10 trendy podniků, které udělají přicházející jaro ještě hezčí

28. Březen 2017

Pražský kavárenský svět se probouzí ze zimního spánku, což pro všechny kavárenské povaleče a odpůrce nudných schůzek v kancelářích znamená nářez nových trendy kaváren a bister. A když říkáme trendy, tak opravdu máme na mysli super cool místa, které byste nejraději jmenovali svým novým obývákem. Přinejmenším si z nich můžete udělat jednodenní kancelář, užívat si gastronomický zážitek, ohromovat klienty kavárenským vkusem a sekat výsledky levou zadní, protože co si budeme říkat, prostor dělá divy a v těchto 10 kavárnách se vám bude pracovat jedna báseň. 

1. Urban Café, Praha, Nové Město

urban cafe
Zdroj: FB Urban Café

Také máte občas nutkavou potřebu uniknout z rušného města a zašít se někam do přírody? Jsou mezi námi i tací, kteří potřebuji přírodu a zeleň, kreativní šum kolem jim až tolik nepřekáží. Právě vám se bude jistě zamlouvat nová kavárna, kterou jsme jen nedávno objevili v samém centru Prahy, nedaleko Florence. Urban Café nás zaujala hlavně svým interiérem, který je bohatě vyzdoben různými sázenými rostlinami a objeví se tu i strom. Opravdu trendy posezení.

urban cafe 2
Zdroj: FB Urban Café

Perfektní poloha v centru Prahy nedaleko Florence nabádá na pracovní schůzky a meetingy s klienty. Každý deal se totiž lépe uzavírá u dobrého kafe. Dejte si k tomu jeden z výtečných koláčků a energie bude ještě o něco víc. Díky příjemné atmosféře tohle místo zaujme i všechny „volnonožce“ a obchodníky, kteří se potřebují s noťasem někam upíchnout na pár hodin, než vyrazí na další schůzku.

hledáme obchodníka

button registrace obchodnika transparent

2. Cafefin, Praha, Jiřího z Poděbrad

cafefin
Zdroj: FB Cafefin

Sales nomádství v krajinách Asie a dalších exotických destinacích má i své nevýhody. Jaké? Závislost na čerstvém kokosu, pravé chuti ovoce, nudlích a rýži na tisíce možných způsobů nám na psychické pohodě po příchodu domů nepřidává. Naštěstí se objevuje čím dál tím víc nových autentických míst, kde si můžete dopřát tradiční pokrmy, které chutnají tak, jak mají. Nejnovějším pražským počinem je Cafefin na Jiřího z Poděbrad. Jedná se o první kavárnu známé značky PHO VIETNAM TUAN & LAN, takže kvalita je zaručená.

cafefin 2
Zdroj: FB Cafefin

A na co se můžete těšit? Matcha latte, domácí jogurt s černou rýží, čerstvý kokosový džus, ale i výborné cappuccino, domácí dezerty, sendviče a další vietnamské chuťovky. Do detailu je vymazlený i interiér, teplé barvy, obrázky na stěnách a sem tam nějaká bonsaj vytváří dokonalou atmosféru a skvělé místo, kde začít pracovní den.

3. SmetanaQ, Praha, Nové Město

smetanaq
Zdroj: FB SmetanaQ

Tenhle designový kousek v centru Prahy si rozhodně nesmíte nechat ujít. Prostor je opravdu vyladěný do detailu. Pomyslnou třešničku na dortu tvoří opravdu pecková svítidla. Kavárna nabízí dostatek místa na sezení, v přední části, kde jste v centru dění, a pak zadní místnost s barovým stolem a stylovou modrou knihovničkou, kde se klidně můžete zašít na celý den a střihat jednu schůzku za druhou.

Doporučujeme zejména na snídaně. Otevřeno mají sice až od 9 hodin, ale na ty čerstvé home made koláčky a chutné obložené chlebíčky se vyplatí počkat. Kafé také umí. Latté art se stává nedílnou součástí každého cappuccina a jinak než se srdíčkem či s labutí jej nechceme, dostanete jej i v SmetanaQ.

Vyzkoušejte leady

4. Café Boutique, Praha, Vršovice

cafe boutique
Zdroj: FB Café Boutique

Velmi příjemnou kavárnu otevřeli nedávno i ve Vršovicích, hned u Čechového náměstí. Hned na první pohled vás zaujme interiér, barevné stěny a dekorace. Při naší návštěvě zde vládla opravdu pohodová atmosféra, kterou dotváří hudba, starý gramofón a legendární desky. Ideální prostor pro cafeoffice.

Cafe boutique 2
Zdroj: FB Café Boutique

A jelikož k práci je potřeba posílit se šálkem dobré kávy, můžete se spolehnout, že tady budou všechny vaše potřeby uspokojeny. Ke kávičce chutný dortík nebo lehký oběd. Promakaný mají i servis a tolik oblíbené kovové podtácky pod kafe vyměnili za krásné dřevěné podnosy. K tomu všemu navíc velice milá obsluha.

Tip BusinessAnimals.cz: Od dubna chystají i snídaně, které budou k dispozici po celý den! Nevíme jak vy, ale my se rozhodně stavíme. Samozřejmě, otevřeno bude taky dřív, v týdnu už od 9 hodin.

