10 trendy kaváren v zapadlých koutech Prahy, které rádi objevíte s klientem

01. Březen 2016

I když máte své osvědčené místo, kde vám vyhovuje obsluha, jídlo i lokalita, vyplatí se někdy vystrčit nos z komfortní zóny a objevovat. Navíc v Praze, kde kavárny rostou jako houby po dešti, je přímo hříchem tato nová (či zapadlá) místa ignorovat. Vyzkoušet je všechny ovšem dá docela zabrat. Proto jsme se opět vydali na tour de cafés, ze které vám přinášíme další zajímavé podniky, kam můžete s klientem na schůzku i za dávkou kofeinu a dalších dobrot.

1. Bistro No. 19

Bistro No. 19
Zdroj: Facebook Bistro&obchod No. 19
  • Karoliny Světlé 19, 110 00 Praha 1
  • Otevírací doba: 10:00–17:00
  • www.no19.cz

Jste design lover a vaši klienti taky? Sem jednoduše musíte. Obáváme se však, že když toto místo objevíte, jinam už nebudete chtít. Zvenku zcela nenápadné, uvnitř designová pecka. Navíc k tomu dělají skvělé obědy, mají i skvělé kafe a lákavě vypadající dorty. Poloha je také ideální, přímo v centru Prahy, jen pár minut od Národního divadla. Jediné mínus vidíme v krátké otevírací době. Můžete zde trávit pouze 7 hodin denně!

Vyzkoušejte leady

2. Art-n-coffee

Art-n-coffee
Zdroj: Facebook Art-n-coffee

Věděli jste o této kavárně? My ji objevili náhodou – nachází se v centru u Prašné brány přímo v Pasáži České národní banky, takže ideální místo na schůzku s bankéři. Během celého dne si zde můžete pochutnat na dortících a obložených chlebech. Ty berou z kavárny Muzeum, protože se jim líbí jejich koncept „Jez chléb“. Pro zdravěžrouty mají k výběru nabídku různých smoothies a raw cakes. Kamenné sochy z Afriky tvoří neoddělitelnou součást kavárny a poskytují skvělý odrazový můstek každé konverzace.

3. Phill’s Corner

Phill’s Corner
Zdroj: Facebook Phills Corner

„Možnost strávit čas mimo realitu všedních dnů“ slibuje nový podnik à la kavárna, bistro a restaurace v jednom v pražských Holešovicích. Ideální umístění U Průhonu v blízkosti CNC a řady dalších business officů přímo nabádá sjednat si zde obchodní schůzku. Specializují se na snídaně a brunche, tak je rozhodně vyzkoušejte. I proto, že pečivo a chleba si pečou domácí. Navíc umí skvělý doubleshot. Snídaně servírují už od 7:30.

4. Tricafe

Tricafe
Zdroj: Facebook Tricafe

Sjednávat si obchodní schůzku u Karlova mostu může jenom střelec. Máte-li však klienta u Staroměstské nebo hostíte cizince a chcete mu ukázat krásy Prahy, našli jsme pro vás klidné zapadlé místo s jedinečnou atmosférou na Anenské. Mají tady skvělou kávu, dezerty, polévky, drobné jídlo a také upovídané a vtipné baristy. Kavárna vyniká stylovými prostory. Jen nepočítejte s parkováním, to byste v téhle části Prahy byli patrně kouzelníci.

5. Bella Vida Cafe

Bella Vida Cafe
Zdroj: Facebook Bella Vida Cafe
  • Malostranské nábřeží 3, 118 00 Praha 1
  • Otevírací doba: 8:30–19:00
  • Web: www.bvcafe.cz

„Krásný život“, ten zaručeně mít budete, pokud se rozhodnete tuhle kavárnu navštívit. Umístnění na Kampě s výhledem na Karlův most může vyvolávat iluzi přímořského letoviska. V letních dnech si lze navíc atmosféru vychutnávat ze slunečné terasy. Skvělé snídaně servírují už od 8:30, během celého dne jsou k vyzkoušení sendviče z domácího chleba, čerstvé těstoviny a další lahůdky, které potěší každého labužníka. Ochutnat musíte také výběrovou kávu a k ní mini dezerty. Pokud hledáte místo, kam vzít významného klienta, tady botu rozhodně neuděláte.

