Je libo business k snídani? Objevte 14 neokoukaných míst v Praze, kterými zabodujete nejen u klienta

19. Leden 2018

Nejen obchodem je člověk živ. Jídlo je vděčné téma a snídaně jakbysmet, v našem magazínu už jsme nahlídli pod pokličku desítek kaváren a restaurací a zjišťovali za vás, jestli je to to pravé ořechové na obchodní schůzku. Někdo se holt musí obětovat pro dobro ostatních. Přímo o snídaních už jsme psali třeba tady. Jelikož ale v Praze nové podniky rostou jako houby po dešti, rozhodli jsme se naservírovat vám další dávku míst, která nejsou tolik profláklá, a zabijete tak tři mouchy jednou ranou: nejen že se božsky nasnídáte, dostanete klienta do prostředí, které přímo vybízí k uzavření dealu století, ale ještě k tomu i uděláte dojem, originalita se totiž cení!

1. Cathedral Café Lounge & Restaurant

Zdroj: Web Cathedral cafe
  • Týnská 11, Staré Město
  • denně od 9:00

Lahůdka hned na úvod. Chcete udělat dojem? Vezměte vašeho klienta přímo do historického centra matičky Prahy, kde v tichosti Týnské uličky neuvěříte, že se nacházíte jen pár kroků od Staromáku (a mile překvapená bude i vaše peněženka). Interiér zrekonstruovaného gotického domu nabízí intimní atmosféru, zatímco ve dvoře si můžete i v chladných dnech užít denní světlo z části zastřešené zahrady. Hotová oáza klidu, skvělá obsluha a božská mana k tomu.

2. Da Capo

Zdroj: Web Da Capo
  • Václavské náměsí 51, Nové město
  • denně od 9:00

Tenhle cafe a cocktail bar oceníte, pokud hledáte místo pro váš ranní meeting přímo na Václaváku. „Místo, ze kterého se vám nebude chtít odejít“ hlásají majitelé – můžeme dosvědčit – designově vyladěný interiér a pohodlná křesílka, ze kterých si každý vybere to své, tak takhle by to schůzkování šlo. Sledujte shon velkoměsta za okny a vychutnejte si lahodnou snídani v útulné a privátní atmosféře.

hledáme obchodníka

3. Wine Food Smíchov

Zdroj: FB Wine Food
  • Strakonická 948/1, Smíchov
  • od pondělí do soboty: od 7:00, v neděli od 8:00

Atmosféra, vůně i chutě Itálie, to je Wine Food, který má v Praze už 3 provozovny, my vyzkoušeli tu na Smíchově. Autentické a neformální prostředí a vynikající italské speciality, které jsou pastvou nejen pro mlsné jazýčky, ale i pro oči. Jestli chcete s klientem posnídat na přátelském a uvolněném místě, tady na to kápnete. Pozor! Cestou ze snídaně nasaďte svižný krok, nebo vás svou vůní vtáhne a nepustí Wine Food pekárna či cukrárna – jejich lákadlům nepodlehnou jen ti nejsilnější. Dobrá zpráva pro ranní ptáčata: Snídaně začínají už od 7:00.

4. Farm Letná

Zdroj: FB Farm Letná
  • Korunovační 17, Letná
  • přes týden: od 8:00, víkendy: od 9:00

Je libo sezónní speciality, vajíčka na tisíc způsobů, nadýchané lívanečky nebo acai? Pro případ, že uzavřete deal přímo na místě, je na přípitek nachystaná Mimosa. Jak celý název The Farm Urban Kitchen and Coffee napovídá, očekávat můžete urban style, který díky doplnění netradičními dekoracemi navozuje pocit božské útulnosti. Doporučujeme rezervačku, zvěsti o zdejší milé obsluze a kuchyni založené na těch nejlepších surovinách, už se donesly i mimo Letnou.

5. Spižírna

Zdroj: FB Spižírna
  • Korunní 86, Vinohrady
  • přes týden: od 8:00, víkendy: od 9:00

Spižírna dělá čest svému jménu – je plná zásob toho nejlepšího jídla a pití – kvalitního, domácího a sezónního. A přesně z těchto zásob vám zde každé ráno s láskou připraví bohaté snídaně, které plynule mohou přejít v brunch – stále budete mít co ochutnávat, ať jste vegetariáni nebo masožravci. A s tím domácím“ to tu myslí opravdu vážně – pravé české kynuté buchty dle receptu prababičky paní majitelky vám budou stát za hřích a domácí housky, koláče nebo obložené sendviče vám rádi zabalí na odpolední svačinku. A když se schůzka nebude vyvíjet podle vašich představ, můžete beztrestně dát oči v sloup a dělat, že žasnete nad ručně malovaným květinovým stropem – je totiž na co se dívat!

6. Bistro Kaprova

Zdroj: Web Bistro Kaprova
  • Kaprova 45/10, Staré město
  • přes týden: od 7:30, víkendy: od 8:30

Bistro Kaprova & Bookshop – láska jako z románu pro všechny, kteří ocení nádherné prostředí, kuchyni vyhlášeného šéfkuchaře a vůni knih – toto bistro totiž najdete v prostorách, kde ještě donedávna bývalo proslulé knihkupectví (pamatujete na Vrchní, prchni?). Jeho část se tu zachovala a dodává tak další rozměr už tak nevídaně kouzelnému prostoru. Nápadité snídaňové menu zahrnuje už i nápoje dle vašeho výběru – je libo kávu, fresh či Prosecco? Prosím! Zkrátka a dobře, hotový skvost, pár kroků od Rudolfina, kterým určitě uděláte dojem.

