Best of: Business schůzka trochu jinak aneb 10 míst v Praze, kam vzít klienta na pracovní procházku

01. Červen 2018

Přemýšleli jste někdy nad tím, že si s klientem nepůjdete sednout do oblíbené kavárny či restaurace, ale půjdete se projít? Ještě vás to nenapadlo? Přečtěte si, k čemu je Business Walk dobrý, a nechte se inspirovat 10 místy, kam jít s klientem na procházku. Přinášíme vám 10 tipů na cca 45minutové trasy, kde dojednáte nejen business, ale uděláte i něco pro své tělo a ducha.

Spousta obchodníků vyměnila nudné čtyři stěny kanceláře za neformální příjemné kavárny a restaurace. Business Walk je další vynikající příležitost setkat se s klientem neformálním způsobem. Pojem Business Walk u nás není až tak známý. Známější je spíše v USA nebo Velké Británii, kde se pořádají pravidelné dny Business Walk. Chcete dělat obchod moderně a udělat při tom něco pro své zdraví? Vezměte klienta ven, počasí k tomu teď přímo vybízí. CEO BusinessAnimals.cz Jitka Zoderová nám prozradila kladné stránky Business Walk:

Domluvte si konzultaci
  • neformální setkání s klientem uvolní nervozitu na obou stranách
  • při chůzi máte volnější bránici, takže se vám zlepší nálada
  • aktivitou se vám prokrví a okysličí mozek, dostanete tak nové nápady a zlepšíte paměť
  • uděláte něco pro své tělo, chůze působí příznivě na srdeční činnost, snížení krevního tlaku a produkci hormonů

fotolia2

Kam v centru Prahy na Business Walk?

1. Nejoblíbenějším místem na procházku v centru je Náplavka. Napojit se můžete prakticky kdekoliv a dojít můžete na Žofín, Střelecký ostrov nebo uličkami na Staroměstské náměstí.

2. V případě, že se po Náplavce vydáte na druhou stranu, můžete dojít do Podolí nebo odbočit na Vyšehrad. Z Vyšehradu můžete zamířit až do parku Folimanka.

3. Petřín není jen pro zamilované. Zkuste vzít klienta tam. Určitě ho překvapíte a třeba vám to k němu otevře cestu. Odbočit můžete do Zahrady Kinských.

4. Pokud se nacházíte poblíž Malostranské, můžete se vydat od Mánesova mostu uličkami Malé Strany podél Čertovky až na Kampu.

hledáme obchodníka

5. Další oblíbenou trasou na procházku je park Stromovka. Dojít můžete z Holešovic do Bubenče nebo si udělat v parku okruh.

Kam na Business Walk, když potřebujete zaparkovat?

6. Na Vítkov! Zaparkujete na parkovišti u Hlavního nádraží, kam se dostanete z ulice Italská, vjezd je naproti VŠE. Poté se vydáte podél tramvajových kolejí k mostu. Na trasu se napojíte tak, že před mostem zahnete na jednu nebo druhou stranu a vystoupáte na most.

7. Hezkou procházku si uděláte také v parku Na Pankráci. Trasu si můžete protáhnout na Kavčí hory nebo až do Podolí. Zaparkovat lze v obchodním centru Arkády.

8. Na Business Walk se můžete vydat také do Letenských sadů. Zaparkovat můžete před budovou Národního zemědělského muzea nebo parkovišti u fotbalového stadionu.

9. Co třeba ostrov Štvanice? Zaparkovat můžete na parkovišti Rohan-Karlín. Na Štvanici se dostanete přes Hlávkův most nebo buďte originální a zkuste přívoz. Najdete ho napravo kousek od parkoviště.

10. Jestliže chcete procházku spojit i s výhledem na Prahu a možností parkování, doporučujeme park Sacré Coeur u obchodního centra Nový Smíchov.

© 2024 imper.cz