Motivace stříkala, super hosté, fuckupy a noví ambassadoři – to byl MeetUp #17

25. Září 2018

Úderem osmnácté hodiny se do dveří pražského klubu LaLoca začali hrnout návštěvníci našeho už v pořadí sedmnáctého MeetUPu Business Animals, na který jsme se všichni moc těšili. Přivítali jsme na něm super hosty, dali a dostali skvělé rady a přivítali naše nové ambassadory, kteří jsou připraveni sdílet své zkušenosti a pomáhat. Pokud jste to včera za námi nestihli, tak tady je to, o co jste přišli….

Celý večer odstartovala Lucie Cieslarová, spoluzakladatelka Socion.cz a jedna z našich nových ambassadorů, která všechny přivítala a předpokládáme, že si i okamžitě dělala typologii všech okolo. Ona to jinak neumí 🙂 a my jsme rádi, že je mezi námi…

Karel Pavlatovský jako vlna energie

Pak na pódium vtrhl jako velká voda Karel Pavlatovský, který o sobě na LinkedInu píše, že je „Obchodní architekt, konzultant, trenér s praktickými dovednostmi podloženými zkušeností!“. Nás okamžitě rozstřelil hláškou, že motivace je blbost. Pro každého totiž znamená něco jiného. Pokud děláte to, co vás nebaví, nikdy v sobě nenajdete dostatek motivace na to, abyste měli dobré výsledky. Raději se rozhodněte a jděte dělat něco jiného….

Pak měl pro nás pár mouder na konec:

  • z toaletní mísy broušenou vázu neuděláš
  • jak se vám vstává určuje míru motivace
  • kdo má vize, má i provize

A dostalo nás zamyšlení:  Lidi si pletou cíle a aktivity..  hodně se zaměřují na cíle a nežijí….

Kamila Zárychtová – Jak na networking

Pak přišla na pódium královna českého networkingu Kamila Zárychtová z BforB. Připravila si pro nás cenné rady, jak si užít nezřízený networking:

hledáme obchodníka
  • Cíl je alfou a omegou networkingu.. když ho nemáte, skončíte u postávání v rohu. Pokud víte, proč na akci jdete (dávejte si malé cílem třeba seznámit se jen s pár lidmi), budete mít lepší pocit a nové kontakty. Dalším cílem může být jít si pro cenné rady a sdílené zkušenosti… nebo se potkat s lidmi z určité lokality, kde chcete rozvíjet své podnikání.
  • Když nevíte ke komu se přidat, vyberte si ty, kteří stojí nebo sedí sami… budou rádi, že je zachráníte….
  • Nedejte se odradit tím, že osamocený člověk kouká do mobilu nebo jí chlebíček… je to jen zástěrka…vezměte chlebíček a přidejte se…

Nadupaný program pokračoval dál. Tentokrát na pódiu doplnili naše dva Davidy také Ondra a Michal Smejkalovi ze Světa úspěšných.

Ondra a Michal Smejkalovi ze Světa úspěšných

Všechno prý začalo oblibou motivačních citátů, které dával Patrik Šimon na svou facebookovou stránku. Kluci ho pak oslovili a později společně založili firmu. A jejich vize do budoucna je pořád podporovat lidi  online i offline a sdílet jejich success story.

Dále kluci naťukli i téma, o kterém se zatím příliš nemluví – jde o porovnávání se s úspěšnými a napodobování jejich stylu. Což ale nepřináší stejný výsledek jako tomu úspěšnému člověku, o kterém napodobitel čte třeba ve Forbesu. Toto chování pak může vyvolávat deprese a často vytváří i problémy v rodině a okolí. Kluci radí, že je vždy potřeba začít u sebe, najít svůj vlastní talent nebo produkt a pak se spojit s dobrými mentory, kteří vás nenechají sejít z cesty.

Kluci prozradili i svoje fuckupy

Michal: „Práce s lidma občas bolí… Měl jsem dva lidi v týmu, kteří nebyli takoví, jací se prezentovali. Musel jsem je propustit a nakonec jsem dostal i předžalobní výzvu! Zkratky prostě nefungují.“

Ondra: „V roce 2009 ke mně přišla myšlenka založit portál o pokeru…stálo to 3 miliony a odnáším si obrovským ponaučení pro zbytek života – nechodit do byznysu, kterýmu člověk nerozumí. I když s odstupem času musím říct, že je to to nejlepší, co se mohlo stát.“

Nejoblíbenější citát Ondra: Když nemůžeš, přidej
Neoblíbenější citát Michal : Abys změnil svět okolo sebe, musíš změnit sám sebe

…………………………………………

Pak už na pódium vběhla naše zakladatelka Jitka Zoderová a přivedla s sebou nové ambassadory, se kterými se brzy setkáte i na stránkách našeho magazínu. Postupně vám je představíme, poznáte jejich příběh a také zjistíte, jakým budou přínosem pro váš úspěch. Téma letošního „běhu“ jsou Vztahy&komunikace jako základní kámen obchodování. Máte se na co těšit…

No a pak už začal nezřízený networking, během kterého nikdo nestál v rohu sám. Jak vidíte, vzali jsme si cenné rady Kamily Zárychtové k srdci a odnesli si spousty zážitků, nových kontaktů a možných spoluprací. A my doufáme, že se příště potkáme i s vámi!

Foto: Jonáš Zákopčaník

© 2024 imper.cz