TOP 5: Sales influencer aneb koho sledovat?

26. Září 2019

Sales profesionálové po celém světě tráví volné chvíle na LinkedInu, aby se mohli jeden od druhého učit a navzájem se inspirovat. Hladoví po vědomostech, informacích a komunitě se díváme na nejrůznější sociální sítě, abychom objevili lidi, kteří nám mají co předat.

Vyzkoušejte leady

Pokud aspirujete na to stát se lepším obchodním zástupcem nebo manažerem, musíte sledovat nejnovější trendy a způsoby prodeje. Na internetu je k nalezení spousta inspirativních profíků v oblasti salesu, kteří se o svoje know-how a zkušenosti štědře dělí. Od těchto bystrých hlav jsme se toho mnoho naučili a nyní můžete i vy.

Vybrali jsme pro vás TOP 5 obchodníků, kteří jsou studnami vědomostí, zkušeností a taktik, které vám určitě budou k užitku, pokud je implementujete do své každodenní práce!

1. Dan Waldschmidt – sales strategy influencer

TOP Sales influencer – Dan Waldschmidt Twitter
Zdroj: Twitter.com

Dan Waldschmidt se specializuje na obchodní strategii. Je oblíbeným řečníkem a obdivuhodným sportovcem. Dan vytváří byznys plány, které dokážou obrátit úspěch firmy o 180 stupňů, dostává přelomové nápady za hranicí konvence a nebojí se je uskutečnit. Díky tomu a letům studia těch nejúspěšnějším podniků se svým týmem už vytáhl na vrchol desítky společností všude po světě. Na svém Twitteru pravidelně sdílí odkazy na blog, kde sdílí své know-how, které dalo vzniknout jeho skvělé reputaci v Silicon Valley.

Dan má vlastní podcast EDGY Conversations, skrze který sdílí se světem své myšlenky o obchodu, úspěchu a životním stylu. Z jeho 231 epizod máme nejraději The power of saying no a Stop Dabbling. Dan také miluje citáty o životě a úspěchu, které řekl on sám. Na svých stránkách je poskytuje v pěkné vizuální formě společně se svými fotkami, můžete si je tak rovnou vytisknout a pověsit třeba na zeď! Ale my mu tu trochu egoismu odpouštíme, vždyť nás přesto má co naučit.

2. TOP business influencer –Grant Cardon

Vyzkoušejte leady

Grant Cardon je americký podnikatel, autor osmi knih, třinácti byznys programů a CEO sedmi společností. Forbes o něm mluví jako o TOP business influencerovi na světě. Založil a spravuje realitní investiční společnost Cardone Capital, jejíž aktiva přesahují hodnotu 1 miliardy dolarů. Rovněž cestuje po světě, aby poskytoval finanční poradenství 500 firmám, start-upům a dokonce vládám. Je to skvělý motivační řečník, který se se svými posluchači nemaže a dává jim ochutnat pravou podstatu obchodu.

K výše uvedenému videu, ve kterém nabízí svým zaměstnancům a skrze YouTube i sledujícím 5 kroků k tomu, stát se milionářem, říká:

„Chci aby moje firma pomáhala dosáhnout finanční nezávislosti nejen zákazníkům, ale i mým zaměstnancům. Tento týden jsme mluvili o pěti krocích k tomu, stát se milionářem. Spokojenost mých zaměstnanců je pro mě klíčová, protože idea dosažení stejného úspěchu, kterého jsem ve své kariéře dosáhl sám, prodává ještě víc. “

Grant Cardon je aktivní snad na všech sociálních médiích. Na svém Twitteru má téměř 400 tisíc sledujících,  články publikuje také na Linkedinu a osobním blogu a Instagram využívá zase na sdílení svého osobního života v Miami se svou ženou, Elenou Cardone a dvěmi rozkošnými dcerami, Sabrinou and Scarlett. Kdyby se vás někdo ptal, jak se dělá kvalitní self-promotion na sociálních sítích, odpovězte jen: „Grant Cardone.“

3. Koho sledovat? Daniel Pink

TOP sales influencer Daniel Pink Twitter
Zdroj: Twitter.com

To, že má Daniel Pink kromě obchodního ducha i smysl pro humor, dokazuje například Bio na jeho Twitteru.

„Autor 6 knih. Otec 3 dětí. Manžel 1 ženy.“

Snad i proto má 429 tisíc sledujících. Tři z jeho knih prohlásil časopis the New York Times za bestsellery. Daniel vystudoval právnickou fakultu na Yale, a tak se nezabývá jen obchodem. Jeho knihy se týkají i práce a chování lidí, snaží se skrze zpopularizovat poznatky psychologie, kognitivních a behaviorálních věd a ukázat lidem, jak je využít v managementu a obchodu.

Mimo jiné je také fantastickým řečníkem. O tom, že má skutečné charisma, svědčí i fakt, že jeho TED Talk o vědě a motivaci je jednou z 10 nejsledovanějších TED Talks všech dob. Má více než 20 milionů shlédnutí.

4. Ryan Serhant – vlastní reality show

TOP sales influencer– Ryan Serhant
Zdroj: Twitter.com

Ryan Serhant je třicetipětiletý americký realitní makléř, autor knihy „Sell it like Serhant“ a televizní osobnost. Ano, slyšíte dobře, tenhle makléř to dotáhl až na obrazovky. Momentálně má dva televizní pořady. Jeden z nich, Million Dollar Listing New York, je reality show, která sleduje životy třech prominentních realitních makléřů.

Serhant vede tým realitních makléřů, který se pravidelně umisťuje na první příčce v New Yorku a na je jedním z top 3 realitních týmů v celé Americe s celkovým obratem přes miliardu dolarů za rok. Na Twitteru můžete sledovat jeho luxusní životní styl – drahé dovolené, oblečení a auta. Pokud vás ale zajímá jeho know-how, doporučujeme vám spíš Linkedin Ryana Serhanta, na kterém publikuje články.

5. Tiffani Bova – B2B sales influencerka

TOP Sales influencer – Tiffani Bova
Zdroj: Twitter.com

Na našem seznamu nesmí chybět proslulá sales strategist, Tiffani Bova. Tiffani za sebou má už dvě desítky let zkušeností v oblasti salesu a je jednou z nejmocnějších žen v obchodu na světě. Tiffani tvrdí, že klíčem k úspěchu je neustálá inovace a snaha držet prst na tepu doby. Proto také napsala knihu Growth IQ, která radí firmám, jak růst a vydělávat. Na sociálních sítích sdílí především problematiku obchodního průmyslu a jeho trendy. Podívejte se na Twitter Tiffani Bova a učte se od sales expertky. Její tipy se vám budou hodit především pokud se specializujete na B2B.

Inspirujte se úspěšnými influencery a změňte svůj život.  Přenastavení mysli je prvním krokem. Pokud se nejprve potřebujete dostat z finančních problémů, může vám pomoci půjčka pro dlužníky s exekucí.

© 2024 imper.cz