Kavárny, co teď frčí, a kam můžete s klidným srdcem vzít klienta

20. Leden 2016

Obchodník má mít přehled o všem možném a mezi jednu z vašich super powers může patřit perfektní orientace v podnicích, které teď frčí – zrovna tohle totiž může být to něco navíc, čím si klienta získáte oproti konkurenci. Zvlášť, pokud se nevidíte poprvé, ocení, že zrovna s ním „chcete objevit ten nový podnik, o kterém všichni mluví.“ Dnešní výběr kaváren v Praze, ale i Brně a Ostravě, je tedy o trendy podnicích, kterým sice v některých případech vládnou hipstři, ale pro business schůzku jsou přesto vhodné.

1. Styl a interiér (Praha, Vodičkova)

kavarny stylainterier
Zdroj: Facebook Stylainterier.cz

Sem musíte! Kavárna s venkovskou duší, která je zároveň dostatečně reprezentativní, aby naplnila očekávání i vašich náročnějších klientů. Občas je tu plno (protože se jedná skutečně o jedinečný podnik), takže možná doporučíme rezervovat stůl a domluvit si víc schůzek za sebou. Na oplátku si můžete mezi meetingy dát výtečnou domácí vajíčkovou pomazánku, hodně kreativně pojaté dezerty – jsou tak výborné a syté, že vydají za oběd (občas i cenově, ale to myslíme s nadsázkou!) a kávu, se kterou se skutečně vytáhli. Obsluha nás nikdy nezklamala, je ochotná, poradí a účty také nosí bez čekání. Další výhoda? Ceny, ač jsme si „rýpli“ do dortů, hodně friendly na to, že jíte v designovém prostředí hned vedle Václaváku!

2. Kare Café (Praha, Jungmannova)

kavarny kare
Zdroj: www.kare-cafe.cz

Designovka v centru Prahy. Showroom společnosti KARE (která mimochodem nabírá obchodníky) je vyladěný do detailů a kromě zajímavého nábytku, kompozic a designových doplňků oceníte hlavně otvíračku od osmi, čerstvý chléb, fresh snídaně a obědová menička. S výběrem tohoto podniku nesáhnete vedle u žádného z vašich klientů, zvlášť, pokud je to žena.

hledáme obchodníka

3. Café Atmosferas (Praha, Ve Smečkách)

kavarny atmosferas
Zdroj: Facebook atmosferasprague

Většina obchodního trafficu se v Praze pohybuje okolo Václavského náměstí, pokud tedy váš klient vystupuje na Muzeu, pozvěte ho do nového podniku Ve Smečkách, který vznikl namísto Nostalgické myši. Bistra a kavárny s ruským šmrncem se rozhodně nemusíte bát, podnik má čistý design a umělecký podtón. Small talk před schůzkou můžete stočit na místní pirožky či jiné speciality nejen ruské kuchyně. Za nás podnik, který stojí za to objevit.

4. Kavárna Místo (Praha, Dejvice)

kavarny misto
Zdroj: Kavárna Místo

Schůzka v Dejvicích? No problem, v kuloárech se šeptá o novém „místě,“ kde můžete s klientem v příjemném prostředí probírat strategii spolupráce na následující rok. Kavárna Místo je třetím dvorním projektem pražírny Doubleshot po Můj Šálek Kávy a Alza Café, klienta tak můžete nalákat na výběrovou kávu, neformální prostředí a určitě si nechte místo pro zdravou snídani!

5. Bistro Soul (Brno, Jezuitská)

kavárny soul
Zdroj: Facebook Bistro Soul

Soul je už dnes brněnskou legendou. Další místo, které pojí příjemnou atmosféru s výborným jídlem a cool designem, ale zároveň je dostatečně reprezentativní pro obchodní schůzku. Klientovi doporučte místní fish and chips, které nemají chybu. A některý z desítek dortů a dezertů, třeba čokoládový s chilli je doslova návykový. Co nás na Soulu baví jsou čaje v obrovských XXL hrncích, ze kterých se v těchto mrazech srká jedna radost. Obsluha je zde milá, povídavá a profesionální, nejde však platit kartou. Když už jsme vás naladili, mrkněte na další brněnské kavárny, kam můžete zamířit i na osmou ranní.

