Uber pro letadla, jachty a další „luxury travels“. Jak cestují moderní obchodníci po světě?

14. Září 2016

Moderní doba dělá cestování přístupnějším mnohým z nás – o obchodních, kteří si dokáží vydělat 70–100 tisíc měsíčně. „Sdílené“ způsoby luxusního cestování jsou tak spíš o zážitku a lidech, které na svých cestách potkáte. Například i úspěšný podnikatel Stanislav Gálik se na své cestě „kolem světa,“ ač by nemusel, řídil pravidlem bydlet a networkovat u úspěšných lidí. Vybrali jsme nejzajímavější způsoby, jak cestovat po světě – luxusně i adrenalinově. Který z nich se dostane na váš bucketlist?

Stopněte si letadlo!

Je to tak! Skyüber propojuje piloty soukromých letadel (většinou se jedná o malé jednomotorové letouny pro 2–4 pasažéry), kteří nejsou tak vytíženi, jak by si kolikrát představovali, s lidmi, kteří chtějí cestovat luxusně – ať už pro business, tak většinou volnočasově. Uber nebyl zdaleka první ani jediný, v Americe už před pěti lety začal působit Stratajet, BlackJet, do kterého investovali i Tim Ferris a Ashton Kutcher, a naposledy chicagský startup Flytenow, který nadchl veřejnost svou vizí „soukromé letadlo za méně než let s aerolinkami“. Krátce po startu nicméně čelil soudu z důvodu narušování letového řádu Spojených států, a nakonec musel dočasně své působení přerušit.

Vyzkoušejte leady

TIP BusinessAnimals.cz: Snem obchodníků je proletět se helikoptérou a i to Uber zavádí. První Uberchoppers testoval na filmovém festivalu v Cannes, dnes už poskytuje jízdy v některých městech USA, v Nizozemí, Jakartě a jinde.

Sdíleje jachtu v Dubaji, Miami a Turecku

V roce 2016 uvedl Uber aplikaci UberYacht ve Spojených Arabských Emirátech – skutečně luxusní lodě se tak staly finančně dostupnější pro širší veřejnost, za 1500–2000 Kč jste mohli mít luxusní zážitek. Od té doby se sdílené cestování lodí, kterou si můžete booknout většinou pár hodin předem, rozšířilo. Velkou oblibu má lodní uber v americkém Miami a také v Istanbulu, v bosporské úžině.

Uber

Aplikace jako Antlos, Sailo, Boatseller, Marinanow a velká spousta dalších po celém světě pak kombinují Uber s AirBnb a umožňují cestovatelům, kteří chtějí zajímavý zážitek, ubytování v cenově dostupné rovině.

TIP BusinessAnimals.cz: Za zážitkem nemusíte létat hodiny, stačí si přes české AirBnB pronajmout některý z houseboatů na Vltavě, obzvlášť ty malé, moderní pro cca 4 osoby jsou za nás skvělý tip, jak pohostit perspektivního klienta!

Screen-Shot-2015-06-09-at-4.48.27-pm-e1433844027641-720x472

Moto-spolujízda aneb indonéský drak Go-Jek

Abychom nebyli jen megalomani, existují samozřejmě i další způsoby, jak se adrenalinově přesouvat z místa na místo. Pokud budete mít cestu do Indonésie, chce to osobní výzvu v podobě jízdy Go-Jekem. Motorku objednáte stejně jako Liftago nebo Uber a dokonce za zlomek ceny. Co ušetříte na pohodlí a penězích, vynahradí zážitek – zvláštní cestovat ve 40stupňových vedrech v těsné blízkosti naprosto cizího člověka! Všichni Go-Jekové vozí přilbu navíc, vyzkoušeno za vás.

© 2024 imper.cz