Neproseďte léto na zadku! I na procházce na sobě můžete pracovat, když budete poslouchat podcasty

21. Červen 2018

Celý den sedíte v kanceláři a u klientů v zasedačkách a za oknem je tak krásně. Naplánujte si do svých diářů i čas pro sebe a stravte ho třeba na procházce. A abyste neměli pocit, že se flákáte, pusťte si do uší zajímavý podcast, který vám pomůže si třeba přenastavit svůj mindset.

Na čtení knih v této rychlé době má čas opravdu málokdo. Stejný problém začínají zažívat i audioknihy, protože si je na jeden zátah prostě neposlechnete. Často trvají i 7 – 10 hodin, a i když přinášejí zajímavé informace, kvůli prodlevám v poslechu se vám rychle vytratí z hlavy.

Vyzkoušejte leady

Nejlepší možnou náhradou za ně jsou podcasty (podcast je audio nebo video soubor, rádiový pořad, který je k dispozici na internetu. Můžete ho streamovat online, nebo stáhnout od aplikace). Ty zajímavé, které posloucháme my, vám pro inspiraci přinášíme.

Travel bible

(česky)

Pokud milujete vůni dálek, autentické příběhy a opravdu hodnotné rady pro práci a životě na cestách, tak tady se vyřádíte. Podcasty jsou skvěle zpracovány, odhalují úspěchy i faily a každý i zatvrzelý domácí bačkora si v nich najde něco inspirativního. V současnosti je k poslechu připraveno 74 dílů, takže nebudete mít o společníka při procházkách nouzi. Matěje Vinše z Travel Bible jsme vyzpovídali i my v článku  Trendy: Jak využívá své cestovatelské komunity k prodeji Travel Bible?

Proti proudu

(česky)

Dan Tržil je digitální nomád, markeťák a zvídavý člověk. Do svého pořadu si pravidelně zve úspěšné osobnosti, které boří stereotypy a jdou –proti proudu. Probírá s nimi jejich motivaci, zvyky, inspiraci a často i nezvyklé životní příběhy. V zatím padesáti dílech najdete tuny AHA momentů, inspirace a možná i chuť se svým životem něco udělat.

hledáme obchodníka

Vaše jméno je vaše značka

(česky)

Jednoduché, rychlé, srozumitelné a praktické. Tak hodnotí posluchači tento podcast a my s nimi souhlasíme. V (zatím) dvanácti epizodách zjistíte, jak správně stanovit cenu za své služby a vydělat, co se slevami pro zákazníky, nebo jak se v marketingu autentické příběhy ohýbají, aby ještě více nalákaly.

The sales hacker

(anglicky)

Praktické rady pro B2B sales od top obchodníků, investorů a leaderů, kteří se každý týden sejdou okolo kulatého stolu, aby prozradili něco ze svých know how. Obsah vás dokonale naboostuje a my doporučujeme si některé epizody poslechnout i třikrát.

Accelerate! (Sales, Profits, Growth)

(anglicky)

Pokud máte pocit, že s vaším sales pitchem musíte něco udělat, pak hledejte inspiraci a rady v tomto podcastu. Desítky epizod jsou nabouchány praktickými radami a vyzkoušenými strategiemi, které vám pomohou změnit nebo vylepšit nastavený mindset tak, abyste zmnohonásobili prodeje a generovali smysluplné leady.

The Tim Ferris show

(anglicky)

Tenhle podcast si pochvalují obchodníci, markeťáci a kreativci po celém světě. Tim Ferris je pojem a svými knihami dost zamával desítky let ustáleným pohledem na přístup k práci a k životu. Jeho pořad se také vymyká, nevybírá si totiž jen významné osobnosti z obchodu, ale zabrousí i do sportu, modelingu, vyzpovídá autory bestsellerů nebo cvičebních programů. Hledá vnitřní potenciál, motivaci, magii a mapuje tisíce cest k úspěchu.

Přečtěte si: Vyzkoušejte s námi: Čtyřhodinový pracovní týden od Tima Ferrisse

Demarketing

(česky)

Marketér a žurnalista Pavel Šíma ve svém pořadu jde na dřeň byznysových modelů svých hostů. Dostane z nich i to, co sami nechtějí a navíc vám získané informace předloží tak, že je můžete okamžitě aplikovat ve svém podnikání. Jediné mínus bychom viděli v tom, že epizody přibývají velmi pomalu.

Na volné noze

(česky)

Jak už název napovídá, obsah se bude točit okolo freelancerů. Patří k nim ale nejen copywriteři a překladatelé, ale také investoři, lektoři, hudebníci, výživáři, trenéři, podnikatelé… a třeba i webdesignéři. Příběhy, rady, tipy od těch, kteří ve svém oboru dosáhli úspěchu, nebo jsou na dobré cestě.

Jak pracovat s podcastem?

Víme, že  jste už z podstaty  zaměřeni na výkon. U poslechu podcastů to neplatí. Nemusíte si dělat čárky, kolik epizod jste zvládli. Naopak. Informace v klidu nechte doznít a ty nejdůležitější myšlenky, které s vámi rezonují, si zapište. K nim se pak vracejte pro nakopnutí, inspiraci nebo směr….

Příjemný poslech

 

Foto: Flickr.com

 

© 2024 imper.cz