TOP 12 míst pro práci na světě. Která mají nejlepší vibe?

28. Srpen 2017

Některé ukazatele Future of work zažíváme už dnes. Čím dál více zaměstnanců, nejen freelancerů nebo podnikatelů, má nejen možnost brát si home office či krátké pracovní dovolené, ale také vzhledem k trendu, že se stírá hranice mezi pracovní dobou a volným časem, musí notebook otevírat i na cestách. Podívali jsme se tentokrát, kam můžete v různých dovolenkových destinacích „zaplout“ vyřídit pár e-mailů, skypovat, udělat si dobré kontakty – a kochat se prostorem a atmosférou. A jsme si jistí, že se najdou mezi našimi čtenáři i ti, kteří svou další dovolenkovou destinaci zvolí právě proto, že objevili skvělý cowork.

1. Barber and Parlour, Londýn

Zdroj: Barber and Parlour

Holičství a vybavený coworking v jednom? Proč ne. Mekka mileniálů, londýnský Shoreditch je domovem multifunkčního domu, který se sám označuje za „cheeky.“ Rozverné a hravé pracovní odpoledne zde můžete strávit s dalšími desítkami cestovatelů a podnikatelů.

2. Bean Brothers, Kuala Lumpur

Zdroj: Bean Brothers

Pokud budete mít cestu do Malajsie, vyzkoušejte oblíbené místo místních hipstrů, startupistů a digitálních nomádů z celého světa.

Vyzkoušejte leady

3. Agora, Berlín

Zdroj: Agora

Jaký coworking táhne ve městě, které je duchovním otcem veškeré freelance práce? Agora učarovala nejednomu startupistovi pozitivní atmosférou, prosvětlenými prostory, kde je každý květináč a hrneček s kávou na svém místě, a jedinečným mixem kreativců, vývojářů, marketérů a bloggerů.

4. WeWork, NYC

Zdroj: WeWork

Síť coworkingových prostor WeWork a na ně navázaný projekt spolubydlení WeLive se rozmáhá po celém světě. Jen v samotném New Yorku je jich přes čtyřicet. My doporučujeme tento v Soho nebo Brooklynu.

5. Surf Office, Lisabon

Zdroj: Surf Office

I digitální nomád může vyhořet! Aby se vám na cestách nestalo, že přeženete neustálé dohánění projektů a kontakt s kolegy 24/7, namiřte si to do živoucího Lisabonu a naučte se v místním coworkingu, jak se oddat vlnám stejně jako práci.

 6. Proximity Space, Colorado

Zdroj: Proximity Space

Vyzkoušejte leady

Cowork, který Forbes zařadil v tomto článku o amerických sdílených pracovních prostorech na první místo. Důvodem, proč je Proximity považováno za nejlepší hub Států, je přesah, který tvoří s městskou komunitou a množství projektů, které zde vznikly a oživily celé Colorado.

7. SS1254372 Cafe, Chiang Mai

Zdroj: SS1254372 Cafe

„Raketová loď tak, jak by ji navrhla vaše babička,“ zní heslo originální pracovny s duší. Nezvyklý futuristický prostor spojuje interiér s venkovní přírodou a galerií do jedinečně vybalancovaného celku, kde chcete tak trochu i bydlet.

8. TechVerse, Rabat

Zdroj: TechVerse

Pokud na „workation“ do Maroka, tak do Rabatu. Nové centrum mladých cestovatelů a komunity místních hi-tech startupistů vytváří skvělou kombinaci pro multikulturní výměnu nápadů. Kancelář v 5. patře je proslavená západy slunce.

9. Betahaus, Bulharsko

Zdroj: Betahaus

Ač jsme chtěli zařadit Budapešť, která je vysoko na nomádském listu, vyhrála poněkud zanedbávaná bulharská Sofia s coworkem, za který by se nestyděli ani v Berlíně. „Původní ideou bylo podpořit mladé Bulhary v jejich kreativním podnikání. Chceme, ať vzniká víc lokálních startupů,“ míní spoluzakladatel Alexander Mihaylov.

10. Dojo, Bali

Zdroj: Dojo

Živý, přátelský coworking s bazénem, několika patry, všemožnými zákoutími pro poklidnou práci i sdílenými prostory pro workshopy a semináře, které se tu konají denně, k tomu pohodové prostředí u pláže, co víc si přát?

11. MANA, Chiang Mai

Zdroj: MANA

Na seznam jsme zařadili i poněkud klidnější a ne tolik designový cowork, na který jsme dostali tip od českých podnikatelů. Rádi ho využívají, protože má skvělou atmosféru „jako doma,“ skvěle se uvnitř soustředí a tvoří a ve vzdálenosti pár kroků je ta nejlepší thajská kuchyně. Další zajímavý tip jsme dostali na Coworking Space v Maya Shopping Mall:

12. Impact Hub, Brno

Zdroj: Impact Hub

Pro cestovatele, digitálního nomáda a spoluautora Travel Bible Matouše Vinše, který na svých cestách po Asii strávil v coworcích půl života, je stejně absolutním vítězem brněnský Hub. Proč? „Skvěle nadesignovaný prostor s naprosto boží komunitou. Najdeš tam vše, co k životu potřebuju (hamaky!), obrovský bar, kde vždycky někoho potkáš, spousta příjemně odděleného meeting prostoru, dostatek čerstvého vzduchu a světlo.“ Takže do Brna? 🙂

K sepsání článku nás inspiroval projekt Woala, se kterým nijak nespolupracujeme, jen sami cestujeme a baví nás hledat inspiraci, kde se dá krásně a efektivně pracovat po světě. Další zajímavá místa podle toho, kam se zrovna chystáte, najdete na Workfrom, srovnávači Coworker.com a čím dál více také na Airbnb. V Česku zatím nic takového nemáme, o zajímavých místech, kde pracovat, inspirovat se nebo chodit na přednášky, nicméně píšeme v BusinessAnimals.cz.

Dejte vědět v komentářích, jaké coworky jste vyzkoušeli na cestách vy?

 

© 2024 imper.cz