Motivační čtvrtek: Sales citáty od těch nejlepších

25. Duben 2018

Každého z nás motivuje něco jiného. Někoho peníze, nebo úspěch, jiného svoboda, spokojená rodina či dětský úsměv. To vše nám pomáhá dosáhnout dlouhodobých cílů. A co ty krátkodobé, které nás přinutí brzy ráno vstát nebo po několikerém odmítnutí pokračovat v telefonování dál? V těch vám třeba pomůžeme my a sales citáty od těch nejlepších.

Ingvar Kamprad

Přezdívá se mu pan IKEA a vypráví se o něm a jeho vztahu k penězům nesčetně historek. Byl šetřivý až tak moc, že s ostříháním vlasů vždy vyčkal až na cestu do rozvojové země, kde za střih zaplatil jen pár dolarů. Ke svým zákazníkům měl ale jedinečný vztah a říkal, že jsou jeho inspirací.

„Chcete poznat své zákazníky lépe? Žijte jako oni.“

Díky tomuto jeho myšlenkovému nastavení si můžete dopřát kávu nebo oběd v IKEA restauracích, nebo si užít „zábavný“ večer při sestavování skříně. Ingvar si totiž po otevření první prodejny vyzkoušel žít z finančního rozpočtu svých zákazníků, cestovat z daleka do obchodu a přepravovat nakoupený nábytek tehdejším moderním vozem. Tento zvyk často opakoval a své zkušenosti využíval při cenotvorbě.

Vyzkoušejte leady

Jack Ma

Jack Ma byl před velkolepým úspěchem Alibaby jen Číňanem s velkým snem pomáhat. Myslel si totiž, že se jeho rodná hrouda řadí mezi vyspělé země. Po rozčarování, které přišlo při jeho stáži v Austrálii si usmyslel, že to tedy musí zařídit sám. Řídil se touto myšlenkou:

„Nikdy to nevzdávej. Dnes je to těžké, zítra to bude ještě horší, ale pozítří vyjde slunce.“

Jack je také respektovaným Tai Chi Masterem a říká, že mu rozvaha a práce s dechem v každodenním shonu pomáhá redukovat stres.

Mark Zuckerberg

„Nečekejte žádnej extra příběh, prostě jsme jen šest let seděli na zadku a programovali.“ Takto se vyjadřuje zakladatel Facebooku o svých začátcích. Je to obrovský workoholik, který prožívá úzkostné stavy, když má pocit, že se práce nikam nehýbe. Proto si svůj pracovní den rozpitvá na malé úkony, které postupně plní. Má pak radost, jak mu jde práce skvěle od ruky.

„Když nejdříve začnete těmi nejlehčími úkoly, uvidíte, že opravdu děláte veliký pokrok.“

Odborníci na organizaci pracovního dne navrhují hned ránu sníst žábu, protože nic horšího se vám už nemůže stát. To v praxi znamená ihned po příchodu do práce začít řešit ten nejtěžší úkol. Mark si ale i ten největší úkol rozdělí na menší části, a tím ho snadno zdolá.

Richard Branson

Podnikatel, obchodník, filantrop, influencer, majitel splečnosti Virgin, pod jejíž hlavičkou se skrývá více než 400 dalších firem má neustále úsměv od ucha k uchu. Možná je to tím, že nerozlišuje, co je práce a co zábava. Baví ho vše, co dělá.

„80 % času strávíte v práci a pak odcházíte domů nebo za přáteli se pobavit. Proč byste se ale nemohli bavit i v práci?“

Najít si i na té nejotravnější aktivitě něco, co ji promění v zábavu, je umění a dar zároveň. Richard občas svým zaměstnancům radí, aby  se vždy odměnili, když překonají sami sebe.

Tony Robbins

Jako motivační speaker a kouč procestoval svět a vyslechl si tisíce příběhů, které jsou si v jednom navlas podobné. Proto často říká:

„Když budete věci dělat pořád stejně, dostanete i stejné výsledky.“

Chcete lepší výsledky? Změňte způsob práce, pohled na problém, tým, produkt, zemi… Cokoliv, co vám pomůže je dosáhnout.

Máte oblíbené citáty, které vás posouvají dál? Podělte se o ně s námi v naší Facebookové skupině.

© 2024 imper.cz