Jaké vlastnosti dělají z Býka skvělého obchodníka? Zjistili jsme!

19. Duben 2017

Zajímá vás, jaký je Býk obchodník a co je pro toto znamení charakteristické? Jak využít silné stránky vašeho znamení horoskopu pro úspěch v obchodu?

Lidé narození v datu 21. 4.–21. 5., tedy ve znamení Býka, se vyznačují především svou vytrvalostí a pracovitostí. Obchodník ve znamení Býka je klidný, stabilní, trpělivý a praktický. Protože má rád materiální zázemí a životní jistoty, svou kariéru si buduje promyšleně. Zeptali jsme se Jiřího Šedka, obchodníka MLM, které 3 vlastnosti Býka mu pomáhají v businessu nejvíce. „Jednoznačně houževnatost, racionálnost a leadership,“ říká Jirka.button registrace obchodnika transparent

Vyzkoušejte leady

Lidem ve znamení Býka trvá, než se pro něco rozhodnou, jsou rozvážní a přemýšliví. Pokud ale dospějí do stádia rozhodnutí, nic je nezastaví. Určitě Býka do ničeho netlačte, nebo se „zabejčí“ a vy s ním nehnete. Býk je realistický, můžete se spolehnout, že co slíbí, to také dodrží. Je také důkladný, bude vždy připraven. Až vás to překvapí.

V jaké situaci Jirka ocenil, že je Býk? „Když se nedaří, do většiny lidí vstoupí emoce a nechají se jimi ovládnout. Já jsem klidný, nepodléhám situaci, racionálně ji zhodnotím a vyřeším.“ V businessu tuto vlastnost jistě oceníte. Jirka zároveň dodává, že jako Býk je pohodlný. „Tato až skoro lenost mě nutí vymýšlet efektivnější řešení,“ směje se.

Andrea Kuklová, obchodnice Business Animals, u sebe oceňuje další býčí vlastnosti. „Po úspěšném uzavření obchodu, který se táhne z různých důvodů dlouho, přesně vím, že bylo zapotřebí pověstné býčí vytrvalosti a trpělivosti!“

Přečtěte si také: Andrea Kuklová, saleswoman BusinessAnimals.cz: „Jako vysokoškolačku mě láká možnost vydělávat si peníze odkudkoli na světě“

Bejci, spěchejte pomalu!

Býka je těžké pro něco nadchnout či ho spontánně strhnout k nějaké akci. Potřebuje si vše důkladně promyslet a zvážit. Vše, co buduje, buduje pomalu, ale jistě. Jeho životní krédo zní: Spěchejte pomalu. „To, že je Býk pomalý, neznamená, že nemá výsledky. Netlačte na něj a nesnažte se ho přemotivovat. Dejte mu prostor, ocení to,“ dodává Jirka. Chcete-li obchodníka Býka motivovat, nabídněte mu raději jistoty, nesnažte se ho uhnat přes emoce.

Vyzkoušejte leady

Býk nemá v oblibě změny za každou cenu, trvá to, než ho přesvědčíte. „Pokud je to změna k lepšímu, tak do toho jdeme. Když se tedy má něco zásadního měnit, potřebujeme mít silné opodstatnění, proč,“ říká Andrea. Nezapomeňte tedy dát Býkovi racionální argumenty, hlavně fakta, která budou hovořit pro změnu.

Přečtěte si také: Co prozradí znamení zvěrokruhu o tom, jaký jste obchodník?

Muž vs. žena ve znamení zvěrokruhu Býka

Muž ve znamení Býka je opatrný, nenechá se vyburcovat k nějaké ztřeštěné akci. Má všechno dopředu promyšlené. Pokud by chtěl opak, dá vám to najevo. Muž Býk nestaví vzdušné zámky, všechno, co řekne, také zařídí. Žena ve znamení Býka stojí nohama pevně na zemi. Není vrtkavá, má smysl pro pořádek, tradice a povinnosti. Otevřeným konfliktům se vyhýbá, pokud jí někdo nesedí, prostě ho ignoruje.

3 tipy BusinessAnimals.cz pro obchodníky v Býku:

  1. Býk vidí někdy věci subjektivně, pro ostatní jednoduše. Zkuste vnímat okolí a netrvat vždy na svém.
  2. Lidé narozeni ve znamení Býka jsou tvrdohlaví až umínění. Dělá jim problém uznat, že někdo jiný než oni mohou mít pravdu. Zkuste si přiznat, jestli to tak není, i když to bude těžké.    
  3. Býci mají rádi hezké a útulné prostředí. Potrpí si také na komfort. Opusťte někdy tento komfort a vydejte se za svými sny, nebudete litovat.

Ve znamení Býka se také narodil nejbohatší Čech Petr Kellner. Do světa obchodu pronikl po revoluci jako obchodník s kopírkami, poté využil kuponové privatizace a jeho byznys se naplno rozjel ovládnutím České pojišťovny. V současné době stojí v čele finanční skupiny PPF a je největším českým zaměstnavatelem v zahraničí.

Další známé osobnosti ze světa obchodu: Mark Zuckerberg, Charles Koch, Charoen Sirivadhanabhakdi, Donald Bren, Pavel Tykač, Jitka Cechlová Komárková, Pavel Baudiš

© 2024 imper.cz