Potřebujete peníze a hledáte investora na svůj projekt? Tady všude najdete vytouženého investora!

17. Květen 2018

Dostali jste super nápad na produkt nebo službu? Gratulujeme! Abyste mohli zrealizovat svůj sen, potřebujete dostatek financí do začátku podnikání. Kde je vzít a nekrást? Možná se vám hodí některý z našich tipů.

Kde hledat investora?
Hledání investora

Hledáte Crowdfunding?

Jako první s myšlenkou komunitního financování přišel Kickstarter. Pak se brzy přidaly další nejen ve světě, ale i v Čechách. Výhodou tohoto typu financování je větší množství investorů, kteří na projekt přispívají menší částkou. Za to získávají dárky nebo přednostní právo si produkt či službu za velmi výhodných podmínek pořídit. Kickstarter má největší komunitu investorů, která na zajímavé nápady reaguje velmi svižně, a také specifický přístup ke kontrole zadavatelů projektů.

Pro Čechy je prezentace na Kickstarteru složitější. Pravidla totiž vyžadují americkou adresu, bankovní účet tamtéž a tax number, což je číslo, pod kterým je podnikatel zaregistrován na IRS pro placení daní. Na Indiegogo, což je další významný zahraniční startovač, to máte o dost jednodušší. Tam žádné takové komplikace nehrozí.

Domluvte si konzultaci

V Čechách funguje několik startovačů, ale nejoblíbenější je HITHIT. Tam se zrodila spousta zajímavých projektů, jako třeba Prezident Blaník, Továrna na debilno, Magazín Revue forum a další. Tak, jako na všech ostatních crowdfundingových webech i tady najdete mnoho kategorií, kam váš projekt zapadne.

Kreativci tvořící aplikace, obrazy a filmy nebo autoři knih, raději zamíří na Startovač.cz.

Nevýhodou komunitního financování často bývá fakt, že okolo sebe právě nějakou tu komunitu nadšenců do toho, co chcete dělat, potřebujete. Výše uvedené weby za vás propagaci dělat nebudou. Maximálně dají odkaz na váš projekt na svůj facebookový profil a tím to hasne. Takže dát světu vědět o svém podnikatelském záměru, budete muset vy sami.

Fundlift

Na Fundliftu se objevují projekty, které potřebují větší investice. Právě tady si restaurace Ambiente sehnala skoro 4 miliony na svou novou restauraci v Karlíně s názvem Grils. Investorů může být více nebo na rozdíl od běžného crowdfundingu i jen jeden…Jisté je, že místo dárků, slev a přednostních nákupů, se nabízejí dluhopisy a pravidelné výplaty úrokových plateb.

Zonky

Zonky je trh, kde si můžete půjčit. Od lidí☺. Tuhle reklamu jste asi postřehli, že? Maximální výše půjčky je 500 tisíc a splácet ji můžete třeba 7 let. Složí se vám na ni několik investorů, které musíte přesvědčit, že máte super nápad a budete opravdu splácet. Podmínky jsou levnější než bance. Zonky také nabízí pomoc s refinancováním nebo konsolidací půjček. Vše probíhá online a hlavně snadno. Díky spolupráci s PPF a HomeCreditem mají celkem stabilní pozici na trhu, která jim umožňuje půjčovat bez ručitele nebo zajištění.

hledáme obchodníka

Nápady na podnikání.cz

Možná o něm ani nevíte, ale tenhle web už rozráží vody podnikání od roku 2008. Můžete na něm prezentovat nápady a čekat na investora, nebo si je jen nechat posoudit. Navíc tady najdete i dostatek článků s praktickými informacemi o založení nebo poskytnutí sídla, tipy na daňové ráje a právní rady.

Busyman.cz

Pod touto hlavičkou se skrývá skupina mladých investorů, kteří už 8 let pomáhají projektům na světlo světa. V současnosti jich mají přes 80 a přibývají další. Kromě investic nabízejí i poradenství. Je oboustranné. Projdou s vámi projekt a poradí, zda je života a investic schopný, nebo naopak proberou s investory, kam se vyplatí vložit peníze. I když se Busymani pro vás přímo nerozhodnou, dostanete prostor a propagaci na jejich webu, kde vás najdou jiní. Ale nic není zadarmo. Cenové balíčky skrývají kromě propagačních kanálů také mentoring a přímé propojení s možnými investory.

Startupstart.cz

Zajímavý český online projekt, který propojuje svět investorů s autory projektových záměrů. Ti si mohou zájemce s naditou peněženkou v klidu vybrat. Mají totiž k dispozici jeho vyplněný formulář i s finanční nabídkou. Startupstart nabízí i super servis v podobě pomoci s marketingovým plánem, přípravy webu, či registrací ochranné známky.

Už nečekejte a začněte si plnit své sny. Možností, jak získat finance, je spousta. A až se vám začne dařit, můžete se sami stát investory a pomoci jiným nadějným podnikatelům splnit si zas ten jejich sen.

Tip: Nesehnali jste investora? Další možností, jak získat peníze na financování projektu, je podnikatelská půjčka.

© 2024 imper.cz