10 Barber Shopů pro muže, kteří se chtějí nechat hýčkat

06. Říjen 2017

Holičství neboli moderním slangem barber shopů začíná být víc než kaváren, takže jsme se rozhodli přiostřit si i na ně. Proč vlastně navštívit barber shop? Je to proto, že ženám je vstup zakázán? Jedná se čistě o pánský prostor, kde si necháte upravit vlasy nebo vousy odborníkem specializovaným na pánský střih? Zní to dobře, když o tom mluvíte s kamarády? Vypadá to dobře na Instagramu? Zjišťovali jsme, co pány do holičství táhne a kam chodí. Jedna věc je jasná. Návštěva barber shopu není jen o úpravě vlasů nebo vousů, je to košatý rituál, na který si snadno zvyknete. Je libo dobovou muziku, espresso či něco ostřejšího? Usaďte se a nechte se hýčkat.   

1. Tony Adam‘s Barbershop, Praha 3

Tony Adam‘s Barbershop Praha
Zdroj: FB Tony Adam‘s Barbershop
  • Laubova 1, Praha 3
  • Po–Pá: 9–20, So: 9–17, Ne: zavřeno
  • www.tonyadams.cz

Barber shop Tony Adam‘s se nachází kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad. Můžete se sem dostat jak MHD, tak autem. O parkování se nemusíte bát, pod Žižkovskou věží zaparkujete i bez rezidentské karty. „Tony Adam‘s na mě zapůsobil nejvíc, je to takový mix barbershopu a kavárny Můj šálek kávy,“ říká Lukáš Příbramský, Senior Key Account ze společnosti Skrz.cz. Barbeři z Tony Adam‘s se neřídí aktuálními trendy, ale vaším přáním.

Na ilustrační fotografii z pražského barber shopu můžete vidět pánský většinou ostře kořeněný parfém. Právě s touto vůní si budete návštěvu mnoha pánských holičství spojovat nejvíce. Pokud znáte Prahu 3, tak víte, že tučným plnovousům a umě sestřihaným stranám zde holduje mnoho mužů.

hledáme obchodníka

2. Eddie‘s Barber, Praha

Eddie‘s Barber holičství zevnitř
Zdroj: FB Eddie‘s Barber

Že by na Vinohradech chyběl stylový barber shop? Určitě ne. V Korunní najdete Eddie‘s Barber, kam chodí i známé televizní osobnosti. Ale nejedná se o žádné snobské místo, ale naprosto pohodový barber shop.

Je libo káva či rovnou whisky? Barber shopy v centru Prahy mají obojí na špičkové úrovni.

3. Adams Barbershop, Praha

Stylový Adams Barbershop
Zdroj: FB Adams Barbershop
  • Veletržní 31, Praha 7 a Želetavská 1, Praha
  • Po–Pá: 10–20, So-Ne: 10–16, (Želetavská v neděli zavřeno)
  • www.adams-barbershop.cz

Adams Barbershop má v Praze dvě pobočky, na Praze 7 a Praze 4. Jestli se chcete nechat ostříhat v neděli, zamiřte na Prahu 7, do Veletržní ulice, kde mají otevřeno do 16 hodin. Ve Veletržní na vás dýchne atmosféra rugby. Pro všechny fanoušky a nadšence tohoto sportu je přichystaná sleva. Využít můžete exkluzivní služby „Stylová pohotovost,“ barber z Adams za vámi dorazí kamkoliv v Praze a okolí.

Do holičství chodíte kvůli výsledku „být ostříhán“. Barber shopy přicházejí s přidanou hodnotou prožitku. Do barber shopu se budete těšit a zjistíte, že vlastně cesta je cíl.

4. Local Barber Shop, Brno

Local Barber shop pěšinka
Zdroj: FB Local Barber shop
  • Smetanova 5, Brno
  • Po–St: 9–18, Čt–Pá: 9–18 (bez objednání), So–Ne: zavřeno
  • www.localbarber-shop.cz

A máme tu první barber shop v Brně tedy hlavním městě Moravy. Éru barber shopů v Brně odstartoval Local Barber Shop. „Local je příjemné prostředí, kde je stříhání až skoro rituál“ uvádí Jenda Perla ze společnosti Y Soft. Potěšit vás může také to, že Local Barber Shop ve čtvrtek a pátek stříhá bez objednání.

