11 míst, kam s klientem na neformální schůzku v Praze

22. 7. 2014 +

Lifestyle

Minulý týden jsme pro vás připravili tipy na příjemná místa v Brně, kam s klientem zajít jen tak příjemně poklábosit. Nyní nás čeká Praha, kde je situace o něco složitější. Výborných podniků je tu totiž výrazně víc a těžko z nich vybrat ty skutečně nejlepší. Snažili jsme se proto mířit tam, kde se bude líbit skutečně každému.

1. Čestr

Zdroj: Čestr Ambiente

Speciality z hovězího masa uzrálého tradiční metodou, luxusní pozice kousek od Václavského náměstí, a přitom stranou turistickým davům, originální interiér a vynikající servis – to je ve zkratce restaurace ze sítě Ambiente Group, kterou najdete v přízemí bývalého Federálního shromáždění. Kvalita jídla je vynikající, cena příjemná a nenapadá mě jediný důvod, proč by tam člověk mohl být nespokojený. A i když je restaurace zaměřená výhradně na maso, i vegetarián si tu přijde na své.

 

2. Pastacaffé

pastacafe

U Ambiente Group ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát se vydáme za italskou kuchyní  v bistru Pastacaffé zažijete, jak má skutečně chutnat. Do „konvenční“ pizzerie už ale potom na těstoviny těžko zavítáte. Profesionální a velmi milý personál vám rád doporučí to nejlepší z nabídky nejen domácích těstovin. Po obědě či večeři zde můžu doporučit i kávu Tonino Lamborghini a některý z dezertů.

 

3. EMA espresso bar

Zdroj: EMA espresso bar
Zdroj: EMA espresso bar

Funguje jen něco málo přes rok, našel si však již doslova davy příznivců. Kávový bar v moderním berlínském stylu nabízí samozřejmě vysoce kvalitní kávu (název klame, dělají i filtrovanou), navíc ale i vynikající zákusky a sendviče. Tady se na kvalitě opravdu nešetří.

Zajímavou raritou jsou staré školní židle – na dlouhé vysedávání nic moc, k takto zaměřenému podniku se však dokonale hodí. EMA je i díky lokalitě na Florenci skvělým, rychlým a osvěžujícím řešením pro schůzky s mimopražskými klienty – domluvit obchod, nabrat sílu a rychle zase do víru velkoměsta.

 

4. Café Lounge

V příjemné kavárně se naopak dá vysedávat i několik hodin, prostor k tomu přímo vybízí. Otevírají už v 7.30 a zdejší poctivé snídaně uspokojí i velmi mlsné jazýčky. K obědu pak nabízí polévky a několik lehkých jídel, menší večeře také není problém. Krom kávy zde velice příjemně překvapí nabídka vín – mají i mého oblíbeného Kosíka a další menší moravská vinařství.

 

5. Nekuřácká kavárna Al Cafetero

Zdroj: Al Cafetero
Zdroj: Al Cafetero

Máte rádi „velké preso s mlékem a dvěma cukry?“ Pak sem raději nechoďte. A naopak, pokud se nebojíte experimentů – do toho! Pan majitel je kávový nadšenec celým srdcem a rád vám k alternativně připravené kávě přidá i krátkou přednášku. Ne, že by neuměl udělat kvalitní espresso, ale tady je vážně škoda nezkusit něco nového a neobvyklého.

Jako hosté se budete cítit až nezvykle hýčkáni, prostředí kavárny navíc působí příjemně domácky a vlastnoručně vyráběné zákusky umocní společný zážitek s klientem.

 

6. Můj šálek kávy

Zdroj: Můj šálek kávy
Zdroj: Můj šálek kávy

Vlajková kavárna pražírny Doubleshot se sice objevila už v minulém výběru, pro mě je ale natolik srdcovou záležitostí, že si zaslouží připomenutí. Navíc se mi zdá, že tam jsou lepší a lepší.

