Naše TOP tipy na super teambuilding nejen v Praze – nudit se rozhodně nebudete

19. Květen 2018

Budování soudržného týmu uvnitř firmy neboli teambuilding je zásadním komponentem moderní a úspěšné společnosti. Firemní večeře spojená s návštěvou nejbližší dýzy a společná ranní kocovina (která rozhodně kolektiv stmelí) už dávno není synonymem úspěšného teambuildingu. Díky bohu máte spousty možností, jak si to spolu pořádně užít a my jsme pro vás připravili výběr toho momentálně nejzajímavějšího. I když alkohol, jídlo a muzika je stále velmi tradiční a oblíbenou formou teambuildingu.

Teambuilding grilování

Společné grilování jako teambuilding

Nad šťavnatým steakem (nebo grilovaným žampionem – pro vegetariány) se skvěle probírá život i pracovní prekérky. Navíc se každý může pochlubit svým kuchařským uměním v podobě vlastnoručně naložených nebo připravených dobrot. A kam na grilovačku?

Domluvte si konzultaci

Grilování na Parukářce
V tomhle parku najdete dokonce dvě místa, kde se dá pohodlně grilovat. Kromě stojanového grilu budete mít k dispozici i tekoucí vodu a samozřejmě stoly a lavice. Takže stačí, když si rozdělíte úkoly a pohodové odpoledne může začít.

Venkovní posezení pod stromy

Ježkovy voči
Nechce se vám do parku? Tak zamiřte na zahrádku ve vnitrobloku této netradiční kavárny/baru. Za symbolický poplatek vám zapůjčí gril a dokonce dovolí, abyste si přinesli vlastní jídlo.

Párty grill boat
Jak jde grilování a donut dohromady? Vcelku jednoduše. Na klidných vlnách Vltavy (a nejen tam) můžete zahlédnout čluny ve tvaru americké koblihy, které v sobě skrývají zabudovaný gril. Do plovoucího donutu se vejde 9 osob se stevardem, který se po celou plavbu stará o vaše pohodlí a občerstvení.

Únikové hry

Nic neprověří vaše chování v týmu lépe než pořádná únikovka. Připravte se na kvízy, hádanky, šifry, hlavolamy, spoustu super zábavy a trošku stresíček, protože na vyřešení a únik máte 60 minut. Escape rooms jsou navíc tematické, takže se můžete vyřádit v upíří hrobce, v pracovně Leonarda Da Vinci, ve vojenském bunkru, nebo třeba v temném pokoji. Témat je ale daleko více a stačí si jen vybrat. Herní pokoje jsou rozeseté po celé Praze a v dalších větších městech Čech. Najdete je pod názvy exit rooms, escape rooms, runaway rooms či lost rooms

Pokud se vám ale nikam nechce, únikovka dorazí i za vámi do zasedačky. Mindmaze nabízí Time Crimes – ve které se budete snažit zneškodnit agenta tajné organizace pracující na ovládnutí světa.

Teambuildingové aktivity mohou mít také ještě šílenější formu. Můžete si hrát třeba na lovce pokladů.

Treasure nebo také Scavenger Hunt je unikátní poznávací teambuildingová hra, kde hrací plochou je historické centrum města. Při řešení nápaditých úkolů poznáte město i své spoluhráče a kolegy.

Hra vás provede historickým centrem a zábavnou formou s určitým vhledem do historie. Na lovce pokladů s v současnosti můžete zahrát v Praze i v Brně.

únikové hry jako forma teambuildingu

TEPfactor

Máte rádi pevnost Boyard? Možná jste si někdy chtěli vyzkoušet jít za hranice svých možností. V TEPfactoru na Slapech můžete. Dostanete několik úkolů a indicie k jejich vyřešení si musíte vybojovat. Připravte se na prověření fyzičky, zručnosti a logiky. Každý úkol je sice časově omezen, ale na rozdíl od televizní předlohy, máte neomezeně pokusů. Celá hra trvá přibližně 4 hodiny a na jejím konci na váš čeká …oddech…vlastně poklad .-)

Pubquiz

Aaaa.. jde se do hospody! Posezení u piva může být nuda, ale vy si ho můžete zpříjemnit pořádným kvízem. Mozkové závity dostanou zabrat – čeká na vás 5 kol, 10 témat a 51 otázek a samozřejmě výhra. A tou je …dobrý pocit, že si i bez Googlu něco pamatujete.

