Ověřená místa v Praze, kde si dáte dobré kafe mezi schůzkami

22. Březen 2016

Většinou hledáme kavárny vhodné pro schůzky s klienty či místo kanceláře. Dnešní výběr je o něčem jiném. Zaměřili jsme se na místa, kde dělají opravdu TOP dokonalé kafe. Často jde o bistra a stánky, kde není příliš míst k sezení, ale kdo umí dělat kafe, většinou má i skvělé jídlo, příjemnou obsluhu a atmosféru. Následující místa jsou proto ideální, pokud se potřebujete nakopnout na nový den, doplnit dávku kofeinu nebo jen tak dobít baterky mezi schůzkami.

1. EMA espreso bar, Masarykovo nádraží

Foto: Dušan Tománek, Zdroj: Facebook EMA Espresso Bar
Foto: Dušan Tománek, Zdroj: Facebook EMA Espresso Bar

EMA má atmosféru. EMU musíte absolvovat. EMA je prostě jedno z nejlepších míst v Praze, kde dělají  výjimečně dobré kafe. Co ale nedoporučujeme, je sjednávat si zde schůzku nebo počítat s volným místem. Renomé se mezi coffee lovery prostě rozkřikne a EMA je neustále busy. Nicméně, pro obchodní zvířata žádný problém – tady se pije kvalitní káva na stojáka. Pokud však neholdujete shotům, udělají vám i skvělé latté, které si vezmete do ruky a můžete razit na meeting. Mají také skvělé sendviče a dortíky a vždy usměvavé baristy.

2. Kafe Karlín

kavarny3

Tohle je opravdu mikro espresso bar v Karlíně na Sokolovské ulici. Brány otevírají již v 7:30, takže ideální, pokud potřebujete den začít skvělou kávou. Za kavárnou stojí baristé Kávového klubu, kteří se snaží šířit osvětu, co to dobré kafe vůbec je a jak jej připravit. Kromě klasiky vám udělají výbornou filtrovanou a ochutnat můžete třeba taky pečenou čokoládu. Největší přidaná hodnota podle BusinessAnimals.cz? Kavárna je HNED u zastávky trojky a osmičky, takže ideální to go na další schůzky.

3. Naše Toustárna, Holešovice

kavarny2

Cool prostředí, příjemná atmosféra, skvělá poloha a dokonalé sendviče. Tohle bistro – pekárnu najdete jen kousek od Průhonu, proto doporučujeme všem z okolních officů nebo při cestě z Palmovky do Holešovic. Na schůzky to moc není, posezení „čajovnového typu“ je však pohodlné a můžete si u stolečku s kávou vychutnat geniální sendviče. Připravují je z čerstvého toustového chleba, který si sami pečou, a v nabídce mají různé netradiční variace, i bezlepkové. Kromě toho dělají spoustu dalších lákavě vypadajících vychytávek, včetně domácích polévek. I kdybyste se sem měli zastavit jen na chleba, doporučujeme!

4. COFFEE BREAK & CAKE, Žižkov

Zdroj: COFFEE BREAK & CAKE
Zdroj: COFFEE BREAK & CAKE

„Život je příliš krátký na to, abyste pili špatné kafe.“ Takové je heslo této kavárničky a my nemůžeme jinak než souhlasit. Jedná se o velmi příjemné místo, kde doporučujeme na chvíli se zastavit, dát si dobrou kávu a k tomu koláček. Najdete ji na dvou místech, na Žižkově, kousek od zastávky Husinecká, a na Albertově. Obě kavárny otevírají již v 7:30, takže zde neváhejte odstartovat svůj den.

5. Coffee Room, Vinohrady

Zdroj: Coffee room
Zdroj: Coffee room
  • Korunní 74, 101 00 Praha – Vinohrady
  • 8:00–18:30
  • coffeeroom.cz

Alternativní místo na Vinohradech, kde si posedíte na školní židli. Nenechte se zmást jednoduchým nábytkem, bude to asi naschvál. Na kvalitě kávy, jídla a obsluhy nezanechal žádné následky. Na tak malou kavárnu mají slušnou nabídku občerstvení, různé dorty, skvělé sendviče a vyhlášené snídaně. V kavárně funguje self servis, takže nečekejte, až vás přijdou obsloužit. Za nás skvělé místo, kde můžete také zůstat pracovat a vyřídit, co potřebujete.

Domluvte si konzultaci

6. Espresso café, Pštrossova 27, Národní

kavarny1

  • Pštrossova 27, 110 00 Praha 1
  • 7:30–19:00

Stylová kavárnička, která potěší každé oko, co má rádo hezké věci. Nás dostal interiér, vskutku hezky zařízeno. Skvěle vypadají také domácí dorty a každý den mají čerstvou mramorovou bábovku, prý je jako od babičky. Kavárna se nachází kousek od Národního divadla, takže ideální místo na rychlé kafe mezi schůzkami v centru.

