8 úspěšných CEO & salesmanů, které chcete sledovat na Instagramu

07. Červenec 2016

Moderní generace obchodníků žije appkami a sociálními médii, které nejen zkracují přejíždění v MHD, ale hlavně jsou pevnou součástí moderního obchodnického lifestylu. Otcové osobního rozvoje jako Jim Rohm nebo Tony Robbins říkali, že „kým se obklopujeme a co čteme, tím se stáváme“. Dnes je to o tom, koho followujete na Instagramu, Snapchatu, koho máte na Facebooku a z jakých feedů si necháváte posílat články a newslettery. Skvělé je, že tyto influencery zvolíte či zrušíte jedním klikem. Takže se obklopte lifestylem, který chcete sami žít:

1. Elon Musk, Tesla, Space X a SolarCity

elon musk

hledáme obchodníka

Hi-tech startupisté jsou vlastně takové rockové legendy moderní doby. Mají status celebrit, setkávají se s hlavami států a fanynek mají skoro víc než Justin Bieber (dobře, to nadsazujeme, ale víc než Justin Timberlake určitě). Jedním takovým je Elon Musk, geniální inovátor, který každý týden zvládne ošéfovat 3 firmy v různých státech a ještě se stará o 3 malé kluky. Jeho Instagram není vypiplaný každodenními posty, na to není čas. Kdo to ale s podnikatelskou a sales dráhou myslí vážně, sledovat ho bude.

2. Jack Dorsey, CEO Twitteru

jack dorsey

Jak konkrétně vypadá takový 18hodinový den Jacka Dorseyho, CEO Twitteru a Square, Inc., o kterém jsme psali v nedávném článku? To zčeknete právě na jeho Instagram feedu, který je malou ochutnávkou zákulisí jeho businessu, pracovních cest a osobního života.

Přečtěte si také: 10 Instagram účtů, které sledovat pro každodenní motivaci

3. Fredrik Eklund, #1 realitní makléř na Manhattanu

fredrik

Vyzkoušejte leady

Je Švéd. Gay. Extrovertní až na půdu. A ve svém oboru je nejlepší z nejlepších. Fredrik Eklund má všechny atributy k úspěchu – a hlavně tvrdě maká od 5.30 do 22.00. V New Yorku je na trhu realit opakovaně číslo 1, má vlastní reality show a nyní nejlépe prodávanou knihu podle New York Times.

Opakovaně prodává nejluxusnější nemovitosti celebritám, jako je Leonardo DiCaprio nebo Jennifer Lopez. Jeho Instagram je nabitý adrenalinem, cestováním, a pokud pomineme americké megalomanství, tak také skvělou inspirací, jak si budovat business brand jako realitní makléř!

4. John Legere, CEO T-Mobilu

john legere

Bývalý top manažer AT&T, Dell a současný šéf T-Mobilu Američan John Legere také pochopil, kde leží síla současné doby a na svém Instagram účtu je velmi aktivní. Dříve závodně běhal a sport je stejně jako zákulisí businessu i osobního života to, co se svými fanoušky rád sharuje. Jeho posty baví, ukazují různé stránky života tak busy člověka a dokážou vás v myšlenkách převést do doby, až budete vést svůj vlastní international lifestyle bez limitů.

5. Richard Branson, zakladatel Virgin

richard branson

Britský podnikatel, miliardář, majitel impéria Virgin a nevyléčitelný dobrodruh vás nakopne sáhnout po telefonu a začít navolávat, abyste si mohli na starší kolena taky takhle užívat!

Přečtěte si také: CEO Snapchatu Evan Spiegel: „Vytvořte něco, co nechcete prodat“

6. Rameet Chawla, CEO Fueled

rameed

Pro radost a inspiraci ryzím hipsterům mezi našimi čtenáři jsme zařadili i business ikonu mnohých startupistů, cestovatelů a častých klientů barber shopů. Nečekejte vhledy ohledně podnikání v novém miléniu. Charismatický zakladatel a šéf designérského brandu Fueled vás nicméně inspiruje osobitým módním vkusem, stylem i exotickými lokalitami.

7. Sheryl Sandberg, COO Facebooku

sheryl

Také o jedné z nejvlivnějších žen business světa současnosti, COO Facebooku Sheryl Sanberg, už jsme psali. Ač je jí už něco přes čtyřicet, nenechá se (už jen z pozice toho, jakou firmu zastupuje) zahanbit a válí na sociálních médiích. Jejím cílem je kromě momentek z pracovního života inspirovat mladé ženy jít podnikatelskou a dravější dráhou, za což jí každopádně fandíme!

8. BONUS – BusinessAnimals.cz

ba

Pro každodenní inspiraci v češtině doporučujeme sledovat největší obchodní komunitu v Česku. Sharujeme citáty z našich rozhovorů, ale i zajímavé novinky a zákulisní informace. Jelikož jsme během léta na cestách a zkoušíme, nakolik jde reálně dělat sales nomádství, těšte se i na momentky z různých koutů Evropy a světa.

VÝZVA: Chystáme českou edici! Máme už žhavé kandidáty a rádi si rozšíříme obzory – je na vás nominovat vaše šéfy, idoly a Instagramové influencery z Česka a Slovenska. Pište a označujte do komentářů pod článkem.

© 2024 imper.cz