6 tipů na nejlepší offline odpočinek podle Airbnb

04. Srpen 2017

Sebevědomý handshake vyměňte v neděli za objímání stromů v přírodě, plovoucí kurzy za plovoucí apartmán a přelidněnou plovárnu za jógu na paddle boardu nebo meditaci v solné jeskyni. Pokud hledáte místa, kam můžete na chvíli utéct od každodenního shonu a načerpat nové duševní i fyzické síly pěkně offline, daleko od kanceláře a městského ruchu, připravili jsme pro vás spolu s Airbnb, komunitní platformou, která umožňuje rezervovat originální ubytování ve než 65 000 městech a 191 zemích světa, malou inspiraci. 

1. Propadněte jako Japonci „koupání“ v lese

Japonský fenomén „Shinrin-yoku”, který lze volně přeložit jako „nasávání lesní atmosféry” nebo „lesní koupání” (forest bathing), utužuje duševní I fyzické zdraví. Je to proces, kdy vyrazíte do přírody a plně vnímáte všechno, co vás obklopuje – co vidíte, slyšíte a cítíte. Česko je co do přírody nádherné a ať žijete ve kterémkoli koutě naší země, přírodní stezky, vyhlídky a lesy máte nejdál hodinu autem.

Vyzkoušejte leady

TIP Airbnb na Forest Bathing. Pokud chcete zpomalit, probudit své smysly a zahodit telefon, doporučujeme tuto Ložnici s milionovým výhledem   v Severní Karolíně:

2. Kdo postaví nejvyšší pyramidu z kamenů?

Stavěli jste jako malí v kempu pyramidy z karet? Dnes jsou balanční aktivity zase trendem, akorát mají vznešenější názvy. Pokud se zrovna nechystáte na výlet do lesa, můžete vyzkoušet další aktivitu, které si získává oblibu mezi lidmi praktikujícími mindful techniky – vydejte se k řece vyvažovat kameny (rock balancing).

Foto:muscache.com

3. Barefoot anebo čím méně podrážky, tím víc Adidas

Tzv. barefoot nebo taky natural walking  či earthing získává na popularitě. V Německu tak můžete vidět celé komunity chodit po městech jakoby se nechumelilo, pár vlaštovek jsme zahlédli i u nás – a dokonce oblečených v business casual. Chůze naboso má neskutečné zdravotní benefity, pocitově vás přiblíží k matce zemi, uklidní a ujasní, co je důležité. Pokud máte za sebou stres z červencových výsledků, ideální doba srovnat se procházkou bez bot.

hledáme obchodníka
Foto: Media Cache

TIP: Pokud to bude vaše premiéra od dob, co jste jako malí lítali bosí po venku až vás bodla včela, doporučujeme začít pomalu – cvičením naboso v parku nebo krátkou procházkou v okolí vašeho bydliště, kde je hodně příjemné trávy. Fajnšmejkři dnes i běhají naboso, jak ve městech tak třeba v lese po mechu.

 4. Floating tanks – rozjímejte v tichu

 Wellness proceduru s názvem floating tank si můžete představit jako solárko, ve kterém místo opalování ležíte v uzavřené vířivce. Jedná se o nádrž s vodou o teplotě lidského těla, sloužící k oddělení člověka od vnějších podnětů pro absolutní relax. Nic pro klaustrofobiky, pokud ale chcete v nádrži najít vnitřní klid, můžete rovnou spojit příjemné s užitečným. Trend Floating Tanks se totiž rozmohl na Havaji a Bora Bora, kde najdete přírodní prameny a oceány, ve kterých můžete nerušeně rozjímat. TIP Airbnb je tento Luxusní bungalov na Bora Bora, který doporučujeme obchodníkům a obchodnicím, jež měli úspěšný kvartál a chtějí slavit s drahou polovičkou v něčem skutečně exotickém!

 

 5. Rozdýchejte to v solné jeskyni

 V Evropě má terapie za využití soli dlouhou tradici, zvláště jako alternativa k tradičním léčebným postupům. Těší se v oblibě také v dalších částech světa, například V USA jsou stovky solných jeskyní, ve kterých můžete nabrat nové síly a utužit své zdraví. Arizonský bungalov může být podle Airbnb perfektní výchozím bodem k nejoblíbenějším solným jeskyním v této oblasti.

 

 

 6. Jógové retreaty

 Ať už s jógou začínáte nebo už zvládáte složitější asány, jógové pobyty jsou skvělou cestou, jak se naučit něco nového, perfektně si odpočinout a sdílet svou vášeň s úzkým kruhem podobně naladěných lidí. Jogínská oáza může sloužit jako zajímavá inspirace, spoustu pobytů spojených s jógou najdete i v Česku. Případně si můžete vyzkoušet jógu na paddle boardu ve Žlutých lázních či venkovní jógu v parku nebo na střeše. Konkrétní tipy najdete v článku o 11 nejlepších jogínských studiích po republice.

 Zdroj fotografií: Airbnb CZ

© 2024 imper.cz