11 míst v Praze, kde si dáte boží snídaně

Alma Café

05. Leden 2024

Snídaně je základ! To radí jak výživoví poradci, tak i naše maminky. Ve shonu běžných dnů se často stane, že mezi schůzkami nemáme čas na jídlo ani pomyslet, natož něco zobnout. Se snídaní tak musíme vyžít až do oběda. Pokud si ji ale dáte někde venku, v hezkém prostředí, společně s klientem či vašimi kolegy, skvěle vás to nastartuje do nového pracovního dne. Vytipovali jsme pro vás trendy místa po celé Praze, kde si dáte rychlou snídani již od 7 hodin, a kde můžete u obřího brunche vysedávat klidně až do oběda.

Aktualizováno!

1. Alma café

Nedávno otevřený gastrokomplex Alma nedaleko Národní třídy má nejen strategickou polohu a skvělou dostupnost – metro i tramvaj je odsud na 4 světové strany, co by kamenem dohodil, ale především skýtá minimalistický a přitom útulný prostor na snídani. Nespornou výhodou je možnost DYI snídaně – sami si poskládáte, na co máte zrovna chuť, nebo jak velký máte hlad. Určitě ale ochutnejte skvělá turecká vejce či lahodně vychucený sendvič. Z nabídky nápojů doporučujeme filtr, kombuchu či teplý nealko punč. Na své si přijdou i milovníci sladkých teček – ochutnat můžete výborný perník, croissant či míša dort. Almu jsme vyzkoušeli několikrát a vždy nás nadchla, je to naše jasná volba pro business snídani v centru.

hledáme obchodníka
  • V Jirchářích 8, Praha 1, 110 00
  • Po–⁠NE: 9.00–18.00
  • Alma Prague

2. Osada, Holešovice

Máte schůzku v Holešovicích? Nasnídejte se v Osadní ulici. Na konci krátkého průchodu na vás čeká prostorné atrium, ve kterém najdete Osadu. V létě doporučujeme zahrádku, v chladnějších měsících se schovejte uvnitř. Vyhlášeným pokrmem je rozhodně sendvič Monte Riči nebo moderně pojatá Smaženka. Pokud upřednostňujete sladkou snídani, zkuste fermentovanou kaši. K pití doporučujeme mošt, čerstvou zeleninovou či ovocnou šťávu a samozřejmě kávu od Nordbeans. 

  • Po-Pá: 8.00–⁠20.00
  • So+Ne: 9.00–⁠16.00
  • Osadní 35, 170 00 Praha 7, Holešovice
  • www.osada.cz

Náš tip: Součástí Osady je i několik regálů s potravinami. Pokud potřebujete narychlo dárek pro klienta, určitě zde vyberete nějakou dobrotu.

3. Spižírna 1902, Vinohrady

Co by kamenem od Vinohradské vodárny dohodil (a zbytek došel), najdete podnik s osvěžujícím a malebným interiérem –⁠ Spižírna 1902. My jsme ji objevili teprve nedávno, a o to raději se sem vracíme. Otevírají v 8:00, takže z postele můžete rovnou na snídani. Výběr snídaní je bohatý a my bychom rozhodně vypíchli lahodný Cilbir „Turecká vejce“, která na meníčkách zatím vídáme sporadičtěji. O to větší radost máme, když na ně někde natrefíme. O víkendu vás tu z kocoviny vyprostí horkým vývarem a luxusními vejci Benedikt.

  • Zborovská 60, 150 00, Praha 5
  • Po–Pá: 8.00–⁠20.00
  • So+Ne: 9.00–⁠18.00
  • www.spizirna1902.cz

4. Dvorek, Karlín

Co bychom to byli za vyznavače kavárenských trendů, kdybychom vás nepozvali do Karlína? Tentokrát jsme vybrali Dvorek – cool, moderní, prostorné a příjemné. Navíc perfektní lokalita, kousek od stanice metra. Vytáhněte místní businessmany na perfektní snídaně ještě předtím, než se odeberou do svých officů. V nabídce mají fantastickou anglickou snídani, švédský chléb Karving, a do dětství vás vrátí loupák s máslem, marmeládou a kakaem. Náš verdikt? TOP!

Náš tip! Sledujte sociální sítě Dvorku, krom snídaní zde mají i fantastické obědy. Náš favorit je smažený sýr!

hledáme obchodníka
  • Křižíkova 34a, 186 00, Karlín
  • Po-Pá: 8.00–⁠15.00
  • So+Ne: 9.00–⁠14.00
  • www.dvorekkarlin.com

5. Bistro Monk, Staré Město

Máte schůzku v samém centru Prahy kousek od Staroměstského náměstí? Zkuste Bistro Monk. Úchvatný interiér a jídlo, jehož věhlas způsobuje, že v této kavárně je prakticky pořád plno a nelze zde rezervovat stůl. My si ale myslíme, že tento podnik za trochu trpělivosti určitě stojí. Zvlášť, když tu snídani ulovíte po celý den! Doporučujeme především těm, kteří ocení zdravé vege dobroty. Ochutnejte určitě lahodné avotoasty, chléb s batátovou pomazánkou, Monk superfood bowl, a jako tečku zkuste Mechový dortík.

