Moderní obchod s Davidem Kolářem #9: Nevyděláváte peníze? Zahoďte ego a najměte si lékaře

23. Říjen 2016

Po týdenní pauze vám opět přinášíme váš oblíbený seriál nabitý informacemi z oblasti moderního obchodu. Tentokrát se podíváme na téma sales mentoringu aneb proč je někdy potřeba zahodit ego a podívat se na svůj obchodní systém pěkně shora s pokorou a najmout si profesionála.

foto-sales-mentor

Já vím všechno nejlíp

Mně nikdo radit nemusí a už vůbec ne nějaký mentor. Vím nejlépe, jak nabídnout svůj produkt, a ještě lépe ho umím prodat. Self management – ten zvládám na jedničku, jsem business superhrdina. Tak tohle bývá reakce 80 % obchodníků. Jakých? Těch, co přešlapují na místě, vydělávají průměrné peníze, ale co se týče řečí, je jich všude plno.

Domluvte si konzultaci

80/20, všichni to známe

Proč 80 % obchodníků spadá do šedého průměru a pouze 20 % obchodníků je na špičce, jsou uznávanými osobnostmi a nikdy je nevidíme lítat od zákazníka k zákazníkovi? A přitom vydělávají o 80 % více peněz než průměrný obchodník? Moderní a úspěšný obchodník využívá služeb sales mentora nebo kouče a často více investuje do vzdělání než do toho, aby na schůzku přijel v novém modelu Mercedesu, a ukázal tak své ego.

Když mám bolesti, jdu k lékaři, když mám starosti, najmu si osobního kouče. Když potřebuji pohled shora na svůj obchod, najmu si sales mentora.

Moderní obchod a sales mentoring jdou ruku v ruce

V předchozích dílech jsme mluvili o tom, jak využít Lead generation systém na získávání teplých kontaktů, mluvili jsme o sociálních sítích jako moderních nástrojích akvizice, budování brandu skrz PR a STATUS, ale otázka zní, jak to celé poskládat dohromady. Jak to skloubit ze sales technikami, closingem, predikcí výsledků, nezasekat se vysedáváním u počítače, psaním blogů a nastavováním kampaní?

Co kdyby existoval člověk, který by byl na této cestě vaší pravou rukou, oporou, přítelem na telefonu a dokázal vám pomoci poskládat celý moderní obchod a zároveň sales dovednosti do jednoho strategického balíku, abyste stoupali nahoru? Bude potřeba zahodit své ego a investovat do rozvoje prostřednictvím vlastního sales mentora. Jako příklad jsme vzali našeho obchodníka Martina, kterému se díky sales mentoringu daří čím dál tím lépe. V čem?

  • Uzavírá o 68 % obchodních případů více než průměrný obchodník.
  • Využívá k získávání zákazníků sociální sítě.
  • Získává teplé kontakty 24/7 díky vlastním online aplikacím.
  • Omezuje navolávání studených kontaktů na minimum.
  • Zrychluje obchodní cyklus o 72 % a vydělává více peněz.
  • Námitky zákazníků mění v prodej díky novým moderním dovednostem.
  • Tvoří si vlastní PR a STATUS uznávaného obchodníka a podnikatele.
  • Umí predikovat své výsledky 2 měsíce dopředu.
  • Je vnitřně motivovaný a samostatný.

button-sales-mentor-ba

Díky sales mentoringu raketově rosteme

I my v BusinessAnimals.cz již druhý měsíc využíváme externího mentora na sales a s výsledky jsme skutečně spokojeni. Produkce vzrostla téměř o 60 % oproti ostatním měsícům, obchodní tým dostává pravidelné dávky motivace a hardskill dovedností, které dokáže ihned přetavit ve výsledek. Spojením moderních aplikací a sales mentoringu obchodujeme skrz celou Českou republiku, ale nezůstáváme pozadu z pohledu skutečných obchodních dovedností, které jsou alfa a omega úspěchu.

promo-business-animals-35-of-48Sales mentor, fyzioterapeut obchodu

Každý jeden den děláme opakovaně pořád dokola ty samé činnosti, prodáváme stejný produkt. Někdy i 5 a více let používáme stále stejnou sales pitch, a pak se najednou vše zastaví. Obchod začíná upadat, hledáme světlo na konci tunelu, které stále nevidíme. Proč? Chybí nám pohled shora. Není nic horšího, než si myslet, že se z tohoto začarovaného kruhu dostaneme sami. Když mám bolesti, jdu k lékaři, když mám starosti, najmu si osobního kouče. Když potřebuji pohled shora na svůj obchod?

button-sales-mentor-ba

Příště si posvítíme na hot téma moderního salesu. Do hloubky si řekneme o tom, jak zakomponovat do svého obchodního systému tzv. INSIDE SALES neboli prodej, kdy za zákazníkem nechodím osobně, ale prodávám například pomocí aplikace Skype.

© 2024 imper.cz