Proč by chtěl být perspektivní člověk zaměstnaný v době, kdy se lépe uživí sám? ukazuje video z dílny iMotivation

17. Červenec 2017

Nábor je téma, které řeší snad každá firma nebo podnikatel. Primárně jde o kvalitu lidí. Pracovitost a pro aktivita, rychlý náběr zkušeností, ochota se zlepšovat, zodpovědnost, loajalita, pozitivní přístup k řešení různých situací a můžeme pokračovat…to jsou často vlastnosti, které jako majitel, manažer nebo HR specialista u lidí hledá. 

hledáme obchodníka
  • Kde hledat tyto lidi? Jsou vůbec?
  • Případně, zvládneme takového jedince zaplatit?

Při hlubším zamyšlení se dostáváme k tomu, proč by vůbec chtěl být perspektivní člověk zaměstnaný v době, kdy se lidé snaží živit třeba točením nesmyslných videí na YouTube.

V zásadě je to jen o tom proč. Proč by u nás měl takový člověk pracovat?

Často v poslední době můžeme slýchat termín: firemní kultura – o čem, ale firemní kultura opravdu je?

V práci nejenom vyděláváme peníze, ale také trávíme svůj čas a necháváme tady nemalou část svého života. Proto pokud zajistíte, aby ta část pro lidi za to stála a cítili se u vás skvěle, pak máte napůl vyhráno. Zvládáte firemní leadership a máte na čem stavět.

  • Tak dál. Kde najít ty správné lidi?
  • Inzeráty? Portály práce?

Vytvořím inzerát, umístím ho na internet, uchazeč se ozve, pozvu ho a on přijde nebo nepřijde, první kolo, druhé kolo, dotyčný pořádně ani neví, kam se hlásí, případně i kdyby ano, není to ten ideální kandidát, chybí mu motivace a dlouho nevydrží… a zase nanovo. Poměrně dlouhý proces, vydaný čas i energie a zbytečně.

  • Tak ještě jednou a zpět!

Ten člověk vydržet může, pokud bude chtít vydržet. A znáte tedy jeho proč? 

Vyzkoušejte leady

Když chcete aby přilétli motýli, musíte nejdřív zařídit krásnou zahradu a kvetoucí rostliny. Jak zjistit proč mladých ambiciózních lidí a vyjít jim firemní kulturou vstříc, zjistíte v neděli 23.7 od 20:00.

 

Webinář Tomáše Adama, jednoho z předních specialistů v ČR na téma nábor mileniálů probere kromě náboru také zmiňovaný leadership nebo oznamování nepříjemných informací a změn. Hostem bude David Kolář z Business Animals, který má k nábory také co říci. Své místo na webináři si zařídíte kliknutím sem.

Na Facebooku letí video na téma náboru, kde poznáte opravdu pestré uchazečky:

 

 

A tady zase vidíte, jak to může vypadat, když pojmete nábor dobře:

 

 

© 2024 imper.cz