  • Michalská 20, Praha 1
  • Ne–Čt: 8.30–17.00, Pá–So: 8.30–18.00
  • www.bistromonk.cz

6. Flat Café, Vršovice

Má váš klient psa Korgiho a miluje čaj o páté? Vezměte ho do Vršovic. V nádherné kavárně Flat Café se společně budete cítit jako na snídani u královny Alžběty II. Interiér je vyloženě stylový a dýchne na vás britskou atmosférou. Anglická snídaně je zde samozřejmostí, my doporučujeme ještě nadýchané lívance a Eggstraordinary omeletu. Na malý hlad skvěle zafunguje bagel obložený uzeným lososem s hořčičnou omáčkou.

  • Kodaňská 81/4, 101 00, Vršovice
  • Po–Pá: 8.30–21.00, So+Ne: 9.00–⁠18.00
  • www.flat-cafe.cz

7. Vejce Dejvice

Schůzka u kulaťáku na Praze 6? Tak to musíte zkusit Vejce Dejvice! Čistý, prosvětlený prostor vpředu a útulné soukromí v zadním traktu kavárny. A jak už název napovídá, jsou zde specialisti na vajíčka. Zkuste verzi Do skla, Benedikty nebo klasické míchačky. Všechny varianty jsou vynikající a nasnídáte se zde po celý den. Krom slaného zde najdete i sladké dobroty, třeba lívance „tapiokové perly“ s kokosovým mlékem.

  • Čs. armády 872/33, 160 00, Praha 6
  • Po–⁠Pá: 8.00–⁠20.00, So: 9.00–⁠20.00, Ne: 9.00–⁠19.00
  • wwww.vejcedejvice.cz

Náš tip! Kostarická snídaně Gallo Pinto, vynikající párečky, a pokud vás chytne nostalgie a větší hlad, ochutnejte knedlíky s vajíčkem. Mají zde i skvělé polední sezonní menu.

8. Typika, Nusle

Za dalším snídaňovým pokladem se vypravíme do Nuslí. Tahle část Prahy gastronomicky vzkvétá a není ještě tolik „profláklá“ jako Karlín či Vinohrady. Za naši kancelář doporučujeme navštívit kavárnu Typika. Má velmi vkusný, minimalistický interiér a nasnídáte se zde již od 7:30. Z menu bychom vám doporučili ochutnat netradiční snídaňové speciality, jako je například řepové borani, květákovo-bramborová kaše nebo glazovaná pečená mrkev. Milovníky sladkého určitě potěší máslová vánočka s makovým pudinkem nebo legendární šišky s mákem. To jsou dobroty, co si nedáte jen tak někde! K pití zkuste grapefruit espresso tonic nebo některou z kávových specialit –⁠ V60 nebo Cortado.

Snídaně Praha
Zdroj: Facebook Typika
  • Vítězná 124/5, 150 00, Malá Strana
  • Po–Pá: 7.30–21.00, So–Ne: 9.00–19.00
  • www.typika.coffee

9. Café Savoy, Újezd

Čeká vás schůzka s náročným klientem, který si potrpí na luxusní prostředí a servis? Vezměte ho na snídani do Café Savoy na Malé Straně. Doslova vás vtáhne do období první republiky. Nasnídáte se od 8. hodiny a budete se zde cítit jako v bavlnce. Nad vajíčky Benedikt či Florentino pak dohodnete business jedna báseň. Nezapomeňte si k nim přiobjednat párečky nebo vyhlášené chlebíčky. Café Savoy funguje od 11:30 jako restaurace, doporučujeme ho tedy i na business obědy či večeře s klienty.

10. Šodó, Dejvice

A ještě jednou Dejvice. Nebo spíš Bubeneč a taky Hradčany. Pokud vyrážíte na schůzku tímto směrem, zastavte se v kouzelném rodinném bistru s přátelskou atmosférou –⁠ Šodó. Najdete ho asi v polovině pěší cesty mezi stanicemi metra Hradčanská a Dejvická. K snídani musíte ochutnat vejce do skla. Mají je buď ve vegetariánské verzi nebo s klobáskou nduja a když do nich namočíte kváskový chleba, tak poznáte nebe. Menu je navázáno na sezonu, takže třeba na jaře tu ochutnáte skvělý chřest nebo burratu s mladým hráškem. Bistro získalo název díky vyhlášeným buchtičkám se šodó, avšak nyní mají na chvilku pauzu. Doporučujeme tedy sledovat sociální sítě, abyste vychytali jejich sladký návrat!

Náš tip: Prostor je skromný, proto počítejte s tím, že možná budete chvíli čekat, ale vyplatí se to! Případně sem zajděte až po poledni, to bývá z naší zkušenosti volněji.

11. Kolektor

  • Dukelských Hrdinů 530/47, Praha 7
  • Ne–⁠Út: 9.00–22.00, St–⁠So: 9.00–22.00
  • www.kolektorcafe.cz

Jeden netradiční tip nakonec. Kolektor Cafe hledejte v přízemí Národní galerie nedaleko pražského Výstaviště. Prostor je to vzdušný, plný nádherného nábytku, květin a hlavně skvělého jídla a kávy. Oceníte ho, pokud máte schůzku tzv. na sedmičce. Nabízí zde all-day brunche, skvělé párečky, avo toasty nebo grilovaný květák. Doporučujeme, pokud hledáte fajn místo na zpracování týdenní administrativy. Skvěle se zde pracuje.

Úvodní foto: Alma Café, Vojtěch Tesárek

© 2024 imper.cz