Staňte se členem mastermind skupiny a akcelerujte své podnikání

07. Listopad 2018

Ať už delší dobu podnikáte, nebo svůj byznys právě rozjíždíte, často se dostanete do bodu, kdy by vám bodlo se poradit se stejně zapáleným člověkem, získat inspiraci od někoho, kdo už si prošel vším, čím si právě procházíte vy. Dodá vám to motivaci a chuť pokračovat dál, nebo se podívat na svou situaci z jiného úhlu. Jenže, kde takového člověka seženete? V mastermind skupinách přece! Dan Tržil a David Kolář, zakladatelé Mastermind klubu, vám o nich poví víc.

Mít po ruce, na telefonu nebo online někoho, kdo zná odpovědi na vaše otázky, má velké zkušenosti, je úspěšný a pomůže vám nedělat zbytečné chyby, které by vás stály čas a peníze, už není nedostižný sen. Takové hlavy se sdružují v mastermind skupinách, kde si navzájem dávají podporu, předávají svá know how a zkušenosti.

Co je mastermind skupina

Mastermind skupinu vnímám jako uzavřenou komunitu byznysově orientovaných lidí, kteří jsou už natolik zkušení, nebo mají výjimečné znalosti v určitém oboru, že jejich sdílením pomáhají ostatním výrazně posouvat jejich podnikání,“ říká David Kolář, jeden ze zakladatelů Mastermind klubu a pokračuje: „V naší skupině máme odborníky na nastavování strategií, tvorbu videí a podcastů, sociální sítě apod. Já sám ji aktivně využívám a musím říct, že mě baví to, že nemusím nikde složitě lovit informace, ale prostě napíšu otázku třeba ohledně facebookových kampaní a Vít Schaffarczik mi během krátké chvíle dá expertní odpověď.“

Jak mastermind skupina funguje?

Mastermind skupin je v Čechách několik a každá funguje na jiných principech. Některá nabízí jen online komunikaci, v jiné se organizují pravidelná offline setkání, při kterých se branistormuje. Mastermind klub spojuje obojí a přináší i něco navíc.

„Jeho fungování stojí na třech pilířích. Je to komunikační platforma pro každodenní komunikaci, řešení problémů nebo získání feedbacku na problém, či situaci, kterou podnikatel řeší. Dále probíhají online tréninky na specifická byznys témata a  pak i párování lidí do pravidelných mastermind setkání, kdy se každých 14 dní skupina sejde a probírá aktuální problémy v podnikání. Ta síla toho, když se 6 hlav spojí a řeší s člověkem jeho výzvu, je super!“ říká další ze zakladatelů klubu Dan Tržil.

Pro koho jsou mastermind skupiny určeny?

Jsou založeny na sdílení znalostí, to znamená, že každý by měl přinášet expertní zkušenosti ze svého oboru. Pro úplné nováčky existuje mnoho různě zaměřených skupin na Facebooku, kde je dostatek informací pro super start, ať už chtějí podnikat v čemkoliv. „My chceme, aby každý byl přínosem, proto si se zájemcem nejdříve promluvíme, abychom všichni měli jasno a nastavená stejná očekávání. Chceme totiž, aby se všichni aktivně zapojili, nejen brali, ale i dávali.“ dodává Daniel Kolář.

Mastermind skupinu si můžete založit i vy sami a zapojit do ní podobně smýšlející nebo v podobné branži fungující lidi. Navzájem se budete motivovat či mentorovat. Pravý růst podnikání začíná totiž ve chvíli, kdy si uvědomíte, že nemusíte všechno strhnout sami.

 

Mohlo by vás zajímat:

© 2024 imper.cz