Učení Feng shui: Jak zvýšit pracovní výkon a spokojenost v obchodě?

27. Březen 2016

Co může nabídnout učení Feng shui modernímu salesu? Rolí obchodníka je nejen podávat vysoké výkony, mít excelentní výsledky generovaných leadů a uzavřených obchodů, dosahovat vytyčených obchodní cílů, umět networkovat, ale i mít vysokou vnitřní motivaci, být vyrovnaný a zapálený do své práce. Jak to zvládnout a nezbláznit se? Jak si uspořádat prostředí, aby nám přitáhlo prosperitu? Jak si zařídit pracovní stůl a kam si sedat na schůzkách, aby se nám dařilo? Odpovědi jsme našli v učení Feng shui.

Feng shui meditace

Domluvte si konzultaci

1. Feng shui: Prostředí ovlivňuje naši efektivitu z 33 %

Feng shui (feng – vítr, shui – voda) se zabývá vztahem k životnímu prostředí. Nastoluje harmonii v prostoru a umožňuje nerušené plynutí energie čchi. V business světě se využívá v případech, kdy chceme zlepšit svou situaci v oblasti prosperity, vztahů, zdraví a spokojenosti. Jeho prostřednictvím lze do života přitáhnout ty správné lidi, situace, nové kontakty, obchodní příležitosti a partnery, zákazníky, vylepšit si cash flow, dosáhnout vytoužených příjmů, obratů a zhmotněných snů, o kterých se vám dříve ani nesnilo.

Zjistěte své energetické číslo:

Dle Feng shui existuje 9 osobních energetických čísel. Každý člověk má své jedinečné osobní energetické číslo, které zjistíte dle data narození. Identifikováním vašeho energetického čísla, tj. záměru vaší duše, a pomocí speciálních postupů a principů pochopíte, jak nejlépe nastavit prostředí, abyste podpořili a zvýšili svůj úspěch, vztahy, moudrost či zdraví. Na každý rok se podle vašeho energetického čísla vztahuje určité poselství, jak se v tom roce budou vyvíjet jednotlivé oblasti vašeho života. Prostor můžete uspořádat jednak dle obecných principů svého energetického čísla, jednak podle specifických principů daného roku platných pro vaše osobní energetické číslo, tím dosáhnete maximálního účinku Feng shui.

Věděli jste, že…? Celosvětový výzkum prokázal, že prostředí má z 33 % vliv na náš výkon i emocionální rozpoložení? Už staří Mistři Feng shui zdůrazňovali, že tato metoda nevyřeší vaše problémy za vás. Feng shui ale dokáže ovlivnit a změnit 1/3 lidského života, a to už stojí za úvahu. Feng shui je také velmi vlivným  v oblasti spánku a tvorby kompozice ložnic – jednoduše rozestavení postele či světla v ložnici má zásadní vliv na Váš spánek a kvalitu života.

2. Feng shui: Jak si nastavit doma prostředí a barvy?

Mnoho obchodníků pracuje přímo ze svého domova. Domov je místem, kde čerpáme energii a inspiraci do všedních dnů, je centrem našeho odpočinku. Cílem Feng shui je vytvořit z tohoto místa prostor plný harmonie, který nás bude podporovat na cestě za úspěchem.

  • Doma se zbavte přebytečných věcí, které vám již neslouží a nepotřebujete je (např. staré oblečení, které již nenosíte, nábytek či předměty, které již nepoužíváte). Vytvoříte tak prostor pro nové, uplatníte zákon vzduchoprázdna a rozproudíte energii v prostoru. Obklopte se v tomto prostoru podporujícími barvami, materiály a věcmi. Opět platí především o prostory, kde trávíte mnoho času jako je ložnice.
  • Uspořádání nábytku, předmětů, symbolů, barev v jednotlivých světových stranách domova (jednotlivých místností) by mělo odpovídat vašemu osobnímu energetickému číslu.
  • Pro čištění od negativní energie v prostoru umístěte do zasaženého místa křišťálový předmět, zapalte svíčku či použijte vonných tyčinek a aromaterapeutických vonných olejů, misku vody s mořskou solí, smějícího se buddhu. Tím znovu aktivujte tok energie čchi.

TIP: Pokud se při obchodní činnosti setkáte s negativními lidmi, tzv. energetickými upíry – jsou tyto rituály vhodné praktikovat v kombinaci s energetickou ochranou, tzv. energetickým vajíčkem, bublinou či vizualizacemi.

3. Feng shui: Jak si uspořádat kancelář pro úspěšný obchod?

Řada obchodníků využívá ke své práci kancelářské prostory. Stejným způsobem jako domov můžete uspořádat i svoji kancelář či firemní prostory, kde pracujete. V kanceláři se obklopte předměty, které symbolizují prosperitu, hojnost a úspěch např. získanými oceněními, diplomy, certifikáty, knihami, kvantovými barvami, obrázky s extrémně úspěšnými a bohatými lidmi, kteří vás maximálně inspirují, motivačními citáty a myšlenkami, zlatými předměty či mincemi. Vytvořte si nástěnku vizí. Může se stát, že zákazník, návštěva, kolega si všimne něčeho, co spustí lavinu kroků k realizaci.

Do prostoru dejte živé květiny s kulatými kožovitými listy (nevhodné jsou v místnosti kaktusy, květiny s ostrými hranami či suché květiny – ruší tok energie). Vhodným symbolem prosperity, hojnosti a štěstí je bambus, knihy o hojnosti či bublající fontánka a ametyst. Symbolem pro napojení na intuici a transformaci je například zvonkohra či symboly božstev.

4. Feng shui pracovního stolu a PC

Plynulý tok energie si zachovávejte i při práci na svém pracovním stole a v PC. Jak?