6. Etno Svět (Praha, I. P. Pavlova)

kavarna etnos
Zdroj: Facebook Etnosvět

Pokud se o něčem v Praze mluví, tak o novém podniku s mezinárodní vegetariánskou kuchyní.  Nemusíte být veggie lover, abyste ocenili charakter tohoto místa, jehož součástí je i bufet a veganské bistro. Navíc, klienta výběrem nevšedního místa jen příjemně překvapíte, v obchodě se ostatně vyplatí riskovat a experimentovat. Pokrmy na výběr jsou tradiční, pikantní, exotické a pro klasiky zde mají i pizzu. Dostupnost MHD dobrá a atmosféra vhodná i pro větší meetingy a klientské večeře.

7. Dock (Ostrava, centrum)

kavárny dock
Zdroj: www.clubdock.cz
  • Havlíčkovo nábř. 28, Moravská Ostrava, 702 00
  • 11:00–24:00
  • Web: www.clubdock.cz

Ostravska jsme zařadili multifunkční Dock v centru města, který je přes den kavárnou a místem pro business i neformální setkávání, se soumrakem se však mění v bar, klub a koncertní hotspot. Minimalistický design se neokouká a menu se nepřejí, ani když sem chodíte častěji – čerstvá chutná jídla jsou zde na denním pořádku. Tak co, zakotvíte s klientem v Docku?

hledáme obchodníka

8. Home Kitchen (Praha, Jungmannova)

kavárny home
Zdroj: Facebook Home Kitchen, foto Stanislav Honzík

Do Home Kitchen chodí v Praze hodně turistů, ale také businessmanů. Pokud potřebujete ke schůzce místo, které udělá dobrý dojem a je v centru dění, určitě jej doporučujeme. Výhodou je brzká otvíračka, do devíti máte při troše štěstí dva dealy za sebou a můžete začít den s předstihem! Podnik je také známý výbornými snídaněmi včetně křupavých lívanců.

9. Žižkavárna (Praha, Žižkov)

kavárny žiž
Zdroj: Facebook Žižkavárna

Objevili jste se čirou náhodou na Žižkově a nevíte coby? Pauzu mezi schůzkami přežijete bez ztráty e-mailu v Žižkavárně, kam si klidně pozvěte klienta na dobrou polévku, tortillu domácí výroby (ne že by polévka nebyla!) a fair trade kávu a rozmluvte ho, co jej trápí a jak mu můžete být nápomocni. Tohle je podnik, kde to jde samo!

10. Porto Bello Caffé (Praha, Palmovka)

kavárny porto
Zdroj: Facebook Porto Bello Caffé

Vydejme se pro změnu na Palmovku, stanici žlutého metra. V Libni sídlí spousta firem a je možné, že za klienty dojíždíte sem. Porto Bello je inspirováno středomořím a námořnickou tematikou, rozhodně se ale nejedná o žádný kýč – prostory jsou naopak vkusně zařízené a působí útulným dojmem. K snědku poslouží bagety, panini a pizzy a pokud se meeting protáhne, určitě si vyberte z široké nabídky drinků a koktejlů. Doporučujeme na domlouvání pátečních schůzek!

Spoustu podniků jsme za vás vyzkoušeli, a rozhodně doporučujeme tam zajít ve volném čase, pro business schůzku nám však neseděly. Pokud však máte progresivního klienta nebo volné odpoledne na „administrativu“, zkuste Naši Toustárnu v Holešovicích, Super Tramp Café, kam se vchází pasáží ve Spálené ulici, a Co Kafe v centru Ostravy! A vůbec, sami určitě znáte skvělá místa – kam chodíte?

Zdroj úvodní fotografie: Facebook Stylainterier.cz (upraveno)

© 2024 imper.cz