Návštěvu zde obvykle začínám filtrovanou kávou (v horku ideálně na led), následuje lehký oběd (sendvič s kozím sýrem a rukolou je neodolatelný) s nějakou z domácích limonád a na závěr sladká tečka. Někdy i dvě – ze zdejšího výběru je těžké vybrat jen jeden zákusek. Jen pozor, bez rezervace si mnohdy nesednete.

A pokud by vás náhodou Šálek omrzel, zkuste jeho mladší sestru Alza café.

 

7. Monolok cafe

Zdroj: Monolok cafe
Zdroj: Monolok cafe

Na Vinohradech moc skutečně kvalitních kaváren nenajdete, Monolok je ale o to jasnější volbou. Zvládnete zde obchodní snídani, oběd i večeři. A vždycky budete mít problém si ze zdejšího menu vybrat – jedno jídlo lepší než druhé. Snídaně tu podávají po celý den, což mnohdy člověka příjemně potěší. O kvalitu kávy bych se určitě nebál a víno mají také dobré.

 

8. Na kole z Modřan podél Vltavy

Zdroj: sedlcanske-noviny.cz
Zdroj: sedlcanske-noviny.cz

Ukažte obchodnímu partnerovi přírodní krásy, pohodová projížďka proti proudu Vltavy může být perfektní relax po náročné konferenci. A kdybyste náhodou už nemohli, vždycky se dá zpět dojet vlakem. Velkou výhodou této trasy jsou příjemné hospůdky, které ji lemují – alkohol sice ani za řídítka nepatří, chlazená limonáda nebo nealko pivo ale v letním pařáku přijdou vhod. A pokud nepatříte mezi extrémně náročné gurmány, klidně se tu můžete i dobře najíst.

 

9. Piknik na Vyšehradě

Zdroj: kondice.cz
Zdroj: kondice.cz

Spolu s Olšanskými hřbitovy (kde by byl piknik lehce morbidní počin) a Prokopským údolím (které už je trochu z ruky) mé nejoblíbenější místo v Praze. Jen tak se, nejlépe v podvečer, usadit na hradby, pozorovat ruch pod sebou a krásné panorama města a vracet se v myšlenkách o stovky let zpátky a užívat si s klientem neformální atmosféru i konverzaci.

 

10. Vinograf vinný bar

Zdroj: Vinograf
Zdroj: Vinograf

Tak trochu dva v jednom, Vinograf je jeden malý, kousíček od Karlova mostu, druhý velký, na Senovážném náměstí. Sehnat v Praze skutečně kvalitní víno za příznivou cenu je úkol dosti nesnadný, Vinograf je ale v tomto ohledu naprosto ideální podnik.

V tom malém mají hlavně výběrová tuzemská vína a k nim klasické vinařské zobání – sýry, salámy či olivy. Velký naopak nabízí vína z celého světa i výbornou teplou kuchyni. Cena za decilitr vína začíná na 40 korunách, u lahve pak na 300 Kč. Personál se ve víně opravdu vyzná, rozhodně doporučuji nechat si poradit – udiví vás, jak přesně se vám dokáže strefit do chuti. A jak to tak dobrých podniků bývá, rezervace je zde téměř nezbytnost.

 

11. AnonymouS Bar

Zdroj: AnonymouS bar
Zdroj: AnonymouS bar

Na závěr opět originální bar založený s cílem spojit zábavu, kvalitu i originalitu v jeden funkční celek. Zastrčený ve více než 600 let starém domě, stranou hlavním turistickým proudům, přesto však přímo v centru města. Profesionální barmani vám nabídnou výběr kvalitních drinků, mají tu i vlastní absinthovou fontánu v retro stylu. Peněženka možná trochu zapláče (v kterém baru také ne?), návštěvy však určitě nebudete litovat a zdejší genius loci si budete s klientem připomínat ještě dlouho.

 

Autor článku: Matouš Vinš
[/velikost_textu]