Letní speciál: Kde vám v Praze načepují nejlepší cider?

16. Červen 2016

Letní sezóna s sebou velmi často nese i sezónu okurkovou. Méně schůzek, méně obchodů a méně prachů, ale za to jste víc free a z práce můžete klidně vypadnout v 5. Během léta vám budeme přinášet vychytávky a tipy, jak si s klientem užít i neformální čas. Dnes všichni žijeme sales lifestyle, kde se hranice mezi prací a soukromým životem přirozeně stírají, klienti se mohou stát kamarády a vztahy jsou čím dál autentičtější a lidštější. A to nás na salesu baví. K tomu často patří nějaký ten drink. Co vychlazený cider, trend posledních let? Checkovali jsme, kde mají v Praze  ten nejlepší.

1. Petrohradská 1,2,3 galerie, Vršovice

perohradska

Radši než naškrobená a luxusní místa máte alternativu? Vítejte v Petrohradské galerii. Jedná se přesně o ten typ prostorů, kde si nejste jistí, co se bude dít. Zda můžete vstoupit a jestli vám někdo vůbec udělá kafe. Na pití tady toho moc není, cider ale mají a celkem slušný. Vypít si ho můžete v hezké galerii a pozorovat přitom umění nebo vyjděte ven na zaprášený dvorek a relaxujte, pracujte nebo couchserfujte, pravidelné meetingy zde pořádají international komunity.

2. Bajkazyl, Náplavka

bajkazyl
Foto: Facebook Bajkazyl>náplavka

Je tady někdo, kdo nezná Bajkazyl? Davy lidí, hipsteři, hudba, drinky, cigáro, chillout hudba a nepopsatelná atmosféra. A taky jeden z nejchutnějších ciderů v Praze. Za čepovaný kelímek sice zaplatíte pálku v podobě 75 Kč, ale u obchodníků se na každou korunu nehledí. Na tomhle místě nadchnete pro Prahu (a business) i zahraničního klienta.

3. Containall, Malá Strana

cider3
Foto: Facebook Containall

Malý Berlín na druhé straně řeky. Velmi zajímavý prostor na břehu Vltavy, který slouží také jako letní kino a místo dalších zajímavých kulturních akcí a koncertů. Dáte si tady přesně ty typy letních drinků, na které se těšíte celý den v práci. Pivo od malých pivovarů a skvělý cider, který nás nezklamal. Do toho kafe a vegan sendviče. Vychutnat si je můžete vyvalení na lehátku nebo na střeše kontejneru, jenž slouží jako bar.

4. In-cider bar, Krymská

cider4
Foto: Facebook InCider Bar

Když je řeč o cideru, nemůžeme vynechat In-cider bar na Krymské ulici ve Vršovicích. Nikde v Praze jich nenajdete tolik jako tady, jedná se totiž o jediný cider bar v Praze. V nabídce mají kolem 40 ciderů, českých i zahraničních. Nebuďte překvapení, že některé známé značky tady nefrčí, majitelé totiž záměrně nenabízejí ty průmyslově vyráběné. Skvělá volba pro originální cider-tasting s klienty. Každý den mají na čepu 3 druhy, a pokud se nevyznáte, před objednáním celého půl litru zkuste ochutnat. Každý cider je totiž chuťově jiný a naposled nám naše volba dost nechutnala. K jídlu toho příliš nemají, a proto jim nevadí, když si přinesete něco z okolních podniků.

5. Svět cideru, Praha 2

cider7
Foto: Facebook DOBRÝ CIDER

Sehnat opravdu dobrý cider se stává čím dál tím jednodušší. My jásáme a děkujeme všem průkopníkům, kteří sem k nám přivážejí ty nejlepší kousky ze světa i od domácích výrobců. Společnost Dobrý cider, která dodává cider do restaurací, si zvýšeného zájmu o tento nápoj všimla, a tak otevřela i kamennou prodejnu na Praze 2, kde můžete vybrané cidery ochutnat a v libovolném množství si je odnést domů nebo rovnou někam do parku na garden party.

6. F. H. Prager, Dejvická

cider5
Foto: Facebook F.H. Prager – jablečný cider

Tradiční podnik vyrábí poctivý cider z českých jablek bez přidaných cukrů, barviv a konzervantů. Do výrobního procesu se snaží vnášet vlastní prvky, díky čemuž vzniká lokální alternativa. Kromě cideru vyrábějí i limonády, které najdete v barech po celé republice. Pokud se chcete dozvědět něco víc o výrobě tohoto jablečného zázraku, zajděte se podívat do jejich obchodu a showroomu, který otevřeli na Praze 6. Cool prostředí, kde nehrozí, že váš oblíbený drink dojde.

Vyzkoušejte leady

7. Beergeek, Praha 3

cider6
Foto: beergeek.cz

Už od pohledu je jasné, že tohle je místo pro milovníky piva. Jelikož však má cider k pivu hodně blízko, najdete ho i v nabídce Beergeek. Líbí se nám, že nenabízí pivo, které seženete v každém supermarketu. Naopak, zaměřují se na minipivovary a značky, které nenajdete v každé restauraci. A tu samou ideologii jedou i u cideru. Navíc, vždy mají nějaký i na čepu. Sem berte klienty svého věku a skvěle se bavte!

8. Slavnosti cideru, Smíchovská náplavka

Spešl tip na víkend, protože je rozhodně co oslavovat, samotný fakt, že kult cideru si konečně hledá své pevné místo i v Česku. Vsadíme se, že všichni pražští cider lovers se na tento víkend přemístí na druhou stranu Vltavy. Kromě pití budou k dispozici stánky s jídlem a hudební doprovod. Je načase zabalit práci a vyrazit oslavovat léto, nemyslíte?

 

© 2024 imper.cz