanům po 10 a více letech v oboru dodají potřebný nový impulz a perspektivu,“ odpovídá Jitka na otázku, proč by měli obchodníci nasadit sluchátka a denně se vzdělávat formou audio podcastů. Naposledy ji bavil díl s Michalem Vojtou na téma inside sales. Na Byznysparku je skvělé také to, že je zaměřený zejména na české prostředí.

3. Život jako hra českých sales koučů vrana2

  • Kdo: Podnikatel a kouč Aleš Vrána a obchodní mentor Michal Holub
  • Co: Podcasty s prvky gamifikace učí obchodníky, jak si vytvořit kariéru a život, které je budou bavit
  • Kde: www.podcastzivotjakohra.cz/category/podcast/
  • Podcasty jsou v češtině

Obchodník je tvor hravý, jinak by v oboru nevydržel. A proč se sebevzdělávat nudnou formou, když u toho můžete mít pocit, že hrajete napínavou hru? Podcasty dvou Brňáků vám pomůžou zejména ve vedení obchodního týmu, ale i sama sebe. Aleš s Michalem se skvěle doplňují, podcasty mají švih, značnou informační hodnotu a rozhodně nezapadnou.

4. Demarketing Pavla Šímy 

sima

hledáme obchodníka
  • Kdo: Marketér a influencer, autor knihy Na Plné Koule Pavel Šíma
  • Co: Dlouhé, často dvou hodinové in-depth rozhovory o marketingu a business developmentu
  • Kde: http://www.pavelsima.cz/demarketing/
  • Podcasty jsou v češtině

Jediný český marketingový podcast servíruje rozhovory s hosty, kteří vás mají co naučit. Pavel hosty nepustí od mikrofonu, dokud na kost neodhalí byznys model společnosti a jak jej vybudovali. České úspěchy jako Marketing Festival nebo Ludwigovu knihu Konec prokrastinace rozcepuje na kousky, ze kterých složí návod, jak mohou posluchači podobných úspěchů dosáhnout ve svých oborech. TIP BusinessAnimals.cz: Jednoznačně doporučujeme epizodu s DámeJídlo.cz!

5. Eftiho The Ultimate Sales Hustle 

Jeden z nejoblíbenějších mladých motivačních speakerů pár let zpátky pronesl motivační Keynote řeč na Pioneers Festivalu ve Vídni. Steli Efti vládne slovem a zabaví vás jak krátkou 5minutovou obchodní historkou s poučením, tak v delších 20–30minutových podcastech, kde sdílí taktiky a strategie, jak pomáhá sales týmům v Silicon Valley růst z 10 zákazníků na 1 000. Věnuje se konkrétním tématům z oblasti B2B sales, inside sales, jak se zákazníkem diskutovat o ceně, jak rekrutovat obchodníky aj.

6. The Tim Ferris Show

  • Kdo: Tim Ferris, autor bestselleru Čtyřhodinový týden
  • Co: Strategie, taktiky a best practices lidí, kteří to ve svém oboru dotáhli na světovou třídu
  • Kde: www.fourhourworkweek.com/podcast
  • Podcasty jsou v angličtině

Pro všechny fanoušky Čtyřhodinového týdne a efektivní práce. Vykašlete se na time management, čas stejně nikdy neovládnete. Pracujte se svou hlavou a staňte se mistry head managementu. Tim Ferris si ke každé epizodě zve ty nejlepší z nejlepších, lidi, kteří ve svých oborech (business, investice, sport) dosáhli na světovou třídu. Poslechnout si můžete, jaké konkrétní praktiky fungují Arnoldu Schwarzeneggerovi, jak pracuje se svou hlavou Tony Robbins nebo co dovedlo k úspěchu Jamieho Foxxe. Ne nadarmo je show Tima Ferrise nejsledovanějším business podcastem na iTunes s více než 80 miliony stažení měsíčně.

7. Ask Gary Vee Show

Budete se bavit, kroutit hlavou, párkrát bouchnete do stolu – ale pořádná dávka motivace vás při sledování Garyho Vee nemine. Se svými hosty, kterými jsou top realitní makléři, CEOs předních amerických firem i slibných startupů a další TOP persony (v jedné z posledních epizod mluvil o businessu na hiphopové scéně např. rapper Fat Joe) do vás ve 20 minutách nahustí know-how, které vás posune dál!

8. Salesman podcast zaměřený na B2B 

Úspěšný obchodní podcast má v magazínu Salesman.Red na starost Will Barron, který si zve přední experty na témata produktivity, zvyšování prodeje a výkonu, aby s nimi v jednotlivých epizodách pronikl k technikám a návykům, které si mohou posluchači převzít a ihned praktikovat do běžného života.

9. „Historky z obchodního.“ Jak uzavřít milionové dealy?

  • Kdo: Brandon Redlinger, business developer v PersistIQ Ben Sardella, spoluzakladatel a CRO Datanyze
  • Co: Stories from the Sales Floor mají v průměru 20 minut, autoři v jednotlivých epizodách tahají z nejúspěšnějších obchodníků, jak uzavřeli svůj největší deal
  • Kde: https://soundcloud.com/salesfloorstories

Zábavný a poučný podcast, ve kterém nejúspěšnější realitní makléři, B2B obchodníci a další TOP performeři odtajňují, jak uzavřeli své největší dealy, proč sales milují, ale také proč málem vyhořeli a co jim pomohlo.

10. Sales Gravy

  • Kdo: Obchodní mentor Jeb Blount
  • Co: Podcasty výhradně na obchodní témata
  • Kde: www.salesgravy.com/podcasts
  • Podcasty jsou v angličtině

Krátké věcné vstupy na výhradně obchodní témata. Hlavní message sales motivátora Jeba Blounta, autora podcastů Sales Gravy, je: „Úspěšný obchodník je vnitřně motivovaný obchodník, který má nastavený mindset vítěze.“ Ve svých, třeba jen 5minutových podcastech, se snaží každý den své posluchačstvo právě k takovému mindsetu dostat. Joe, kterého je radost poslouchat i kvůli pomalé a friendly angličtině, mluví nejen o tom, jak pracovat s vlastní hlavou v různých obchodních situacích a při vyjednávání, ale také o pomůckách moderního obchodníka. Nám se třeba líbil podcast o dnes již opomíjeném psaní poznámek ručně.

11. TEDTalks Business

Ari_Wallach_speaking_at_TEDx_MidAtlantic

Poslech TEDtalků s byznysovým podtextem si oblíbilo mnoho známých osobností a není divu. Formou často emotivního příběhu se dozvídáme nejnovější informace ze světa technologií, inovací, business developmentu a obchodu, kvalita je profesionální, jak se na TED sluší, a motivace skoro okamžitá!

O dalších zajímavých českých a světových podcastech vás budeme informovat v dalších článcích. Jaký je váš oblíbený?

© 2024 imper.cz