Karaoke

Když se pije, tak se zpívá. Ale nejlépe to jde ve speciálních salóncích v KStarkaraoke, kde si vše řídíte sami. Vyberete si písně z obrovského playlistu, odkašlete si a jdete na to. V salónku nikdo jiný, kromě vašeho týmu není, takže si můžete střihnout i jódlovačku. Jednotlivé songy doporučujeme vybírat za střízliva. V opačném případě se samotný výběr stává hlavní zábavou večera 🙂 True story bro

Fotbal v koulích

Action park

V každém z nás dřímá malý akční hrdina, tak proč mu nedat prostor? V action parku si vyzkoušíte bodyzorbing, rozšmelcujete auto, necháte se napadnout psem (Kubišová not included), nebo se projdete bosí po žhavých uhlících. Pak si můžete společně vybubnovat úspěch pro nové čtvrtletí, nebo zánět karpálních tunelů. – to je na vás.

Společné vaření

Někdo to rád horké, jiný kořeněné a další sladké. To vše zažijete na společném vaření, kde se pod dohledem profesionálů naučíte ukuchtit super recepty a výsledky své práce pak za mohutného potlesku nasoukáte do hladových bříšek. Chtělo by to ale chodit častěji, aby se doma to jedno jídlo, co jste se naučili,  a které točíte pořád dokola, neomrzelo 🙂

Nejlepší výsledky, recenze a počet spokojených strávníků mají Chefparade a Cocina rivero. Na tématu, pokrmech nebo typu kuchyně se domluvíte předem…. A to je na tom to nejtěžší 🙂

A jedna cool libůstka na závěr – co takhle společné vaření v přírodě? FUEGO je tzv. kočovná škola vaření. Pokud se chcete s týmem alespoň na chvíli vzdálit z města a vrátit se ke kořenům – vyzkoušejte tuto školu outdoor vaření v přírodě, kde nepotřebujete vzduchotechniku ani konvektomaty.

Teambuilding vaření

Expedice

Regaty, plachetnice, jachty, moře a tuny dobrodružství. To pro vás připraví Inspira sailing. Pod dohledem zkušených mořských vlků se naučíte plachtit, vést si lodní deník, zacházet se sextantem ( ne, opravdu to není to, co si myslíte 🙂 pozn. red.) a další dovednosti, které jako kapitáni lodi musíte znát. Budete se bavit a naučíte se něco i o sobě.

Cesta z města jako teambuilding

Netradiční teambuilding zažijete i ve vlaku. České dráhy jednotlivé vagony nebo i historické vlaky pronajímají k firemním prezentacím a obědům. V tomto případě i cesta může být cíl. Ve vlaku bude o vás královsky postaráno. Luxusní občerstvení a trasa podle vašeho výběru, hudba, tanec, víno, zpěv… co si budete přát… A navíc… vlak prý nebude mít zpoždění – prostě zázrak.

Káva

Tour de káva

Zbožňujete váš firemní kávovar? Nechte ho odpočinout a vydejte se na místa, kde tato božská mana teče proudem. Trendy kavárny najdete už skoro všude, takže si vezměte mapu, batůžek a vyrazte na jeden den do města s jejich největší koncentrací. My se brzy chystáme do Brna. Přípravu nepodceňujeme. Už se nám tiskne kávový deník, kam si budeme poznamenávat zážitky z navštívených kaváren. Ty nejlepší vám pak v magazínu představíme. Takže Brnoooo…třes se!

Farma a kozy

Bonus – Farma naděje

Co takhle se spojit a udělat nezištně něco dobrého? Podpoří to firemní kulturu a váš dobrý pocit. Na farmě naděje najdete hospodářská zvířata, o které se stará parta dobrovolníků. Chtějí jim připravit důstojný život. Můžete se přidat jak svými schopnostmi, tak i finančním darem. Dozvíte se, jak některá zvířata v živočišném průmyslu trpí, a také zjistíte, že fialová kráva neexistuje. (sorry jako… Milko)

Team-building dělá každá korporace nebo i menší firma. Lidé se potřebují poznat i z jiných úhlů než jen z pozice pracovní. Ukažte zaměstnancům kreativního ducha a zvolte něco netradičního. Nebo máte raději klidné posezení u piva?

Máte nějaké další super tipy? Dejte nám vědět  do komentářů…..

Foto: facebookové stránky provozovatelů teambuildingových akcí, farmanadeje.cz

© 2024 imper.cz