5. Šťastná kavárna, Praha, Náplavka

stastna kavarna
Zdroj: FB Šťastná kavárna

Chcete být šťastnější? Doporučujeme navštívit Šťastnou kavárnu, kterou najdete jen kousek od pražské Náplavky. Už jen samotné vybavení kavárny je veselé, třeba zelené pozitivní židle, nebo si můžete svůj šálek kávy vychutnat v pohodlných žlutých křesílkách. A pokud byste přeci měli pocit, že štěstí nepřichází, zazvoňte si pro něj na speciálním zvonku, který mají volně na baru.

stastna kavarna 2
Zdroj: FB Šťastná kavárna

Oblíbené kafe nebo čaj vám udělají do puntíkatého hrnečku a k tomu si můžete vybrat jeden z barevných a ultra dobrých domácích dortíků, které vypadají tak hezky, až vám bude líto je sníst. Kromě toho mají domácí sendviče a další chutné věci na rychlé zahnání hladu. Otevírají už od 7 hodin ráno, takže šup šup sem na snídaně.

6. Kafe & Koblihy, Praha, Žižkov

kafe koblihy
Zdroj: FB Kafe & Koblihy

Kafe a koblihy tvoří nerozlučnou dvojici a zejména na Instagramu nabývají poslední dobou na popularitě. Velice pohotově toho využili i majitelé nově otevřeného podniku Kafe & Koblihy na pražském Žižkově. Malý, ale zato velice útulný krámek, který přímo nabádá k tomu se sem stavit cestou ráno na rychlé snídaně a třeba i vzít něco dobrého pro své kolegy. Jen bacha, aby se z toho nestala závislost.

button registrace obchodnika transparent

7. Nenápadné bistro, Praha, Karlín

Nenapadne bistro
Zdroj: FB Nenápadné bistro

Jaké by to bylo, kdyby se nová kavárnička neobjevila i v Karlíně. Voila, představujeme Nenápadné bistro na Sokolovské ulici. Zajímavý interiér kombinuje dřevo a kámen. Místa na sezení moc nemají, v dnešní době je však business rychlý – pozdravit se s klientem, dořešit detaily smlouvy či představení nabídky – vše se zvládá do 20 minut, o to líp, když se sejdete u dobrého kafe.

nenapadne bistro 2
Zdroj: FB Nenápadné bistro

Stavte se zde na rychlou svačinku mezi jednotlivýma schůzkami a rozhodně ochutnejte jejich bagly. U nás nejsou ještě tolik populární jako v zahraničí, ale věříme, že si je taky oblíbíte, nejenže výborně chutnají, stejně hezky i vypadají. Ke kávě si dejte cupcake a hned naberete energii na další schůzku.  V poledne dělají výborné polévky.

8. Metamorphosis Cafe & Bar, Praha, Újezd

IMG_20170323_155945_resized_20170328_025632945

V této nové kavárně na Újezdu to na vás dýchne historií. Dominantou celé kavárny je krásné piano, které si k večeru můžete také poslechnout. Interiér kavárny dále doplňují starožitné svícny, gramofon, a třeba i psací stroj na stole. Nevyjímaje krásný servis a broušené skleničky na vodu i na kafe.

metamorphosis
Zdroj: FB Metamorphosis Cafe & Bar

Místo zatím není tolik vyhlášené a je tady docela klid, takže ideální pro schůzky. Co však doporučujeme jednou vyzkoušet je tradiční „čaj o páté“. Servírují ho tady v krásném servisu s tradičním občerstvením. Pokud se vám tradiční anglický čaj moc nepozdává, nevěšte hlavu, na výběr mají několik dalších variant.

9. Café Na hlas, Praha, Žižkov

cafe na hlas
Zdroj: FB Café Na Hlas

Do kavárny se už dávno nechodí jen na kafe. Kavárny se stávají důležitou součástí našich životů, nejen jako místo setkávání s přáteli, ale místa, kde padají velké dealy, budujete vztahy s business partnery, a také prostor, kde chodíme hledat inspiraci. A právě Café Na hlas je jedním z těch míst, kam pro inspiraci rozhodně doporučujeme zajít. Kromě kavárny zde objevíte multifunkční sál, kde se zpívá, tančí, hraje se.

cafe na hlas 2
Zdroj: FB Café Na Hlas

Aby byla hlava čistá a myšlenky šly proudem, je potřeba nejdřív zasytit žaludek a nadopovat kofeinem. Ať už přijdete ráno na snídaně, polední meníčko, které je mimochodem luxusní, nebo pouze rychlé kafe a něco k tomu, zaručeně nebudete litovat. Šéfkuchářem je sám majitel a to je znak, že do svých výtvorů dává kousek srdce.

10. Kafata, Praha, Holešovice

kafata
Zdroj: FB Kafata

O novinky není nouze ani v Holešovicích, na Osadní ulici před pár měsíci otevřeli příjemnou kavárničku Kafata. Pohodová atmosféra, milá obsluha, výborné kafe, domácí dorty, co víc si člověk po ránu, nebo kdykoliv jindy během dne, může přát. Interiér je zařízen jednoduše, ale za to hodně útulně, jarní atmosféru dotvářejí čerstvé kytky a svěží domácí limonády. V čase oběda mají výborné polévky.

TIP BusinessAnimals.cz: Už teď se nemůžeme dočkat, až v Holešovicích otevře nový sladký koncept WafWaf. Otevírají v sobotu 8. 4. a my budeme u toho, přidáte se? 😉

© 2024 imper.cz