7. Mondieu

Zdroj: Web Mondieu
  • Obchodní centrum Chodov (1. patro)
  • denně od 8:30

Naši slovenští bratia v této oáze chutí vysedávají nad šálkem horké čokolády už nějaký pátek a konečně jsme se dočkali i my! Máte naše slovo, že v Mondieu organic bistro & chocolat si přijde na své opravdu každý milovník kvalitního a poctivého, protože tady to zkrátka umí. Vyzkoušejte výjimečné palačinky, bio pomazánky, raw dezerty, lahodné makrónky či smoothie misky. A jako třešnička na dortu: čokoládová káva se zmrzlinou. Pokud potřebujete od klienta rovnou něco podepsat, po téhle kávě přichází vaše šance.

hledáme obchodníka

8. VisitInn Cafe

Zdroj: Web VisitInn Cafe
  • Sokolovská 196, Palmovka
  • přes týden: od 8:00, víkendy: od 9:00

Abyste neřekli, že jsme zatížení na centrum, přidáváme tip na jednoho nováčka na Palmovce. Tahle část Prahy úplně neoplývá výlohami kaváren lákajících k posezení, o to cennější tento kousek je. Se snídaněmi si tu opravdu vyhrají, avokádový chlebíček si nenechte ujít a filtrovaná káva ke snídani na účet podniku rozhodně potěší. Prostředí je moc milé, obsluha stejně tak, tak se nebojte vydat za hranice všedních pražských dnů.

9. Monolok

Zdroj: Web Monolok
  • Moravská 1540/18, Vinohrady
  • přes týden: od 8:00, víkendy: od 9:00

Na obchodní dialog je Monolok jako dělaný. Návštěvou tohoto vinohradského podniku potěšíte zejména kávové fajnšmekry  (s kávou se tu opravdu mazlí na nejrůznější způsoby) a milovníky všeho čerstvého, domácího a kvalitního – od farmářských vajíček, po home-made čerstvý voňavý chlebík. Když k tomu přičtete krásný interiér a světlý a vzdušný prostor, ideální místo pro váš meeting je na světě.

10. Eska

Zdroj: FB Eska
  • Pernerova 49, Karlín
  • přes týden: od 8:00, víkendy: od 9:00

Karlín, bez něj by výčet žádných kaváren nebyl kompletní. A Karlín už by nebyl kompletní bez Esky, která dokonale dokresluje atmosféru pulzující životem, která v této pražské části vládne. Industriální, odvážná, sexy – taková je Eska a její kuchyně tak nemůže být jiná. Nečekané a provokativní kombinace, návrat ke kořenům, všemu poctivému a tradičním recepturám a technikám, které vytváří pozoruhodné a nepoznané chutě. Pokud chcete překvapit a objevit něco nového, namiřte si to do Karlína.

11. Bistro Zahrada

Zdroj: Web Bistro Zahrada
  • Belgická 33, Vinohrady
  • přes týden: od 8:30, soboty: od 10:00

Hledáte klidné a útulné místo pro vaši schůzku, kde se na vás obsluha bude vždy usmívat? Najdete ho co by kamenem dohodil od náměstí Míru a na své si tu přijdou všichni, kteří mají blízko ke zdravému životnímu stylu. Na snídani si tu můžete dát vyhlášená krémová vajíčka s pažitkou nebo třeba bezlepkové lívance s tvarohem a malinovým coulis. A nezapomeňte prosím ani na místní lahodné chai latte, budete nadšení. Jestli potřebujete sváču s sebou, můžete si tu i nakoupit, součástí kavárny je i mini zdravá výživa.

12. Špejle

Zdroj: Web Špejle
  • Jindřišská 937/16, Nové město
  • denně od 9:00

Dost jsme váhali, jestli sem Špejli zařadit, je to totiž náš oblíbený podnik a neradi bychom se s vámi přetahovali o židli (nebo o špejli), až sem příště půjdeme, ale co, uděláme si rezervačku, no. A vy si jí radši udělejte taky. Tenhle nový moderní koncept přivál svěží vítr a rozvířil tak vlny v moři pražských podniků. A nás vážně baví. Stylová, zábavná, originální a svižná, taková snídaně tu na vás čeká.

13. La Boheme cafe

Zdroj: FB La Boheme Cafe
  • Sázavská 2031/32, Vinohrady
  • přes týden: od 8:00, víkendy: od 10:00

Nejlepší káva, ztělesnění útulnosti, vždy milý personál, okouzlující a bohémská atmosféra – takhle hodnotí tento podnik jeho hosté. Co dodáme my? Snad jen, že chcete-li svého klienta vzít na klidné místo, kde se budete cítit dobře a uvolněně, víte, kam jít. Vysoké stropy a příliv denního světla rozzáří vaši mysl a kdo ví, třeba vás i něco osvítí a uzavřete deal svého života:-)

14. La Bottega Linka

Zdroj: Web La Bottega Linka
  • Havlíčkova 1680/13, Nové město
  • od pondělí do soboty: od 8:30, neděle: od 9:00

Víme, že v úvodu avizujeme, že vám představíme „neokoukaná“ místa, ale tak nějak nejde psát článek na tohle téma a nezařadit tento nejmladší přírůstek rodiny La Bottega. A kdo ví, třeba pro někoho opravdu bude ještě neznámý. I když o tom silně pochybujeme – La Bottega Linka se stala téměř synonymem pro business snídaně a kdo ji tu ještě neokusil, jako by nebyl. Tak nezůstaňte pozadu.

Zdoj úvodní foto: Web La Bottega Linka

© 2024 imper.cz