Winwinwin: „Zákazníci MUSÍ nakupovat, což dělá ze zavádění EET skvělou příležitost pro obchodníky“

18. Leden 2017

Snem každého obchodníka je mít zákazníka, který nejenom že chce kupovat, ale který opravdu MUSÍ koupit. „V salesu většinou nejprve musíte vytvořit potřebu a pak možná zákazník nakoupí. Proces EET je opravdu jedinečnou výjimkou vyvracející toto pravidlo,“ říká spoluzakladatel winwinwin Werner Kaiser a doplňuje: „Český zákon vyžaduje po podnikatelích, jako jsou majitelé restaurací, maloobchodníci apod. zakoupit pokladní systém v určitém časovém horizontu. Proto jsme navázali spolupráci s EET1, jedinou společností se zkušenostmi s tímto procesem, jejíž tým se úspěšně podílel na podobném procesu v Chorvatsku před 4 lety. Český trh je 10krát větší, takže si představte tu příležitost pro obchodníky a podnikatele, kteří se k nám připojí již dnes.“

DSC_0079

[leads_ id=“96689″]

Navzdory tomu, co nám média prezentují, je EET je pozitivní věc. Pro každého

Proces EET vyvolává řadu otázek. Máte zkušenosti z Chorvatska před 4 lety, což vás momentálně dělá jediným zkušeným hráčem na českém trhu. Jak to tam tehdy probíhalo?

Vyzkoušejte leady

Klaus Hornitschek: Lidé se k tomu stavěli ještě negativněji než tady. Samozřejmě, že nechtěli realizovat něco, co stát diktuje, a ti, kteří nebyli včas připraveni, byli okamžitě penalizováni. Nejoblíbenější restaurace byly zavírány v polovině letní sezóny, kdy Chorvatsko bývá plné turistů. Ale nakonec se nálada ve společnosti zlepšila – víte proč? Každý si uvědomil, že EET pomáhá férovosti podnikatelského prostředí na trhu.

DSC_0191 f-2
Klaus Hornitschek, Tihomir Mijailović a Werner Kaiser. Klaus se podílel na chorvatském procesu EET se svou firmou Fiskal 1 a měl zhruba 48% podíl na trhu. Své unikátní know-how se rozhodl uplatnit také v ČR, kde založil firmu EET1.

Když už musíte koupit, kupte alespoň produkt s přidanou hodnotou

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi českým a chorvatským trhem?

Klaus: Za prvé velkým rozdílem je, že nikdo stále není penalizován za to, že neimplementuje EET včas. Co zde také vidíme je, že mnoho obchodníků ještě není připravených a nemyslí si, že proces EET je skutečný.

Tihomir Mijailović: Druhým rozdílem je, že českým zákazníkům záleží na cenách a jedině cenách. Nekoukají na výhody pokladních systémů a jdou do nejlevnějšího řešení. Ze zkušenosti víme, že to není optimální, neboť s pokladním systémem budou muset pracovat dlouhodobě. Když už potřebují koupit, alespoň by měli kupovat něco s přidanou hodnotou.

DSC_0116

Ochrana dat je obrovským problémem, který není diskutován v českých médiích

Zmínil jste přidanou hodnotu. Takže, jaká je přidaná hodnota EET1, pokladního systému, který winwinwin obchodníci prodávají?

hledáme obchodníka

Werner: Náš pokladní systém byl vyvinut firmou, která dělala pokladní systém pro McDonald’s a se svými 400 zaměstnanci jej udržuje po celém světě. Ti nám poskytují vynikající podporu. K dispozici je call centrum 24/7.

Klaus: Prostřednictvím služby e-zboží nabízíme možnost prodeje elektronického zboží prostřednictvím naší pokladny jako např. cestovní pojištění, sázenky, lístky do kina apod., což umožňuje obchodníkovi možnosti dodatečného příjmu.

