Služební cesta? Zvládnete ji bez problémů!

25. Červen 2014

Služebka. Skvělý „výlet“ plný úspěšných jednání nebo stovky únavných kilometrů v autě či letadle? I když už máte zajištěné hotely, naplánovanou cestu a zařízeno vše potřebné, to nejhorší vás teprve čeká – samotná cesta a pobyt. Aby nebyla služební cesta vyčerpávající, sle naopak vzrušující a obohacující, dodržujte následující tipy.

Businesswoman Alighting From Private Jet

1. Bez cesťáku ani krok

Firemní služebka se může krutě nevyplatit, vydáte-li se na ni bez cestovního příkazu. Pro někoho možná zbytečné lejstro… Jenže právě tenhle „bezcenný“ kus papíru nese dost důležité informace o tom, kam jedete, na jak dlouho a co si s sebou berete. Vypisování cesťáku je sice docela otrava, ale ušetří spoustu starostí a problémů. Ona totiž komunikace ve firmě nefunguje vždy na 100 %. A přeci jen být obviněni z krádeže firemního auta nebo porušení pracovní morálky není asi zrovna to, po čem toužíte. Takže bez cesťáku nikam!

2. Peníze a zase peníze

Jestli vyrážíte na služebku jen po republice, můžete být celkem v klidu. Při cestách do zahraničí už ale buďte ostražitější. Dostanete-li na cesty finanční hotovost, zvládnete služebku s úsměvem na tváři, pokud ji neztratíte. Vydáváte-li se ale do světa s platební kartou, důkladně si prověřte, zda s ní můžete opravdu platit v zahraničí a zda ji akceptují i v odlehlých koutech světa. Spát na lavičce v parku nebo mýt nádobí v kuchyni, abyste dostali aspoň suchý kousek chleba, se vám asi chtít nebude…

trip2

3. Řízky v alobalu už nefrčí

Nějaké jídlo s sebou pravděpodobně na služebku povezete, alespoň na cestu. Prase nechte běhat v chlívku. Řízky zabalené v alobalu ani bábovka od maminky opravdu nejsou tím pravým ořechovým. I když vyrážíte do neznámých krajů, najděte si na internetu nebo pomocí nejrůznějších mobilních aplikací místa, kde se dá bez problémů najíst. Vybírat můžete nejen podle otevírací doby, ale třeba i typu kuchyně. A to by bylo, abyste se pořádně nenadlábli.

4. Pozor na toho pána, co schovává věci

Že se vám nemůže stát, abyste něco zapomněli? Ale může. A pak už je pozdě na otázky typu, kam jste to jen dali, a že jste si to přece určitě brali s sebou. Takže předejděte problémům a udělejte si cestovní seznam. Není nad to mít přehled o tom, co s sebou vezete. Kontrolní seznam pomůže nejen při začátku cesty, ale i během ní, pokud například střídáte hotely. Budete mít pořád jistotu, že máte vše, co potřebujete.

Vyzkoušejte leady

stk166206rke

5. Pytlíky na zvracení vynechejte

Při odjezdu na služebku nezapomeňte na léky. Ať už ty, které pravidelně užíváte, nebo prášky první pomoci. Vydáváte-li se dál a navíc letadlem, doporučujeme polknout tak hodinku před odletem prášek proti bolesti. I když vám nebývá v letadle špatně, únava, dehydratace či nepravidelná strava se mohou podepsat na tom, že vás začne bolet hlava nebo břicho. Práškem proti bolesti se tak vyhnete zbytečnému utrpení. Přeci jen není snem obchoďáka sedět v letadle s hlavou strčenou do pytlíku…

Tipy pro pohodovou služebku sepsala: Lucie Formanová

Zdroje fotografií: Greatonthejob.com, Brisbanetimes.com.au, Monsterworking.com

© 2024 imper.cz