  • Na začátku a konci pracovního dne si stůl ukliďte a vyčistěte.
  • Zbavte se přebytečných papírů, věcí a pomůcek, které ke své práci nepotřebujete. Nepořádek vyvolává chaos jak ve vaší mysli, tak ve vaší práci.
  • Na pomůcky, se kterými během dne pracujete, najděte přesné stabilní místo a vytvořte si systematický pořádek.
  • Administrativní agendu mnozí obchodníci podceňují, proto tištěné dokumenty pečlivě zakládejte do desek, šanonů a dejte jim jasný systém a strukturu.
  • To samé udělejte i s elektronickými dokumenty a složkami v počítači. Při práci s PC mějte otevřeno pouze tolik oken, kolik bezprostředně potřebujete, nepotřebná ihned zavírejte.
  • Mějte čistou pracovní PC plochu a e-mailovou schránku. Nepotřebné dokumenty skartujte či smažte. Přestaňte s multitaskingem a rozptylováním se. Pracujte koncentrovaně vždy pouze na jednom úkolu. Vaše produktivita se výrazně zvýší.
  • Pokud máte prostor, vyšperkujte si svůj pracovní stůl nějakým inspirujícím symbolem, cílem, který vás žene vpřed. Na plochu PC obrazovky či jako spořič vyberte lidi, místa, věci, které vás fascinují, dejte si tam své divoké sny a cíle, které si toužíte splnit.
  • Při tvůrčí práci si pusťte zenovou relaxační hudbu nebo dynamickou melodickou hudbu, která vás nabíjí energií tak, že vás dostane do naprostého stavu flow.

5. Obchodní schůzka: Kam si sednout při obchodním jednání?

Převážná většina obchodníků tráví většinu svého času v terénu, na obchodních jednáních a schůzkách. Pro obchodní jednání vybírejte klidné, příjemné a čisté místo s dobrým tokem energie, podniky s kvalitním servisem a na úrovni. Pokud víte o zařízeních, které jsou již uspořádány dle Feng shui, dávejte jim prioritu.

Na obchodní jednání přijďte vždy včas a zajistěte si místo naproti dveřím. Je to místo, které vám umožní jednat z pozice síly a poskytne vám prostor, kdykoliv jednání ukončit. Pokud máte jednání u někoho v kanceláři, zajistěte, abyste nebyli vyrušováni.

Na obchodním jednání se obklopte hezkými, pokud možno luxusními předměty – originálními psacími potřebami, diářem, pěknými hodinkami a módními doplňky. Buďte pěkně upraveni a oblečeni. Využívejte rovněž kouzla a komunikace kvantových barev (viz. níže) prostřednictvím oblečení a módních doplňků.

Přečtěte si také: Kavárny, co frčí, a kam můžete s klidným srdcem pozvat klienta

6. Feng shui a kvantové barvy

Využijte ve svém domově, kanceláři či na obchodním jednání, ve vašem stylu oblékání nebo při tvorbě nástěnek vizí kouzla a podpory kvantových barev pro každé energetické číslo. Roku 2016 vládnou následující barvy: oranžová (oslava: přináší radost, pohodu, moudrost a vzdělání), kobaltově modrá (posilnění: podporuje úspěch a peníze), citrusově zelená (upřímnost: podporuje sebeúctu, zdraví a pohodu). Dále je vhodná barva fuchsiová (vztahy: podporuje budování a rozvoj vztahů, sítí, týmu, lásky a rodiny) či zlatá (moudrost, intuice, transformace).

7. Feng shui a nástěnky vizí

Nástěnky vizí neboli tzv. vision boards jsou výbornou, jednoduchou a silně motivační technikou, která urychluje zhmotnění vašich snů, přání a cílů jak v obchodě, tak v osobním životě. Tato technika umožňuje, abyste měli své sny a cíle neustále před očima, fokusovali se. Tím propojujete své touhy s emocemi, vědomou mysl se svým podvědomím a ukotvujete svoji víru v dosahování cílů a přimějete se k nejdůležitější činnosti – k akci. Začnete jednat.

Na tvorbu nástěnky vizí si udělejte čas. Nástěnku si můžete vytvořit jako koláž složenou z kombinace obrázků, afirmací, slov, textů, nadpisů, barev a symbolů. Na nástěnku si dejte jen to, po čem opravdu toužíte v životě i práci. Mohou to být obrázky nových klientů a zakázek, obchodních partnerů a týmů, finančního příjmu, obratů, pracovních cest, materiálních věcí, zhmotněných pocitů. Významným urychlovačem je zabudovat již při tvorbě nástěnky principy Feng shui. Každé nástěnce pro daný rok přísluší barvy jednotlivých světových stran, které doplníte příslušnými principy osobního energetického čísla, tím dosáhnete maximálního účinku. Až budete mít nástěnku vyrobenou, náležitě to oslavte, otevřete se jejímu zhmotnění a začněte jednat.

TIP: Dobré je mít nástěnku vizí neustále před očima. Podpořte jí energií, dívejte se na ni a přemýšlejte o ní. Pracujte s ní zejména ve chvílích, kdy plníte náročné úkoly, které vyžadují velký výstup z vaší komfortní zóny (např. když domlouváte obchodní schůzky po telefonu). Při důležitých obchodních jednáních můžete mít mini vision board složenou v peněžence či vylepenou v diáři. Můžete se na ni dívat vždy před a v průběhu důležitých a těžkých jednání, velký účinek má rovněž při odmítnutí.

Pokud vás téma Feng shui zaujalo, doporučujeme ke zhlédnutí tato inspirativní videa:

© 2024 imper.cz