Nikdy nejez sám

20. Únor 2014

Na úvod Vám položím zcela jednoduchou otázku. Znáte dobře Vaše cíle, víte, kam se chcete dostat a jaké jsou Vaše strategie? Pokud jste odpověděli, že ano, pak se ptám znovu, a to, zda kolem sebe máte lidi, kteří Vám mohou pomoci Vašich snů dosáhnout? Zamysleli jste se teď a přemýšlíte nad tím, že by neškodilo mít pár dobrých známých, a to i na vyšších postech, kteří by Vám mohli ušetřit problémy při Vaší cestě a pomoci Vám? Víte, jak se k takovým lidem dostat? Cesta je jednoduchá – alespoň podle Keitha Ferazziho.

hledáme obchodníka

kniha

„Chudoba není jen nedostatek finančních prostředků, ale je to izolace od lidí, kteří by vám mohli pomoci dosáhnout výš.“ 

Vytvořte si kontakty dříve, než je budete potřebovat

Pokud jste ještě neslyšeli o knize Nikdy nejez sám od Keitha Ferazziho, měli byste si ji co nejdříve obstarat a pustit se do čtení. V knize se totiž dozvíte, jak si vybudovat vlastní networkingovou síť a navázat kontakty s takovými lidmi, kteří Vám pomohou upevnit Vaše postavení a dosáhnout Vaší strategie. Důležité však je začít navazovat kontakty včas – ještě dříve, než je potřebujete. Ferrazi Vám totiž nedovolí získávat kontakty jen účelově a k dosažení vlastních potřeb. Jeho networking je založen na vzájemné pomoci a velkorysosti.

 Dávat a dostávat

Chcete-li se rozvíjet, musíte se setkávat s lidmi. Chcete-li rozvíjet Váš svět kontaktů, osobních vazeb, přátelství a výzev, musíte nejen brát, ale i dávat. I zde platí zákon zachování energie, tedy že to, co do této aktivity vložíte, se Vám vrátí zpět. Keith Ferrazzi, přední odborník zabývající se více jak 20 let rozvojem pracovních vztahů, Vám poradí, jak si vybudovat vlastní silnou síť kontaktů, udržovat ji v chodu, jak získat nové spolupracovníky, přátele, rádce či zákazníky a stoupat na vrchol.

timthumb
Navazujte kontakty v různých oblastech

V knize Nikdy nejez sám se mimo jiné dozvíte, že vždy je nutné navazovat kontakty s lidmi z nejrůznějších oblastí. Chcete-li totiž, aby Vaše síť přinášela také nějaké obchodní příležitosti, je potřeba spolupracovat s lidmi z různých oborů. Budete-li se setkávat pouze s lidmi z Vašeho oboru, prohloubíte si možná Vaše znalosti a dozvíte se něco nového, ale neposunete se nikam dál v oblasti spolupráce a obchodních příležitostí.

Domluvte si konzultaci

 Inspirujte se a pusťte se do toho

Kniha Keitha Ferazziho Nikdy nejez sám by rozhodně neměla chybět na seznamu Vaší povinné četby. Chcete-li mít kolem sebe zajímavé a vlivné lidi, pak si ji pořiďte a pusťte se hned do čtení. I když ji se zaujetím bez problémů přečtete jedním dechem, doporučujeme Vám dopřát si na ni více času, vstřebávat ji a sžít se s ní. Praktikujte na sobě doporučované rady a vytvořte si postupně široké portfolio Vašich nových kontaktů. Inspirací a podporou se Vám může stát i Facebooková skupina s názvem Nikdy nejez sám, kterou naleznete na https://www.facebook.com/groups/602842439754373/?fref=ts.

© 2024 imper.cz