7. Kafe Guru, Žižkov

kavarny guru
Zdroj: Kafe.Guru
  • Chelčického 13, 130 00 Praha 3
  • 10:00–19:00
  • kafe.guru
  • KAFE ZDARMA: Tento a příští měsíc získáte v Kafe Guru po vyslovení hesla „animal“ kávu zdarma, a to po celý týden v prodejně na Chelčického 13 a v coffee to go na Karlínském náměstí, každý čtvrtek a sobotu pak u stánku Kafe Guru na farmářských trzích v Karlíně.

Malinký krámek na Žižkově na první pohled vůbec nepůsobí jako kavárna. Ochutnat zde můžete čerstvou praženou kávu. Vždy mají několik druhů, a pokud vám zachutná, můžete si ji rovnou pořídit domů. Kromě toho prodávají kávové mlýnky, konvičky a hrnečky, prostě vše co potřebuje opravdový kávový guru. Pár židliček na sezení přeci jen mají, takže pokud máte čas, vychutnejte si kávu zde. Nasajte atmosféru a pokecejte s lidmi, kteří se v kávě vyznají. Na závěr se nedivte, když vám řeknou, abyste zaplatili tolik, na kolik si dobrou kávu ceníte.

8. Bitcoin coffee Paralelní Polis, Holešovice

kavarny polis
Zdroj: Bitcoin Coffee

Máte v sobě trochu anarchie? Nebo schůzku v office centru u Průhonu? V obou případech pro vás bude jediná bitcoinová kavárna v ČR to pravé ořechové. Prostředí lehce zvláštní, ale káva výborná. Není divu, mají ji z berlínské bitcoinové pražírny a udělají vám ji na nejlepším kávovaru. Pokud při první návštěvě nebudete vědět, jak se v „paralelním městě“ chovat, nic si z toho nedělejte. Zazvoňte na zvonek a přijde obsluha. Jen bacha, českými korunami ani kartou tady nezaplatíte, platí pouze bitcoiny. Na místě si jednoduše nabijete peněženku nebo budete mít štěstí a na kafe vás někdo pozve.

9. Kafemat, Dejvice

Zdroj: Facebook Kafemat
Zdroj: Facebook Kafemat

Skvělé „stop by“ místo na kafe v Dejvicích, jen pár minut od zastávky metra. Pokud budete mít štěstí, obsadíte místo v jedné  ze dvou výloh, jinak si moc neposedíte. Ideální pro rychle kafe na cestě do práce nebo pokud potřebujete dobít baterky mezi schůzkami. Do ruky můžete vzít i výborný koláček z nabídky.

10. I Need Coffee, Palackého náměstí

kavarny i need coffee
Zdroj: Facebook I Need Coffee

Název mluví za vše. Pokud nutně potřebujete dávku skvělé kávy, běžte tam. Nachází se jen kousek od Palackého náměstí a většinu lidí zaujme už zvenčí. Uvnitř mají jen pár míst k sezení, u velkých prosklených výloh. Pokud budete mít štěstí a bude volno, využijte toho. Za slunečného počasí je to skvělý dobíječ energie. Kromě kávy doporučujeme ochutnat také hodně zajímavé sušenky, může se stát, že budou posypané třeba solí, nebojte se toho, jsou fakt geniální.

11. Super Tramp Coffee, Národní třída

Jestli máte rádi malinkou kavárnu I Need Coffee nedaleko Karlova náměstí, budete milovat i Super Tramp Coffee, stojí za ní totiž stejní lidé. Otevřeli ji teprve nedávno, nachází se v pasáži Spálená (pár kroků od vchodu z metra Národní třída) a je jiná – alternativní a skvělá. I hrnky zde mají hodně zajímavé, o gramofonu a veganských pochutkách nemluvě. Je to určité jedno z top doporučení pro všechny milovníky opravdu dobré kávy. Venku před kavárnou je dvorek, který vypadá jako ideální k zahradnímu posezení, takže se máme v létě na co těšit.

12. Kofi-Kofi

Zdroj: Kofi Kofi
Zdroj: Kofi Kofi
  • Na Příkopě 19-21, 110 00 Praha 1
  • 8:30–19:00
  • kofikofi.cz

Pojízdný Kofi-Truck pro všechny uspěchané lidi. Doporučujeme, pokud nemáte čas zdržovat se vysedáváním po kavárnách, a přesto si chcete dát dobrou kávu. Nabídka je docela široká, kromě espressa vám udělají i latté dle vašeho gusta. Najdete je v Praze v pasáži Myslbek a v Brně dokonce na několika místech.

© 2024 imper.cz