Co dělají obchodníci ve volném čase? Budete překvapeni!

16. Srpen 2017

Každý máme nějaké koníčky, hobby, věci či činnosti, které nás baví a těší ve volném čase. Někdo rád sportuje, jiní propadli hudbě a někteří třeba natírají zábradlí nebo používají členy rodiny místo činek. Ne každý koníček je tradiční a žádný by neměl být nudný. Oslovili jsme obchodníky, abychom udělali malý průzkum, jak „upouštíme páru“ a zde je výsledek!

Vyzkoušejte leady

Zdolat šestitisícovku nebo se postavit na hlavu? Žádný problém

1. „Ve volném čase rád cestuji, a to hlavně po horách. Vylezl jsem i 2 šestitisícovky v Jižní Americe a před pár lety jsem doslova propadl skialpinismu,“ vypočítává manažer přímého prodeje v Yello, Tomáš Veselý.

2. „Baví mě break dance. Jsem zatím začátečník. Věnuji se tomu dva roky, ale je to skvělý relax,“ říká obchodník BusinessAnimals.cz Honza Falešník.  A ještě dodává, že má blízko k muzice. „Hraji na africké bubny a saxofon,“ upřesňuje.

3. „Svou rodinu používám místo závaží,“ směje se Vlastimil Talanda, majitel společnosti Talanda Invest, který velmi rád posiluje, a to nejen v posilovně. A jak sám vtipně říká: „Když nejsou kotouče, musí nastoupit rodina.“ 🙂

Názorná ukázka toho, jak lze posilovat na čerstvém vzduchu:-). 

4. To ve Fincentru „jede“ stolní fotbálek. Jak popisuje poradce Petr Malý, mají v práci někdy skutečně veselo. „Stolní fotbálek je zábava, kdo prohraje, dělá kliky, platí večer pivo a všechno možné. A protože je naše práce o penězích, pro pestrost hrajeme i o jiné ceny,“ popisuje Petr zajímavý způsob kolektivní relaxace.

Husité, chov hadů nebo natírání čehokoliv, i takové jsou koníčky obchodníků

5. „Rád bych zmínil historii – zajímám se o český středověk, období husitství. A jsem také skalním fanouškem kapely Bon Jovi,“ vypočítává obchodní ředitel Antee Petr Němeček. „Skvěle si také odpočinu u FIFY,“ dodává.

Vyzkoušejte leady

6. Žena a natírání? Proč ne! „Mám trochu netradiční koníček, u kterého si perfektně odpočinu. Baví mě natírání čehokoliv,“ směje se obchodnice Katka Lundáková, CEO komunity ŽENY SRO.

7. Chov hadů? To také není úplně typické hobby a už vůbec ne pro něžné pohlaví. Lucie Cieslarová se jich však rozhodně nebojí a jejich chovu se věnovala několik let.

Sami sebe mentorují a dělají dobré skutky

8. Trochu netradiční, i když velmi zajímavý a inspirativní koníček má Jakub Pacanda. „Po obědě si sednu do tiché místnosti a diskutuji sám se sebou. V jedné roli jsem žákem (aktuální Jakub) a v té druhé svým osobním mentorem (lepší Jakub). Začal jsem před pár týdny a je to neuvěřitelné. Postupně jsem odblokoval dvě věci, které bych předtím nikdy odblokovat nedokázal,“ zasvěcuje nás do této problematiky Kuba. Podobně to má i šéf Hypo-Portálu Honza Bartušek, který v těchto meetinzích sám se sebou strategicky plánuje další kroky firmy.

9. A na závěr bychom rádi zmínili obdivuhodné hobby obchodního zástupce Lukáše Štěpánka, „Založil jsem u nás přírodovědný kroužek pro děti a organizuji úklidové akce v rámci projektu ukliďme Česko,“ říká.

A jak relaxujete vy? Napište nám pod článek, je totiž úplně jedno, zda je váš koníček „tradiční či netradiční“. Důležité je umět vypnout a dělat to, co nás baví! Potom půjdou i obchody mnohem lépe.

 

 

© 2024 imper.cz