7 + 1 osvědčených míst v Praze (a v Brně), kam vyrazit s klientem na vynikající steak

24. Říjen 2022

Přemýšlíte, kam pozvat na významnou obchodní schůzku klienta, který má slabost pro kvalitní maso? Máme jednoduchou radu, vezměte ho na dobrý steak. Nejen láska prochází žaludkem, ale také obchodní partner bude mít lepší náladu, když se dobře nají. Ovšem není nad to zamířit do osvědčených a prověřených podniků. Proto jsme pro vás připravili článek o vyhlášených pražských podnicích, kde vám připraví vynikající hovězí maso z celého světa a zároveň zažijete skvělý servis.

Bílá kráva - interiér
Útulná francouzská restaurace Bílá Kráva na Vinohradech

Na dlouhý business oběd do Malé Francie

1. Bílá kráva

Vyhlášeným podnikem, kam můžete bez obav pozvat i toho nejnáročnějšího klienta, je vinohradská restaurace Bílá kráva, kterou najdete nedaleko budovy Národního muzea. Podnik má tradici od roku 1993 a stále si drží svůj původní koncept. Na menu najdete steaky z uzrálého hovězího masa plemene Charolais, jehněčí z jejich vlastní farmy v Myštěvsi a francouzské delikatesy. Kromě steaků stojí za ochutnání určitě i dezerty připravené pomocí tekutého dusíku při -196 °C přímo u stolu či ovocné pálenky z oceňované Palírny Radlík. Restauraci doporučujeme navštívit v poledních či odpoledních hodinách na delší slow food oběd. Poskytne vám příjemné, ambientní prostředí pro obchodní jednání.

Za lávovým grilem do Michle

2. Dock House

  • Michelská 59/1006, 141 00 Praha 4
  • Po–Pá: 11.00–23.00, So: 12.00-23.00
  • www.dockhouse.cz

Tento tip nám dal Martin Hošek z Imperu, který nedá na Dock House dopustit. „Podle mě tady připravují nejlepší steaky v celé Praze“ říká Martin. Specialitou restaurace je mokré a suché staření masa. Mokrá cesta je pracnější a časově náročnější, maso lze tímto způsobem za přesně daných podmínek „hýčkat“ až čtyři měsíce. Suchá varianta je naopak „estetičtější“ – maso (zpravidla) viditelně visí v tzv. zrárnách ve vlhkosti 74 – 78 procent a při teplotě 2,4 – 3 stupně Celsia. Pro milovníky a znalce masa je tohle opravdová pastva pro oči. Ať tak či onak, vámi vybraný steak vám v Dock House v pražské Michli milerádi připraví dle požadavku, a to na otevřeném lávovém grilu, který je doslova „srdcem“ tohoto krásného podniku.

Prověřené pražské stálice s hovězím z Jižní Ameriky i Čech

3. George Prime Steak

Hledáte steakovou restauraci s atmosférou v americkém stylu? Pak zkuste George prime steak na pražském Staroměstském náměstí. Na jaké gurmánské zážitky se můžete těšit? Maso tady mají vynikající. Navíc jde o první restauraci v ČR, která vlastní gril Montague Legend. Čím je výjimečný? Sežehne steak při 650 stupních Celsia. Díky tomu zůstanou v mase uchovány všechny přírodní šťávy a navíc se vytvoří jemná máslová konzistence.

4. Brasileiro – U zelené žáby a ve Slovanském domě

Potřebujete ideální místo pro skupinku obchodních partnerů či hostů ze zahraničí? Hned dvě pobočky Brasileira najdete kousek od sebe v centru Prahy. Pokud vaši hosté ocení kvalitní brazilské hovězí a na jídlo nespěchají, vychutnávají si a konverzují, s Brasileirem určitě chybu neuděláte. Maso zde připravují na otevřeném ohni napíchnuté na špíz tradičním jihoamerickým způsobem „churrasco”. Vyhlášený je i zdejší salátový bar, který uspokojí nejen vegetariánskou část skupiny.

5. Čestr

Prostornou, elegantní restauraci Čestr najdete ze zadní strany Nové budovy Národního muzea v blízkosti Hlavního nádraží. Je příhodná pro schůzky, na které váš partner dorazí vlakem. Dojem na vás udělá jak skvělý servis, tak hlavně vynikající maso z českých chovů. Doporučujeme vyzkoušet degustační tříchodové menu, které si poskládáte dle vlastních chuťových preferencí včetně delikátních omáček.

Short business meeting u teplého pultu

6. Kantýna

  • Politických vězňů 1511/5, Praha 1
  • Po–Pá 10.00–23.00, So–Ne 11.30–23.00
  • www.kantyna.ambi.cz

Tlačí vás čas, ale i tak si chcete s klientem zakousnout něco teplého a kvalitního z české provenience? Zkuste Kantýnu! Maso si tady můžete rovnou sníst, nebo odnést domů. Hmm a ta vůně čerstvě pečeného masa, ta je zkrátka nezapomenutelná. Zajímavostí je, že zde sídlila zednářská lóže a později různé bankovní ústavy, což se odráží v reprezentativním interiéru, který vás doslova ohromí.

7. Naše maso

Druhým tipem na rychlý meeting je řeznictví Naše maso, kde vám ugrilují a připraví, cokoli vám u pultu padne do okna. Rovnou si také můžete odnést něco dobrého na doma. Od pondělí do středy tady podávají také večeři od řezníka. Určitě nezapomeňte ochutnat vynikající párek v rohlíku nebo sekanou v housce. 

A jeden brněnský tip na konec

8. Pavillon Steakhouse

  • Jezuitská 687/6, 602 00 Brno
  • Po – Čt, 11.00 – 23.00, Pá: 11.00 – 24.00, So: 12.00 – 24.00, Ne: 12.00 – 21.00
  • https://pavillonsteakhouse.cz/

Moderní brněnský podnik, který se před nedávnem dočkal změny konceptu i menu, vřele doporučujeme všem, kteří ocení luxusní prostředí a servis. Vyzkoušet můžete například variaci steaků pro 2-4 osoby, humra, chobotnici či čerstvou rybu. Hovězí maso, které zde ochutnáte, je původem z Uruguaye či Severní Ameriky a absolutní specialitou steak z vyhlášeného plemene Wagyu.

Po napsání tohoto článku mám tedy obrovskou chuť na pořádné maso, co vy? Určitě vyzkoušejte některý z těchto prověřených podniků. Nebudete litovat. A kam chodíte na dobré maso vy? Podělte se s námi!

© 2024 imper.cz