8 YouTube kanálů, které chcete jako obchodník sledovat

07. Červen 2016

Jedno video nebo článek denně. Tak zní poučka světových motivátorů, když se jich novináři ptají, co nejmenšího pro sebe může člověk v dnešní době udělat, i když je totálně zaneprázdněný. Video má tu výhodu, že si jej pustíte a můžete u něj večer vařit či vyplňovat CRMko. Ptali jsme se obchodníků, kam chodí pro inspiraci na YouTube, a složili z toho top 8 českých a anglických kanálů, motivátorů a vlogerů, o kterých byste v tomto oboru měli vědět – a ty, kteří s vámi rezonují, sledovat.

1. Jan Laibl


Co bychom to byli za posla obchodní inspirace, kdybychom nezmínili Honzu Laibla. Honzův kanál přináší uživatelsky příjemné videoformáty na úzce zaměřená témata, ze kterých si vezmete mnohem víc než z komplexního rozhovoru. Jednotlivé sessions v rámci kampaně #janicnechci rozebírají témata jako jak začít obchodní jednání, jak si nesednou na zadek před velkým dealem nebo jak pojmout slevy.

 

TIP: V tom posledním zrovna řeší, jak si i v létě udržet výsledky.

2. Steli Efti


Je zábavný, energický, nebere si servítky a baví obchodníky po celém světě. Steli Efti se k nám poprvé dostal jako tip od startupu TeskaLabs, pak jsme zjistili, že měl ultra úspěšný talk na vídeňském Pioneers Festivalu a nakonec se nám jeho video podcasty o tom, jak se z 10 zákazníků dostat na 100, jak vyjednávat, jaké hacky v obchodu používat dostaly pod kůži taky. Slovo fuck v nich sice proletí stejně často jako sales rada, ale hey – i vzdělávání má hlavně bavit!

3. Geoffrey Gitomey

Praktická sales videa v angličtině pro ty, komu nestačí česká inspirace (a s tou by se neměl spokojit žádný pořádný obchodník!) Rozšiřte si obzory s týpkem, který není tak „profláklý“ jako Brian Tracy či Tony Robbins, o to hodnotnější info z obchodnické praxe však přináší. Nám se na tom líbí jiná obchodní mentalita, kultura a pohledy na věc.

4. Radost z prodeje

Společný počin Pavla Fary a Petra Urbance zná každý obchodník v Česku a na Slovensku – patrně to bylo první z videí, které jste v začátcích kariéry zhlédli a čerpali z něj. A pokud se salesu věnujete už nějaký ten pátek, určitě vás scénky obchodníka-loosera pobaví, zahřejí u srdce a hlavně nastaví potřebné zrcadlo. Na kanále najdete spoustu užitečných free videí s Urbancovými tipy, jak na schůzku, jak překonat strach či v nové manažerské sekci jak řídit lidi, delegovat a motivovat své lidi, aniž byste se z toho zbláznili.

5. Chytrý makléř


Konečně někdo, kdo přináší hodnotný obsah pro více než 18 000 realitních makléřů v Česku. Tomáš Kučera se v oboru pohybuje už 17 let a platí za jednoho z předních expertů. Naše sympatie si svým počinem „makléřské TV“ získal už proto, že hovoří k makléřům na hodně specifická a konkrétní témata a navíc rozhodně ne nudně. Poslechněte si třeba díl s Ladislavem Špačkem o zouvání bot nebo rozhovory s úspěšnými makléři.

Domluvte si konzultaci

 

6. TED a TEDx

Je skvělé, že spoustu TED videí najdete také s českými titulky a rozhodně doporučujeme také české TEDx přednášky z Prahy, Brna a Ostravy, nicméně když už motivace, tak by k vám měla proudit z celého světa. Anglický YouTube kanál s přednáškami z konferencí TED má přes 4 miliony odběratelů a každý den přibývá po jednom videu.

TIP: TED má i appku, o které jsme psali nedávno.

7. Marie Forleo


Rozhodli jsme se zařadit inspiraci v angličtině pro ženy, které chtějí posunout kariéru na další level, přinést do obchodu víc ženského přístupu a bavit se o tématech z oblasti businessu, osobní produktivity, kreativity a peněz, které třeba nemají s kým v okolí probrat. Kdo má pocit, že je o ní řeč, nechť mrkne na Marie Forleo TV – Američanka italského původu začínala jako obchodnice na Wall Street, z finančního světa ovšem utekla k hip hopu, aby nakonec vybudovala úspěšný online business. Oprah ji jmenovala „ženským hlasem nové generace“ a na vás je, zda vás její rozhovory a tipy také osloví.

 

8. Victor Antonio


Ještě zůstaneme v zámoří, odkud jsme si vzali Victora Antonia, motivačního speakra na téma sales excellence – široká sbírka „how to“ videí zdarma pro všechny, kteří rádi otevřou mysl jinému pohledu a žhavé světové know-how využijí v českém prostředí.

 

Koho followujete vy a koho nemusíte? Máte oblíbená videa? Napište nám tipy do komentářů.

© 2024 imper.cz