I sebehloupější nápad může vydělat miliony. Tady je TOP šestka z nich!

30. Květen 2018

Nadšený kamarád přijde s nápadem, který vám přijde úplně zcestný. Snažíte se mu ho rozmluvit. Ale on neustoupí a navíc vás požádá o investici. Tu zamítnete. Za půl roku je z něj milionář a vy si drbete hlavu. Tento příběh je ve světě celkem běžný. A brzy bude i u nás. Než nějaký „supernápad“ zase shodíte ze stolu a připravíte se o výdělky, mrkněte se s námi na ty nejbláznivější, které vydělaly miliony.

V jednoduchosti je krása. Známá pravda, která i v byznysu stoprocentně platí a většina vynálezců, tvůrců a podnikatelů se na ní shodne a zároveň jednohlasně prohlašuje, že udělat něco opravdu jednoduché, je paradoxně velmi složité. Z rozhovorů a příběhů firem pak jednoznačně vyplývá, že na začátku všeho byla vždy potřeba vyřešit svůj vlastní problém. Proto spatřily světlo světa kousky jako fleecová deka s rukávy Snugie, nenáročný kamenný mazlíček Petrock, skákací pružina Slinky nebo paruky pro psy. Všechny vydělaly miliony dolarů a jejich prodej stále neustává. My se ale podíváme na ty, které nám vyrazily dech:

Spanx – tvarovací spodní prádlo

Sara Blakely měla smolný den, a to ještě navíc musela večer s manželem do restaurace na večeři se známými. Zkoušela si už páté šaty, ale nic jí nesedělo. Chtělo by to pár centimetrů v pase ubrat. A tak vzala do ruky nůžky a odstřihla nohavičky těm nejpevnějším punčocháčům –  a Spanx byl na světě. Zjistila si všechny dostupné materiály punčocháčů, pevnost, prodyšnost a kvalitu a sepsala si patent na beznohavičkové punčocháče. Pak se vyzbrojila 5 tisíci dolary a začala objíždět továrny a prosit jejich majitele, aby jí pomohli Spanx vyrobit. Většina ji odmítla a od nápadu odrazovala. Jeden ale souhlasil. Spolu prototyp zdokonalili a po door to door prodejích zamířili do obchodních domů. Postupně přidali i další vychytané produkty, které přitáhnou, utáhnou a vytvarují postavu k dokonalosti a Sara je z vysmívané paní milionářkou, o které píše Forbes.

Polštářová zvířátka

S nápadem přišla Jennifer Tefler, teda spíše její děti. Milovaly svá plyšová zvířátka a nechtěly je opustit ani v noci. Jednou je Jennifer přistihla, jak se je snaží zválet do placatější formy, nebo z nich vytahují náplň. Tu noc jim vyrobila několik polštářových zvířátek a dostala nápad. Právě se blížily Vánoce, a tak neotálela ani chvilku. Pronajala si stánek v obchodním domě a tam kromě prodeje také zvířátka šila. Maminky tak viděly, že produkt je ručně dělaný a mohou do jeho tvorby zasáhnout. Jennifer měla velký úspěch, který jí postupně vynesl přes 300 milionů dolarů.

Toaletní golf

Většina z těch, kteří tráví na toaletě delší čas, zpravidla projíždí sociální sítě. Před pár lety to ještě nebylo tak moderní a tak jeden z typických trůničů vymyslel, jak se na oné místnosti zabavit. Toaletní golf se skládá z golfové hole, minigreenu a jamky. Asi už dál nemusíme laborovat nad tím, co je cílem. Každopádně tento nápad zatím vydělal 180 milionů dolarů.

Domluvte si konzultaci

Posvátný inkoust

Bernard McCoy to ráno zjistil, že mu došla cartridge v tiskárně. Odpoledne očekával ve svém cisterciánském opatství v Monroe zástupy lidí a potřeboval vytisknout program. Kněz Bernand tedy nelenil a začal cartridge plnit černým práškem. Na odpolední slavnosti se zmínil o svém kousku, což oslovilo mnoho věřících, kteří samozřejmě o posvátný inkoust projevili zájem. Ten byl ale za chvilku tak velký, že se na tvorbě musely s Bernardem podílet desítky řeholníků. Za krátko vydělal téměř tři miliony dolarů. Plánoval je použít na rekonstrukci kostela.

Loom bands – náramky z barevných gumiček

Cheong Choon Ng je čínský inženýr, který měl sen velký sen. Ten si přijel splnit do Ameriky. Práci měl, ale nedařilo se mu tak, jak by si přál. Jeho dcery měly vše, co nutně potřebovaly, ale na parádu už nezbývalo. Tak se snažily plést si náramky z gumiček na vlasy. Náramky ale nedržely tvar a rozpadaly se. Cheong Choon Ng jim chtěl pomoci, a tak vymyslel minitkalcovský stav. Děvčata měla druhý den ve škole velký úspěch a gumičkové šílenství bylo na světě. Nevyhnul se mu kromě celebrit ani papež. Největší boom zažíval svět mezi roky 2012 – 2016 a pak prodeje prudce klesly. Ale i tak si Cheong Choon vydělal přes 130 milionů dolarů.

Santova pošta

Psaní dopisů Santovi má ve státech velkou tradici. Až donedávna se takových vzkazů, adresovaných na Severní pól, poštovní služby nenápadně zbavovaly. Teď je na světě Santa mail – poštovní schránka, která zaručujte odpověď přímo od Santy. Rodiče s dítkem vhodí dopis do speciální rudé schránky a zaplatí 10 dolarů. Za pár dní přijde odpověď, která vypadá jak od Santy. Každý rok, před Vánocemi, se do podobných schránek nahází několik stovek tisíc dopisů. Desítky studentů mají tak o peníze na dárky postaráno. Za hodinu dokážou odbavit a odepsat i na 20 – 30 dopisů. Jen minulý rok Santova pošta vydělala 6 milionů dolarů.

Jak vidíte, každý produkt má svého kupce. Znovu si proberte své nápady nebo nápady svých přátel. Třeba by stály za investici…. Držíme palce…

A pokud potřebujete na realizaci svých nápadů finanční injekci, pomůže vám podnikatelská půjčka.

Foto: thinglink.com, wikipedia, coolgift.com

© 2024 imper.cz