7 + 1 osvědčených míst, kam vzít v Praze (i v Brně) klienta na vynikající steak

 |  Články  |  Inspirace  |  Martina Richterová  |  6 988x přečteno

Máte významnou obchodní schůzku a chcete na klienta udělat dojem? Máme jednoduchou radu, vezměte ho na dobrý steak. Nejen láska prochází žaludkem, ale také obchodní partner bude mít lepší náladu, když se dobře nají. Ovšem není nad to zamířit do osvědčených a prověřených podniků. Proto jsem si dnes připravila článek o vyhlášených pražských podnicích, kde vám udělají vynikající flák masa a hlavně si vás budou opravdu hýčkat. A abych nevařila z vody, dala jsem na doporučení. 🙂

Zdroj: BEEF BAR

Kulinářská cesta, která vám nabídne nevšední zážitky

1. BEEF BAR

Tento tip nám dala Ivona Novotná, PR konzultantka se vztahy s médii, která nedá na BEEF BAR dopustit. „Připravují tady vynikající jihoamerické delikatesy, uruguayské hovězí masoargentinská vína,“ říká Ivona a pokračuje. „Velkou specialitou je pastrami, jehož základ tvoří hovězí maso. Je to obrovská lahůdka, která se proslavila již v New Yorku. Rozhodně doporučuji ochutnat,“ dodává.

Zdroj: Beef Bar

Zajímavostí je, že pastrami proslavila v New Yorku židovská komunita z Besarábie a Rumunska. V pouličních bistrech jej nabízeli už od poloviny 19. století. Skvělé je také umístění restaurace, v centru Prahy se můžete pokochat krásným výhledem a jistě oceníte ideální dopravní dostupnost.

Lahodné hovězí steaky z mladých argentinských býčků

2. La Casa Argentina

Dalším vyhlášeným podnikem, kam můžete bez obav vzít i toho nejnáročnějšího klienta, je pražská La Casa Argentina. Na obchodní schůzky sem chodí také Eva Polívková, specialistka gurmet PR a celebrity PR. A co ji zde nejvíce zaujalo? „Mají tady lahodné steaky z mladých argentinských býčků. Doporučuji vybrat z menu položku ‚hora masa‘, která vám nabídne dokonalý gurmánský zážitek,“ popisuje Eva jedno z jejích nejoblíbenějších jídel v této restauraci. „Ve večerních hodinách se navíc můžete zaposlouchat do příjemné hudby pod taktovkou šikovného klavíristy nebo kapely v rytmu španělského temperamentu,“ dodává.

Zdroj: Lacasaargentina.cz

„Nejlepší žebra v Praze si můžete vychutnat v americké pobočce populární sítě restaurací TGI Fridays“

3. TGI Fridays – Anděl a Na Příkopech

  • Na Příkopě 959/27, Staré Město
  • Nádražní 58/110, Anděl
  • Ne–Čt 11.00–24.00, Pá–So 11.00–01.00
  • www.tgifridays.cz

Vynikající žebra ocení každý gurmán. Nejvíce mi zachutnaly ty, které nabízí v restauraci TGI Fridays. Jack Daniels Ribs s coleslaw salátkem a domácími hranolkami, to vaše chuťové pohárky rozhodně potěší. Restaurace je zařízena stylově s mnoha originálními artefakty. Například semafor při vstupu do kuchyně, součástky aut, fotky z různých filmových snímků a hereckých osobností, kánoe na stropě a mnoho dalších,“ doporučuje Eva Polívková další stylový podnik na business schůzku.

Zdroj: Facebook TGI Fridays

A ještě dodává jednu pikantnost. „Zajímavostí je, že v TGI v Los Angeles se zaučoval sám Tom Cruise, když se připravoval na film Koktejl, kde hrál poté hlavní roli,“ uzavírá.

„Všichni milovníci masa si tady přijdou na své“

4. George Prime Steak

„Já jsem hodně masová a nejlepší steaková restaurace, kterou jsem v Praze našla, je za mě jednoznačně George Prime Steak,“ říká Alexandra John, autorka knihy Sama sobe šéfem a spolumajitelka Meriglobe Advisory House.