Naše platforma je založena na Microsoft Azure Cloud, což je pro koncového zákazníka velkou výhodou, protože udržuje data po dobu 11 let. To je více než vyžaduje český zákon. Proč to říkáme? Existují opravdu přísná pravidla, pokud jde o ochranu osobních údajů, což v konečném důsledku může poškodit koncového zákazníka – podnikatel, který koupí od poskytovatele pokladních systémů dané EET řešení s chabou ochranou dat, se vystavuje riziku pokuty až do výše 10 milionů Kč pro fyzické osoby a 20 milionů pro právnické osoby. Také mu bude hrozit trestní stíhání. Jakmile v květnu 2018 vstoupí v platnost nový zákon z EU, částka se vyšplhá až do výše 20 milionů euro včetně trestního stíhání.

Našim klientům, kteří již mají zakoupený svůj hardware, nabízíme možnost k němu zakoupit náš software + termo tiskárnu podporující Windows, Android a iOS.

Dále nabízíme klientům náš terminál mPOS, které má pravděpodobně nejlepší sazbu na trhu, mluvíme-li o platbách kreditní kartou (0,99 % za transakci).

Funguje na dálku, takže majitel pokladny může pokladnu obsluhovat přes internet odkudkoliv na světě.

DSC_0122

V červnu 2018 zavádění EET skončí. A co pak budou obchodníci dělat? To jsme vzali v úvahu a vytvořili dlouhodobý pasivní příjem

Vypadá to, že jsme právě shromáždili spoustu unikátních prodejních podkladů pro obchodníky. Když jsme u toho, co může winwinwin jako společnost nabídnout těm, kteří se chtějí připojit?

Werner: Školení a podporu všech našich obchodníků přes online i offline workshopy. Chápeme, že porozumění situaci klienta a umění vžít se do jeho kůže je kruciální pro úspěch, a proto jsme založili online centrum/akademii, která jim poskytuje všechny potřebné informace, aby byli úspěšnější. Zákazníci mají otázky a naši obchodníci musí být připraveni poskytovat odpovědi.

Co dalšího?

Werner: Nejdůležitějším je kompenzační plán vyrovnání pro obchodníky, se kterým jsme přišli. V červnu 2018 bude proces zavádění EET u konce, a proto pro nás bylo velmi důležité už od začátku našim obchodníkům nabídnout něco, co jim umožní mít stabilní příjem i po skončení procesu. To je hlavní rozdíl mezi námi a ostatními společnostmi, které toto nenabízí.

Dalším argumentem pro naše obchodníky je možnost prodávat platební terminály s nejnižším měsíčním fee na trhu a pravděpodobně nejnižší procentní sazbou na transakci (0,99 %).

Jste připraveni se chopit téhle příležitosti? Připojte se k on-line akademii a začněte stavět svou budoucnost již nyní.

Jaké budou obchodníkovy povinnosti?

Tihomir: Je důležité, aby obchodník prodával nejen řešení, ale také aby ve skutečnosti pomáhal zákazníkům. Pomůže nainstalovat zařízení, ukáže jim, jak to používat, stane se jejich poradcem. To je důvod, proč jsme vytvořili on-line platformu, kde se mohou vzdělávat přes videotutoriály, testovat své znalosti a také vše s námi osobně konzultovat prostřednictvím workshopů a mentoringů.

Zhruba 480 000 zákazníků potřebuje koupit a někdo jim to musí naservírovat. Proč ne vy?

Jaké obchodníky hledáte?

Cíle každého z nich se mohou lišit, ti, kteří jsou však ochotni pracovat tvrdě a zároveň si to užívat, jsou vítáni s otevřenou náručí.

DSC_0160
Vize winwinwin je expandovat po celé Evropě, jelikož v jiných zemích jako například v Polsku a Německu se také zvažuje přijetí EET. „Na rozdíl od naší konkurence zde v České republice, která EET a vše s tím spjaté nabízí jako vedlejší produkt, my jej nabízíme jako svůj hlavní produkt. Takže kdekoliv v Evropě nastane proces zavádění EET, my u toho s největší pravděpodobností budeme také,“ říká Werner.

[leads_ id=“96689″]

Překlad: Tuan Doan Duy

Foto: Josef Gregor

© 2024 imper.cz