Nejlepší motivační i relaxační knihy na svátky klidu

20. Prosinec 2018

O svátcích se většinou potkáváte s přáteli a rodinou, ale nesmíte zapomínat ani na relaxaci a odpočinek. Určitě máte za sebou vyčerpávající  pracovní rok, a tak si zasloužíte pár hodin v klidu. Společnost by vám mohly dělat knihy, nad kterými se vám bude příjemně přemýšlet. V našem seznamu tipů najdete motivační knihy a čtivo více hloubavé.

Knihy seberozvoj a motivace

I když jste ty samé pohádky viděli už loni a roky předtím, jejich každoroční vysílání patří k běžnému koloritu Vánoc. Vy ale nemusíte trnout, jak to dopadne s Popelkou, anebo zda „rádcové už konečně našli princeznu..“, vy se můžete s něčím dobrým k pití uvelebit v křesle a potěšit svou duši, a taky i mozek.

FAKTOMLUVA

Autor: Hans Rosling

Nemohli jsme začít žádnou jinou, než knihou, kterou Bill Gates prohlásil za „must read“ a věnoval ji všem vysokoškolským absolventům za rok 2018. Autor knihy, Hans Rosling, je statistik a lékař, který rád píše o vědě. V knize Faktomluva se snaží odpovědět na nejdůležitější otázky o světě, lidstvu a vědě, a své odpovědi podkládá čísly. Když nějakou knihu označí Bill Gates za povinnost, tak se automaticky řadí mezi nejčtenější tituly. Neměla by uniknout ani Vám.

Faktomluva

 

LÍDŘI JEDÍ POSLEDNÍ

Autor knihy: Simon Sinek

Vyzkoušejte leady

Vůdcovství není o řízení — ale o schopnosti inspirovat a obětování se. Kniha Lídři jedí poslední se zamýšlí také nad výsledky výzkumů, které ukazují, že dlouhodobá práce, kterou nemáte rádi, vám zdravotně ubližuje. Je to prý horší, než ji nemít vůbec. Dále se v knize například dozvíte:

  • co to je kruh bezpečí a jak ho vytvořit
  • jak vytvořit schopný tým, ve kterém kolegové směřují k dosažení společného cíle
  • jak získat loajální kolegy

Lídři jedí poslední

UVĚDOMUJTE SI PŘÍTOMNOST

Autor: Jon Kabat-Zinn

Hledáte způsoby, jak zvládnout každenní život a shon a přesto být v klidu a zdraví? Kniha Uvědomujte si přítomnost  nabízí kromě rad i praktický návod na různé typy zklidnění a meditační techniky. Autor také ukazuje, jak pracovat s vědomím a tím si zlepšit svůj život. Nabádá k všímání si přítomnosti.

Uvědomujte si přítomnost

NASTAVENÍ MYSLI

Autor: Carol Dwecková

K úspěchu patří nejen talent, odhodlání a schopnosti, je potřeba také změnit myšlení. A právě o nastavení mysli kniha pojednává. Najdete v ní, kromě dalších zajímavých témat i návod a rady, jak si nastavit hlavu na úspěch a jak si zlepšit své schopnosti.

MINDFULNESS ZA 8 TÝDNŮ

Autor: Michael Chaskalson

Mindfulness, život v přítomném okamžiku, čistá mysl a šťastný život – témata, který hýbou světěm. Kniha Mindfulness za 8 týdnů obsahuje kromě zajímavých návodů i praktická cvičení na přiložených cédéčkách. Autor slibuje, že vás nabije novou energií do života a odvahou čelit překážkám.

Mindfulness

 

© 2024 imper.cz