Ciao bambina – TOP italské restaurace, kde vás i s klientem pořádně rozmazlí

15. Září 2018

„Pizza, pasta…, mangiare, mangiare.“ Kdo by neznal slovo, které uslyšíte v Itálii na každém rohu. Lákavé vůně, západ slunce,  lahodné víno a k tomu bodrý domorodec, který vás div neunese do své malé restaurace, kde pro vás uspořádá hostinu. Dny dovolené jsou sice nenávratně pryč, ale vy si je můžete připomenout v těchto skvělých italských restauracích, kde vám na špagety stoprocentně nenastrouhají oschlý eidam.

Kromě české kuchyně mají strávníci v našich velkých městech v oblibě vietnamskou a hlavně italskou. Ostatně i ve světě je velmi oblíbená. Například v Americe pizza tak zdomácněla, že si její obyvatelé myslí, že ji vymysleli sami .-) V Čechách ujíždíme i na těstovinách.

Vyzkoušejte leady

Kam na autentickou italskou kuchyni v Praze

Signor in cucina

Kde: Na Struze 1, Praha
FB profil

O tom, že italská kuchyně umí nabídnout tisíce chutí, vás velmi rádi přesvědčí v tomto útulném bistru, kde si zakládají na čerstvých surovinách. Ať přijdete na oběd, nebo se zde setkáte s přáteli u večeře, vždy budete odcházet spokojení. Možná za to může i pravý Ital v týmu, anebo lidé, kteří nejdříve odjeli nasát atmosféru země, jejíž pokrmy vám servírují. Signor je velmi zajímavý koncept, který v sobě zahrnuje dobré jídlo a odpočinek. Pod stejnou hlavičkou totiž najdete bistro, restauraci (na různých místech) a apartmány.

Wine O´Clock Shop Prague

Kde: Liliová 16, Praha
FB profil

Domluvte si konzultaci

Bistroshop je malinký, útulný a posadí se zde maximálně 10 – 12 lidí, ale na druhou stranu se o vás o to lépe postarají. My jsme toto intimnější prostředí moc uvítali, a také fakt, že nás dokonale rozmazlovali 🙂  Vychutnali jsme si zapečený kozí sýr a malé křupavé kuřátko, caprese salátek s mozzarellou  a samozřejmě tartiflette, což je variace na francouzské brambory. A….nemůžeme zapomenout na horký čokoládový dort, který nás poslal do všech slastných dimenzí….jinak jako držíme dietu…. mrk, mrk… 🙂

Lasagneria

Kde: Korunní 35, Praha
FB profil

Kdo by je neměl rád, že? Na Vinohradech si můžete lasagne užít co hrdlo a žaludek ráčí. A nebojte se, nedostanete  žádnou oschlou krychli těsta! S ragů a bešamelem se  tady opravdu nešetří,  a navíc si můžete vybrat z mnoha chuťových variací. A ani vegani nepřijdou zkrátka. Jediné, co těžko snášíme, je otevírací doba. Popustit uzdu své lasagnevášni můžete až od 18 – do 22 hodin. Ale zase… těšit se celý den na večeři, má taky něco do sebe 🙂

Equilibrista

Kde: Budečská 10, Praha
FB profil

Na Vinohradech najdete útulné místo, které je pověstné nejen úžasnými víny, jež si majitelé osobně vybírají u vinařů v Itálii. Vychutnáte si zde i domácí limonády, ale hlavně chutné sýry, vymazlené mramorované hovězí, sezónní dobroty, samozřejmě i pastu a to i v bezlepkové verzi …už se vám sbíhají sliny?

La Casa di Erminio

Kde: Krkonošská 10, Praha
FB profil

Jak poznáte, že někde vaří autentickou kuchyni určité země a dělají to dobře? Potkáte tam její obyvatele. To se nám stalo i tady. Tedy u Erminia „doma“. Italština hostů se mísila s tichou češtinou, cinkání příborů a sklenek znělo jak rajská hudba… Prostě zvuky restaurace, ve které to žije. Máme rádi příběhy (to se o nás ví), a tady jsme si poslechli zajímavosti o víně a připravených pokrmech a dostali i skvělé rady, jak si doma uvařit lahodné gnocchi. Dali jsme si risotto se sépií,  špagety carbonara a samozřejmě bůvolí mozzarellu a vedle u stolu si pochutnávali na italských klobáskách na grilu. My se rozhodně brzy vracíme!

Kam na autentickou italskou kuchyni mimo Prahu

Cattani Pasta Bar

Kde: Veveří 6, BRNO
FB profil

Už mezi dveřmi vás přivítají staré italské šlágry přehrávané na gramofonu. Domáckou atmosféru, která vás pohltí, zastřešuje autentická italská kuchyně, které dominují lahodné těstoviny různých variací a barev. Nejradši byste ochutnali vše, ale porce jsou poctivé, takže je lepší se pravidelně vracet. Myslíme si, že i slavný inspektor Corrado Cattani ze seriálu Chobotnice by byl častým hostem….

 

ILVERO Ostrava

Kde: Hlavní třída 63, OSTRAVA – PORUBA
FB profil

I Ostrava se může pochlubit koncertem italských chutí. Když se zeptáte, kam na super těstoviny, místní vás pošlou do Ilvera a doporučí, abyste rozhodně nevynechali dezert. A na ty my slyšíme. To, co jsme ale ke kávě dostali, byla nebeská Mana. Takže i my se přidáváme k apelu, nevynechávejte dezert! 🙂 Pokrmy jsou samozřejmě také luxusní a prostředí krásné….

Další chutné články pro vaši letní pohodu:

 

Zdroj fotografií: FB profily zmíněných restaurací

© 2024 imper.cz