Čeká vás zde atmosféra v americkém stylu. Restaurace je v samotném srdci pražského Staromáku, takže výborná lokalita.

Zdroj: Facebook TGI Fridays

A na jaké gurmánské zážitky se můžete těšit? Maso tady mají vynikající. Kvalita je rozhodující. Navíc jde o první restauraci v ČR, která vlastní gril Montague Legend. Čím je výjimečný? Sežehne steak při 650 stupních Celsia. Díky tomu zůstanou v mase uchovány všechny přírodní šťávy a navíc se vytvoří jemná máslová konzistence. „Maso je jako dort,“ dodává Alex.

5. Butcher´s restaurant Grill & Pasta – Praha City Center

„Neopakovatelný gastronomický zážitek přináší BUTCHER’S Grill & Pasta. Oceňuji zde především vynikající jídlo, krásně zařízený interiér a skvělou atmosféru,“ říká Kateřina Lundáková, Account manager ŽENY s.r.o. Součástí restaurace je také cukrárna, kde si můžete dát sladkou tečku na závěr.

Zdroj: Butchers.cz

Za zmínku ještě stojí Smoke box, což je výparník na dřevěné uhlí. A správně zvolené dřevo a hobliny z něho dokážou jedinečně ovlivnit chuť i vůni daného masa. Jen přijďte ochutnat.

6. Kantýna

  • Politických vězňů 1511/5, Praha 1
  • Po–Pá 10.00–23.00, So–Ne 11.30–23.00
  • www.kantyna.ambi.cz

Na dobré maso si ráda zajde také Petra Šebo, která působí jako PR & Marketing Communication manager v Xerox ČR. Co ona doporučuje všem businessmanům jako ideální místo pro schůzku v Praze, kde se můžete dobře a vydatně najíst? „Za mě jednoznačně Kantýna Ambiente, kde mají luxusní šťavnaté maso, které se přímo rozplývá na jazyku,“ pochvaluje si Petra.

Zdroj: Kantýna Ambiente Facebook

Maso si tady můžete rovnou sníst, nebo odnést domů. Hmm a ta vůně čerstvě pečeného masa, ta je zkrátka nezapomenutelná.

Nevíte, jak se pohybovat v kantýně? Zajímavý článek s názvem 10 tipů, jak se pohybovat v kantýně, si můžete přečíst ZDE.

Přijďte ochutnat vynikající párek v rohlíku

7. Naše maso

Láká vás dobré maso z kvalitních českých chovů? Zkuste Naše maso, v řeznictví a pultu vám ugrilují a připraví, cokoliv vás jen napadne. A hlavně od pondělí do středy tady prodávají večeři od řezníka. A pokud budete spěchat, můžete ochutnat vynikající párek v rohlíku.

Zdroj: Nasemaso.ambi.cz

Milovníci ryb a mořských produktů si zde přijdou na své

8. Fresh ocean fish

  • OCEAN48, Palackého třída 60, Brno
  • Po–Pá 11.00–20.00, So 11.00–20.00
  • www.ocean48.cz

A abychom se nebavili stále jen o Praze, přenesme se nyní do Brna. Zde mi doporučila skvělý podnik naše Pavla. Na své si přijdou především ti, kteří milují ryby a mořské speciality. Co vás zde čeká? Rozhodně nezapomenutelné gurmánské zážitky.

Zdroj: Ocean48.cz

Absolutním bestsellerem je lososový burger s medvědím česnekem, marinovanou cibulí, pečenou paprikou, doplněný bylinkami a koprovým dipem. A nabízí zde také klasiku v podobě Fish&chips, což je smažená ryba v pivním těstíčku s hranolkami.

Po napsání tohoto článku mám tedy obrovskou chuť na pořádné maso, co vy? Určitě vyzkoušejte některý z těchto prověřených podniků. Nebudete litovat. A kam chodíte na dobré maso vy? Podělte se s námi!

Text: Martina Richterová

Hledáte práci v obchodu?

Přes 750 firem u nás hledá denně talenty.

Najděte práci

Žijete obchodem?

Vytvořte si profil a buďte vidět v oboru!

Registrujte se

Komentáře

Plný náhled profilu je zobrazován
na základě členství Business Animals.


Zavřít okno