Mateřská je ideální start pro podnikání, říká naše ambassadorka Kateřina Pekárková

08. Únor 2018

Katka Pekárková podniká od svých 19 let. Začínala jako holka bez jakýchkoliv zkušeností a peněz. Od kamarádky dostala zajímavou nabídku spolupráce s českou MLM společností zabývající se kosmetikou. Byla to pro ni jedna velká neznámá, ale už tehdy ji na tom zaujalo mnoho zajímavých věcí. Katka ve svém článku shrnuje, jak to všechno vnímá.

hledáme obchodníka

Od mytí oken, po změnu myšlení, až k úspěšné podnikatelce v MLM
Všechno to začalo nevinně. Bylo mi dvacet, měla jsem ukončený první ročník vysoké školy a procházela jsem různými brigádami. Od mytí oken na benzínových pumpách, roznášení letáků, doplňování zboží, pokladní v supermarketu, hosteskou, atd. Brigád různých druhů jsem vystřídala spoustu. Naši neměli moc peněz na rozhazování a já jsem je nechtěla zatěžovat. Ale protože studium stojí peníze, zatnula jsem zuby a s větší či menší chutí po škole nebo o víkendech chodila na brigády. Vydělala jsem si dva až tři tisíce za měsíc. K pocitu svobody a nezávislosti od rodičů mi to tenkrát stačilo.

Čas pro děti a sami sebe měníme za peníze

Nyní se ale na vše dívám jinýma očima. Ne pouze jako bezstarostná studentka, ale spíše maminka dvou dětí, která jim s láskou plní jejich přání. Zároveň jako žena, která miluje, když může zaplout do obchodu a hned v tu chvíli si udělat radost tím, co jí padne do oka. Nemuset se ohlížet na to, jestli je před nebo po výplatě. Na druhou stranu jste si i vy určitě prožili situace, kdy má člověk hlouběji do kapsy? Místo vlastní parády muset raději koupit potřebnější věci? Z těchto nebo podobných důvodů jsme nuceni čas věnovaný dětem, partnerovi či sami sobě prodat za čas strávený na brigádách nebo v zaměstnání a to třeba i nad rámec pracovní doby.


Nabízí se otázka, jestli nám to opravdu stojí za to? Neexistují i jiné možnosti jak vydělat peníze?

Osobně si dnes velice dobře uvědomuji, že den má pouze 24 hodin a je jen na nás jak ho využijeme? Za co ho prodáme? Mě se finanční příjmy a veškeré životní hodnoty začaly měnit doslova ze dne na den … Své začátky v byznyse popíši jindy, ale nyní bych se ráda rozepsala o MLM očima podnikatelky, matky.

Co vše můžete získat a co ztratit?
Po 12 letech práce v tomto byznyse jsem si prošla různými vývojovými fázemi. Ne vždy bylo zcela lehké se zvednout nebo najít hlubší smysl práce. Při ohlédnutí zpět mě těší, že jsem různé kotrmelce ustála, protože z mého pohledu jsem zatím neobjevila flexibilnější možnost práce s neomezenými výdělky, možností seberealizace a řízení si vlastního času. Pro ženu, matku značka ideál.

hledáme obchodníka

V MLM nemusíte místo užívání si mateřské dovolené řešit, že vám zbývají poslední měsíce a co pak dál? Jak vyřešit otázku návratu zpět do zaměstnání, když vše okolo vás se radikálně změnilo? Co s dětmi, když pracovní doba vám nehraje do karet s otevírací dobou školky? A kdo a jak odveze děti na kroužky, když vy ještě musíte být stále v práci? A to nemluvím o výrazu zaměstnavatele, když mu jdete opět oznámit, že máte nemocné dítě a musíte s ním zůstat doma. A jak rozplánovat celé letní prázdniny, když vám zbývá jen pár týdnů dovolené?

Myslím, že pro plno žen jsou tyto problémy občas až noční můrou … Ale právě tyto ženy mají dvě možnosti. Buď se nechat i dál užírat tímto nekonečným kolotočem, být pod stresem a neustále v chvatu nebo vzít svojí každodenní rutinu do vlastních rukou a vše změnit. Mít možnost rozhodovat o svém čase a možnostech výdělků naprosto sama. Stejně tak jako v jiných byznysech nejdůležitější je rozhodnutí.

Z vlastní zkušenosti dám jedno doporučení, při kterém nic neriskujete


Ideální čas, kdy začít podnikat v MLM je právě na mateřské dovolené. V tuto dobu nemáte nic co ztratit, naopak jen získat. Při mateřské dovolené máte jistý příjem a tedy to, co si začnete navíc vydělávat je bonus k vašemu současnému příjmu. Navíc při správné organizaci můžete mít i poměrně dostatek času. Přidanou hodnotou je časté setkávání se s lidmi a tím nedáte svému mozku možnost, aby se dostal do útlumu. Maminky na mateřské dovolené jistě vědí, co mám na mysli.

Snad jediné nebo to nejdůležitější co zde vnímám jako problém je to, že v MLM nic nemusíte, pouze můžete. Nikdo není vaším zaměstnavatelem, nikdo vám nezadává práci a za nesplnění vám hrozí postihem. Proto je zde velice důležitá vaše vášeň a míra zapálení a velká dávka sebekázně.
V MLM se posouváte na základě správně vedeného kouchingu. Ale jestli se opravdu pustíte do akce, je už na vás. Váš věnovaný čas a energie je přímo úměrná výdělkům.

Pár tipů závěrem:

– MLM je luxusní směnárna vašeho času za až neuvěřitelné výdělky
– prací v MLM získáte svobodu – časovou i finanční
– pro začátek se zamyslete, jestli takto uhoněná a ve stresu chcete být dalších cca 20, 30, 40, 50 let
– ideálním startem je mateřská dovolená
– hnacím motorem může být získaný ČAS pro vaše děti, rodinu a zároveň i sama sebe
– práce v MLM je příjemná, ale pořád i zde platí, že bez práce nejsou koláče
– při výběru z mnoha možností MLM se řiďte srdcem a zároveň i rozumem
– váš kouč by měl mít letité zkušenosti a zároveň i mnoho pádů na zem
– na trhu jsou MLM společnosti s povinnými vstupními investicemi a nákupy, ale zároveň existují také firmy bez jakýchkoliv investicí a je jen na vás, kterou z nich si vyberete
– také zde je důležitý  produkt, z mého pohledu ideální je spotřební zboží
– jakmile se rozhodnete, dělejte tuto práci naplno min. půl roku, za tuto dobu začnete mít hmatatelné výsledky, které pro vás budou motivací nepřestávat

„Chceš-li někam dojít, nejlepší je najít někoho, kdo už tam byl.“ Robert Kiyosaki

Kateřina Pekárková, 32 let

  • Essens, TOP lídr v MLM, mentorka, koučka
  • WebFB
  • Nejlepší rada: „Nepracuj tvrdě ale chytře!“
  • Co pro mě znamená obchod: Životní styl, který mě baví žít.
  • Moje mise: Mým posláním je otevřít lidem oči, že i oni mohou žít svůj sen a já jim na této cestě ukazuji směr.

© 2024 imper.cz