7 netradičních tipů, jak lenošit produktivněji

07. Říjen 2014

Co je to prokrastinace a hlavně jak se projevuje, to známe asi všichni. Denně kolem 14.00 přijde moment, kdy se navzdory nekončící záplavě povinností nelze plně koncentrovat, myšlenky vám utíkají jiným směrem a vy byste nejraději lustrovali Facebook nebo klikli myší na ikonku hry Solitaire a oddali se sladké relaxaci.

prokrastinace_01

Nebyla by to však ztráta drahocenného času? Pojďme se podívat, jak si lze za 5–15 minut pročistit hlavu a zároveň udělat něco pro svůj rozvoj: 

hledáme obchodníka

1. Namotivujte se videi z konferencí TED

Pracovní nasazení lze cvičit jako sval. Dopřejte mu proto krátký trénink a pusťte si některé z inspirativních TED videí. Je libo něco o kreativitě, produktivitě či obchodě? Případně okoukněte, jaké zajímavé motivační videa (s českými titulky) najdete na Youtube. Internet je motivace plný!

2. I testovat se můžete zábavně

Jste soutěživí a baví vás prověřovat si svoje znalosti? Pak jsou nejrůznější testy všeobecného přehledu pro vaše rozptýlení ideálním „prokrastinačním“ prostředkem. Zkuste třeba tyhletesty nebo si změřte životní spokojenost.

3. Cvičte jazyky, ať můžete prorazit i v zahraničí

Proč nevyužít chvilku, kterou byste jinak strávili bezcílným brouzdáním po internetu, pro zlepšení angličtiny či jiného jazyka? Jeden krátký test nebo křížovka osvěží váš pracovní den a dá příjemně zabrat vašim mozkovým buňkám.prokrastinace_02

4. Rozhýbejte tělo

Dlouhodobá práce u počítače má prokazatelně neblahý vliv na naše zdraví, velmi často způsobuje bolesti zad a krční páteřeprotáhněte zatěžované partie jako na tomto videu:

Vyzkoušejte leady

5. Objevujte zajímavosti každý den

Dnes existují i aplikace, které vám přinesou užitek – a nemusíte u nich nutně strávit desítky minut. Na pomezí zábavy a vzdělávání je to třeba aplikace Did You Know?, která vám každý den ve vámi vybranou hodinu přinese zajímavý fakt z nejrůznějších oblastí lidského života. A hned máte nějaké téma k networkingu s obchodními partnery!

6. Vyberte ideální místo na oběd

Máte schůzku s klientem a tápete, do jaké restaurace ho vzít? Připravte se s předstihem. Zkuste jen tak zabrousit sem nebo se inspirujte naším seriálem 11 míst v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, jižních Čechách a okolí Hradce Králové.

7. Pracujte rukama

Máte-li možnost (jste-li doma nebo v terénu), zabavte se fyzickou prací. Někdy stačí navařit, smontovat stolek či přeskládat poličky, jindy vás zabaví švihadlo, Rubikova kostka či jiné hlavolamy. Vypněte efektivně a pak zase šup do procesu!

Text: Pavlína Skřivánková

Foto: Huffingtonpost.com, Galleryhip.com

© 2024 imper.cz