Best of: 7 věcí, které nesmí chybět na vašem „bucket listu“

13. Červenec 2018

Už jste slyšeli o bucket listu? Tak jinak, co chcete určitě stihnout, než umřete? Dle všech moudrých knih a motivačních citátů máme žít každý moment tak, abychom na smrtelné posteli ničeho nelitovali. Nemít svůj bucket list je v dnešní době docela out. Připravili jsme si pro vás 7 věcí, které rozhodně nesmí na vašem seznamu chybět.

1. Zažít festival Burning Man

maxresdefault
Zdroj: YouTube Dr. Yes

Představte si místo, kde nepotřebujete internet, peníze, ani žádné auto. Všude kolem vás jsou lidé v bizarních kostýmech, maskách a různě vyzdobená auta. Vaše fantazie pracuje na plné obrátky a vy si připadáte jako Alenka v říši divů. Toto není pouhý sen, ale realita v podání festivalu Burning Man, který se každoročně odehrává na dně vyschlého jezera v Nevadě v městečku Black Rock City.

Vyzkoušejte leady

Dostat se na místo činu však nebude tak easy. Vstupenky jdou do prodeje v únoru a vy budete muset mít velké štěstí, abyste alespoň jednu z nich získali. Když se vám to však podaří, stačí si sbalit spacák, stan, oblečení a můžete vyrazit. Ubytování si můžete zařídit v kempu, pro který ale musíte pracovat.

2. Vyzkoušet extrémní sporty

tumblr_o9484dqhfh1ted1sho1_1280

Chcete-li v životě uspět, nestačí pouze sedět za stolem, ale neustále posouvat své hranice. Lidé, kteří provozují extrémní sporty, jsou asertivnější a méně se bojí rizika. Pokud se rozhodnete pro nějaký odvážnější sport, než je běhání nebo plavání, pocítíte nejen obrovskou dávku adrenalinu a endorfinů, ale budete se cítit daleko lépe, ale zaznamenáte změnu i v pracovním a osobním životě. Bonus navíc – budete to chtít neustále zkoušet znovu, znovu a znovu.

3. Podniknout pouť do Santiaga de Compostela

pyrenees
Zdroj: Executivecoaching.be

Svatojakubská pouť je jednou z nejvýznamnějších poutí, jejíž historie sahá až do středověku. Můžete si vybrat z 12 cest, z nichž nejznámější začíná v St. Jean Pied de Port na francouzské straně Pyrenejí a končí v 780 km vzdáleném Santiagu de Compostela. Během cesty se „poutník“ učí být sám se sebou, čistí si hlavu a přežívá s omezeným množstvím věcí. Cesta nabízí možnost vidět krásy španělské přírody a kultury a na jednotlivých stanovištích potkat zajímavé lidi z různých koutů světa. Pokud se chcete naučit být sám se sebou, rozhodně musíte vyrazit co nejdřív!

4. Napsat knihu

fashion-legs-notebook-working

hledáme obchodníka

Máte zajímavý příběh, životní zkušenosti a know-how, o které se chcete podělit a inspirovat ostatní? Napište knihu! Stačí vymyslet koncept a můžete začít. Sepište myšlenky, vzpomínky a zkušenosti, které jste během života zažili vy nebo lidé ve vašem okolí. Doporučujeme držet se jednoho zásadního pravidla: Pište takovou knihu, kterou byste si sami koupili. Máte strach, že kniha nebude úspěšná? Už jen to, že jste dokázali dát svůj příběh na papír a podělit se o něj s ostatními, je velký úspěch.

5. Zorganizovat dobročinnou akci

dc8c3beeb2df7f0e8048ddc4c4f10dff

Plníme si své sny, cestujeme, žijeme život naplno. Bohužel někteří lidé nemají takové možnosti. Není potřeba hned zasílat tučné šeky na jejich podporu. Místo toho uspořádejte spontánní akci. Stačí mít nápad a nadšení a ostatní vás budou následovat. Nemusíte vymýšlet nic velkého. Stačí třeba zorganizovat běh, pochod, oholit hlavu nebo vousy a sbírka může začít.

6. Testovat nové chutě

451_min

Jiná země, jiná chuť. Toto rčení už dávno neplatí. Nemusíte cestovat daleko, abyste vyzkoušeli italskou, asijskou nebo španělskou kuchyni. Stačí se projít po městě a určitě se vám podaří zapadnout do nějaké exotické restaurace, případně koupit kuchařku nebo pustit televizní pořad o vaření a začít kuchtit. A co tak objevit i nezvyklé chutě? Otestujte třeba smažené brouky, šneky nebo pavouky? Hmyz je navíc skvělým zdrojem aminokyselin, minerálů a chitinu.

7. Věnovat se rodině

people-mother-family-father

Žijeme okamžikem, vyděláváme a jsme nezávislí. K čemu to všechno ale je, když se nemůžeme o náš úspěch dělit s ostatními? Nejdůležitější položkou na našem bucket listu by měla být naše rodina. Úspěch totiž není jen o tom mít velkou firmu, ale i mít šťastnou a spokojenou rodinu. Až přijde náš čas, je potřeba předat svoje vědomosti a zkušenosti svým následovníkům.

© 2024 imper.cz