Domluvte si konzultaci

5. Kentaur Bar & Barber Shop, Brno

alkohol, koňak whisky
Zdroj: FB Kentaur Bar & Barber Shop
  • Marešova 8, Brno
  • Po–Čt: 10–00, Pá: 10–02, So: 18–02, Ne: zavřeno
  • www.kentaurbrno.cz

Kentaur Bar & Barber Shop je místo, kde se můžete nechat ostříhat, dát si výborný drink, pobavit se s kamarády nebo s kolegy z práce. Kentaur pořádá řízené degustace, koncerty, zahrát si tu můžete stolní fotbálek nebo kulečník. Mimo jiné si zde můžete uspořádat školení, firemní večírek, oslavu nebo team building. Pánové z Kentaura stojí také za zrodem 1. českého klubu vousáčů v ČR. Kentaur Bar a Barber shop je vlastně takový pánský klub se vším všudy až na absenci žen. Nebo i ty zde jsou?

6. MR FOX, Brno

Brněnský salón MR FOX, Brno
Zdroj: FB MR FOX
  • Novobranská 20, Brno
  • Po–Pá: 9–19, So–Ne: zavřeno
  • www.mrfox.cz

Pokud hledáte luxusní barber shop v centru Brna, Mr Fox je jasná volba. Tento barber shop se nachází za hotelem Grand, kde navíc pohodlně zaparkujete. Pracují s luxusními parfémy a vodami po holení anglických značek, které si také můžete zakoupit. Mr fox má pánskou klubovnu, kde si můžete vychutnat nespočet whisek, ginů a rumů.

7. Grand Barber shop, Plzeň

Grand Barber shop strojek
Zdroj: FB Grand Barber shop

V pořadí třetí barber shop v Plzni. To mu ale na kvalitě rozhodně neubírá, ba naopak. Pro studenty do 18 let tu mají připravený speciální balíček zahrnující střih a mytí vlasů, masáž hlavy, úpravu kontur a spoustu dalšího za velmi přijatelnou cenu 280 Kč. V plzeňských barber shopech Vám navíc také k sestřihu nabídnou výbornou třetinku toho nejlepšího piva na světě, Plzně.

8. Wous | Holičství České Budějovice

Wous | Holičství České Budějovice
Zdroj: FB Wous | Holičství České Budějovice
  • Česká 10, České Budějovice
  • Po–Čt: 8–19, Pá: 8–18, So–Ne: zavřeno
  • http://wous.cz/

První a zatím jediný barber shop na jihu Čech. Do salonu je nutné se objednat, ale pokud mají volnou kapacitu, rádi vás přijmou i bez objednání. Mimo pití kávy a whisky, si čekání můžete zpříjemnit přečtením denního tisku nebo možností připojit se na wifi. V tomto barber shopu si také můžete zakoupit ručně vyráběné dřevěné a vinylové motýlky.

9. Barber shop Cooper, Jihlava

Barber shop Cooper, Jihlava
Zdroj: FB Barber shop Cooper

Jihlavský Barbershop Cooper vás zaujme dlouhou otevírací dobou, ostříhat se můžete přijít už v 7h ráno, nebo naopak ve 21h večer. Kromě perfektních služeb, musíme také vyzdvihnout nabídku anglických sodovek, kubánských doutníků, rumů a whisek. V barbershopu nechybí wifi.

10. Old Town Barbeshop, Ostrava

Old Town Barbeshop, Ostrava v kouři
Zdroj: FB Old Town Barbeshop

V centru Ostravy nenajdete ideálnější místo pro uvolnění a relaxaci. V Old Town Barbeshopu nepracuje ale jen tak ledajaký barber, ale sympaťák barber Víťa. Víťa sbíral roky zkušenosti v pražských barber shopech než si otevřel ten svůj. Objednávací lhůty jsou dlouhé, ale to značí jediné, že toto místo je bezkonkurenční.

Kam a proč chodíte vy? Je i barbershop místo, kde navazujete kontakty pro business? Nebo se Vás móda a prostředí barber shopů vůbec nedotkla? 

© 2024 imper.cz