6. Original Coffee

Original Coffee
Zdroj: Facebook Original Coffee

Najít klidné místo v centru Prahy, kam můžete s klientem zapadnout, je přímo nadlidský výkon. Na Betlémské 12 byla kavárna již v 20. letech. Dnešní podoba se netají alternativním přístupem ke kávě. V nabídce je několik druhů kávy a také několik metod její přípravy. Obslouží vás vyškolený personál, ochotný vždy poradit a nabídnout něco malého pod zub. Atmosféru doplňuje jednoduchý avšak originální interiér a výlohy, které ve spolupráci s mladými ilustrátory a designéry pravidelně obměňují. Kavárna je tak vskutku hodná svého jména.

7. Kavárna Nahoře

Kavárna Nahoře
Zdroj: Facebook Nahoře

Vyznavačům alternativních směrů se tohle místo bude líbit. Samotní majitelé jej prezentují jako „Off kulaťák“, mimochodem pouze minutu od metra. Stylové prostory ve dvou patrech. Spodní patro u baru je hezky prosvětlené a do 17. hodiny nekuřácké. Výstupem po kovových schodech se ocitnete v kuřácké galerii.  Odpoledne vaří vege jídlo, po celý den podávají skvělé domácí limonády a dorty. A když vás propadne hlad o něco dřív, stačí se přesunout o jedny dveře vedle do restaurace „Dole“ na obědové menu.

8. Le Caveau

Le Caveau
Zdroj: Facebook Le Caveau
  • Nám. Jiřího z Poděbrad 9, 130 00 Praha 3
  • Otevírací doba: 8:00–22:30
  • Web: www.broz-d.cz

Milovníci francouzského stylu zajisté ocení autentickou vinotéko-kavárnu na náměstí Jiřího z Poděbrad. Křupavé bagety, teplé máslové croissanty, které si tam sami pečou, výborné zeleninové quiche. Klienta pozvěte na snídaně, které tady dělají výborné, polévku či obědové menu, nebo jen tak na kávu a dortík k tomu. V létě posedíte na venkovní terase, ve vzduchu vůně čerstvého pečiva a k tomu kafe a croissant à la pravý Pařížan.

9. Cafe Lava

9. Cafe Lava
Zdroj: Facebook Cafe Lava Ládví
  • Kyselova 1657/3, 180 00 Praha 8
  • Otevírací doba: 9:00–22:00

Ne každý byznys se odehrává v centru Prahy. Pokud máte klienty na červeném metru za řekou, vezmete je do Cafe Lava u stanice metra Ládví. Uvnitř vás překvapí vskutku luxusní prostory, obrovský výběr sypaných čajů, decentní káva a milá obsluha. K jídlu tady však nic nenajdete. Proto doporučujeme spíše na rychlý ranní meeting či odpolední kafe, kdy nehrozí hlad. A pokud vás den plný schůzek a obchodování vyčerpá, oddechnete si při koktejlu či vodní dýmce. Se setměním se kavárna mění v bar.

10. Caffe Bistro U Maurizzia

Caffe Bistro U Maurizzia
Zdroj: Facebook Caffe Bistro U Maurizzia

Teprve pár dní otevřený podnik na Jindřišské jsme museli také vyzkoušet! Pokud chcete budit dojem trendsettera, který má aktuální dění ve městě pod palcem, domluvte si nejbližší schůzky přímo tady. Příjemné prostředí, poschodí pro kuřáky, italská káva, obrovský výběr dortů a přátelské ceny. Den můžete začít zdravou müsli snídaní, na výběr z několika variant. V nabídce jsou také ovocné a zeleninové freshe, smoothies a jogurtové koktejly. S klidem zvládnete i lehký oběd jedním ze salátů nebo italskou focacciou. Za nás příjemné místo, kterému stojí za to dát šanci.

© 2024 imper.cz