Síla vizualizace – 5 praktických tipů, jak ji ovládnout

02. Leden 2019

Právě začal nový rok a to je čas, kdy každý z nás přemýšlí o tom, co nového přinese a jaká přání či cíle by se mohly/měly vyplnit. Plánujeme také aktivity, které by ke splnění měly vést. Nesmíme ale zapomínat na to, že existuje něco, co nám k cílové pásce může dopomoci výrazně rychleji. Vizualizace do moderních sales technik prostě patří.

Vizualizace - nástroj úspěchu

Ať už se pobavíte s vrcholovým sportovcem, úspěšným umělcem nebo obchodníkem, vždy se s nimi během hovoru dostanete k tématu vizualizace. Tento mocný nástroj úspěchu může využívat každý – snílek i pragmatik. Jeho ovládnutí vyžaduje trénink, ale nebojte, není to nic náročného. Jen trochu práce s podvědomím.

hledáme obchodníka

5 tipů k fungující vizualizaci

Budoucnost závisí na tom, čemu se věnujeme v přítomnosti

Mahatma Ghandi

1. Pozitivní myšlenky, vizualizace a vision board

Za den nám proběhne hlavou okolo 70 000 myšlenek, které reagují na naše emoce a vjemy. Spouští se automaticky a v mnoha případech jich až 90 % nijak neovlivňujeme. To ani nejde. Oprah Winfrey, americká moderátorka a podnikatelka, která jako jedna z prvních před lety objevila knihu The Secret (Tajemství) a její autorku Rhondu Byrne si pozvala do své talkshow řekla, že po jejím přečtení začala vnímat, na co přes den myslí.  Uvědomovala si sílu myšlenky tak moc, že se začala každé jedné bát. Také se snažila všemi silami ovlivnit, které myšlenky budou převažovat. Pak samozřejmě zjistila, že tak snadné to není a tímto způsobem se dostane spíše za zdi nějakého sanatoria než blíže svému cíli.

Pokud jste si připravili vision board, nástěnku na Pinterestu nebo jen přemýšlíte o svých přáních, snažte se cítit se pozitivně. Zavřete oči a představujte si,  že už jste si svůj cíl splnili. Vnímejte každý detail, barvy, vůně, emoce. Čím konkrétněji si budete představu vizualizovat, tím rychleji se dostanete k cíli. Představy spojené s emocemi mají totiž větší sílu než myšlenky, které vám hlavou jen tak proletí. Jednoduše řečeno, vytvořte si v mysli napínavý film o vašem úspěchu a jako jeho režisér i herec hlavní role musíte myslet na všechno.

Jak na kvalitní a poutavý vision board vytvořený přes progresivní sociální síť Pinterest? Vision board Pinterest zde!

hledáme obchodníka

2. Vytvořte si pravidelný rituál

Vizualizovat si můžete kdekoliv a kdykoliv, nicméně nejlepší je, když si pro sebe vyhradíte pár minut buď po probuzení nebo před spaním, kdy vás nikdo rušit nebude. Důležitá je ale také pravidelnost a pohodlí. Vytvořte si rituál úspěchu, který budete ve stejný čas (pokud to půjde) opakovat na místě, kde je ticho a cítíte se příjemně.

3. Udělejte si jasno, dosáhnete úspěchu

Opravdu víte, co chcete? Sepište si všechna svá přání a pak vyberte ta, na kterých vám záleží. Při prvních vizualizacích mějte zápisky u sebe. Často se stává, že vás myšlenky odvedou jinam než chcete, nebo se vám začnou připomínat pracovní úkoly. Pak se budete cítit roztěkaní a zapomenete, o čem měla být vaše vizualizace.

4.  Nepřestávejte

Možná hned neuvidíte změnu, ale to neznamená, že nejste dobří, nebo že jste neschopní vizualizovat. Snažte se vytrvat. Postupně se budete zlepšovat, až se pro vás stane vizualizace rutinou.

5. Nelpěte

Snažte se vizualizaci brát jako zábavnější způsob, jak si dopomoci k úspěchu. Nebuďte závislí a urputní. Tím dodáte své vizualizaci emoci zoufalství, a to nakonec může vaše cíle zhatit.

© 2024 imper.cz