Best of: #visionboard: Jak si vytvořit vlastní nástěnku snů na Pinterestu?

07. Září 2018

Nejlepší zaměstnanci jsou hnáni vnitřní motivací. A u obchodníků to platí dvojnásob. Jaké jsou vaše vize, přání a touhy? V dnešní zrychlené době si to spousta z nás neuvědomuje. Nástěnka snů neboli vision board proto může udělat s naší motivací divy. Jak si takovou nástěnku vytvořit on-line? Máme pro vás tipy, jak na vision board na Pinterestu!

uvodka pinterest
Zdroj: www.pinterest.com

Záhadný Pinterest: Co to vlastně je a k čemu slouží?

Pinterest je spíše osobním než sociálním nástrojem. Asi na něm nezískáte nové kamarády a ani si nepopovídáte. Co získat můžete, je inspirace a nové nápady. Na Pinterestu si snadno vytvoříte vlastní nástěnky obrázků – podle toho, co se vám líbí, co vás zajímá a co si chcete uchovat. Obrázky můžete na nástěnky připínat buď z počítače, přímo z Pinterestu od jiného uživatele, nebo z kteréhokoliv webu (zůstane u něj původní odkaz).

Užitečnou funkcí je možnost vyhledávání fotografií dle klíčových slov. Pokud například hledáte inspiraci k vybavení kanceláře dle učení Feng shui, po zadání klíčového slova feng shui office vám vyjedou všechny možné tipy a infografiky na toto téma.

hledáme obchodníka

button registrace obchodnika transparent

Jak si vytvořit vision board na Pinterestu?

„Když něco chceš, celý Vesmír se spojí, abys toho dosáhl.“ (Alchymista, Paulo Coelho)

Krásný citát, že? Aby však tato rovnice fungovala, musíte pro to taky něco udělat. Vy totiž musíte vědět, co vlastně chcete. A to zvládnete ve dvou jednoduchých krocích:

1. Sepište si všechna svá přání

Pro úplný začátek si sepište co nejvíce vašich snů a přání, napište si, kde byste chtěli být za rok, za dva, za deset let. Napište toho co nejvíce a co nejvíce to konkretizujte. Dejte si na čas. Mějte na paměti, že jde o váš budoucí život, nic neuspěchejte a připisujte si vaše vize průběžně během několika dní.

Ta správná otázka, kterou byste si měli při tvorbě seznamu položit, je: Co bych si přál/a mít nebo dělat, kdybych měl/a neomezené finanční možnosti anebo vlastnil/a kouzelnou hůlku? Vztáhněte ji na všechny oblasti vašeho života!

2. Vizualizujte je a nahrajte obrázky do Pinterestu

Následně stačí jen tato vypsaná přání roztřídit do kategorií, které se dají vyjádřit jednou vizualizací či obrázkem. Například, pokud si budu přát založit vlastní firmu a zároveň pracovat na tom, co mě naplňuje a baví, lze to vystihnout jedním obrázkem.

pinterest 2
Zdroj: www.pinterest.com

A pak už nezbývá nic jednoduššího než ke svým kategoriím sehnat ty správné obrázky a nahrát je do vision board makeru – Pinterestu. Inspiraci můžete hledat na internetu, na nástěnkách ostatních uživatelů Pinterestu a ti šikovnější si mohou fotografie vytvořit sami.

Jak si poskládat své nástěnky?

Není to žádná věda. Pinterest je uživatelsky velmi jednoduchý a intuitivní. Po založení účtu si vpravo nahoře zvolíte ikonku špendlíku (Uloženo), kliknete na Vytvořit nástěnku, zvolíte vhodný název (třeba Vision board 2017) a můžete vytvářet!

Obrázkům na nástěnkách se v prostředí této sociální sítě říká příznačně piny (z anglického pin – špendlík, připíchnout). Pinterest dokonce nabízí i možnost tajných nástěnek – v případě vytváření vision boardu si tak můžete nechat vaše sny a přání pro sebe nebo je sdílet jen svým známým.

pinterest 3
Zdroj: www.pinterest.com

Když už budete mít svou vizualizovanou vnitřní motivaci stále u sebe, můžete se na ni kdykoliv podívat a nechat se inspirovat. A až zase jednou budete mít těžký den a přijde ta stará známá otázka „Proč já to všechno vlastně dělám?“, stačí nalistovat svoji nástěnku snů a odpověď přijde sama.

TIP BusinessAnimals.cz: Pro ještě lepší výsledky si upravte vaši vision board podle Feng shui principů. Autorkou článku je Monika Součková, která je ve vytváření vision boardů přebornicí. O práci s nimi říká:

„Nástěnka snů je pomůcka, díky které můžete dosáhnout čehokoli. Nestačí ji ovšem jen vytvořit a pasivně čekat, kdy se vize zhmotní. Zásadní je práce s podvědomím a se zákonem přitažlivosti, musíte znát rozdíl mezi energií chtění a energií záměru a správně s nimi pracovat.“

Chcete vědět více? Sledujte Moničiny webové stránky plné inspirace.

Vision board je jen začátek. Kde se ještě namotivovat?

Samotné vytvoření vision boardu je důležitým, ne však jediným krokem, který se dá udělat na cestě ke zhmotnění vašich snů a splnění obchodních cílů. To, že nad významem vision boardu přemýšlíte a vytvoříte si ho, je první náznak toho, že se svým životem či kariérou chcete něco dělat a jste připraveni na tom pracovat.

  • Nejznámější knihou, která se touto tematikou zabývá, je Tajemství od Rhondy Byrne. Je určena spíše pro začátečníky, ale i pokročilejší čtenář si v ní najde to své.
  • Dalším bestsellerem na toto téma je kniha Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla. Je taktéž spíše po začátečníky a je plná inspirativních myšlenek.
  • Pokud máte rádi afirmace a přesné návody k tomu, jak své podvědomí přesvědčit k přijmutí konkrétní myšlenky za svoji, zkuste knihu Největší obchodník na světě od Oga Mandina.
  • Výše citovaný Paulo Coelho zase demonstruje správné myšlení na základě příběhů, za zmínku stojí určitě Alchymista či Veronika se rozhodla zemřít.
  • A nezapomeňte se inspirovat od Osha, jednoho z největších duchovních učitelů. Vydal mnoho knih a každá je zaměřená na určitou oblast vašeho života – záleží tedy, na čem chcete zrovna pracovat.

Jaké jsou vaše nejtajnější vize a sny? Dejte jim podobu a vytvořte si vlastní on-line vision board!

© 2024 imper.cz