Best of: Jak podpořit prosperitu v kariéře a dosáhnout cílů? Vypracujte se v obchodě pomocí Feng shui

12. Říjen 2018

V BusinessAnimals.cz neustále hledáme cesty, jak se posunout dopředu v obchodě i životě – a to i cesty alternativní. Svou prosperitu můžete rovněž kvantovým skokem posunout vpřed, když se budete zaměřovat na to, co v životě chcete vytvořit, co chcete mít, kým se chcete stát. Jak dosahovat cílů a budovat (obchodní) profesi snů pomocí Feng shui?

Feng shui

Vyzkoušejte leady
  • Obklopte se předměty, které symbolizují prosperitu, hojnost a úspěch. Umístěte do směru svého úspěchu symboly prosperity – zlaté sošky, symboly božstev, buddhu, ganéšu, zlaté čínské mince, slona (představuje moudrost, sílu a moc), zlatou rybu (přináší úspěch a hojnost), kachnu (symbolizuje štěstí a spokojenost), draka (znázorňuje plodnost, úrodnost, ušlechtilost a kreativitu), koně (je symbolem vytrvalosti a rychlosti), perly (představují čistotu), tygra (je symbolem vážnosti, přísnosti, odvahy a dravosti), žáby (přináší bohatství) či kovový zvonek.
  • Dejte si na stůl či do směru osobního úspěchu krystaly bílého křišťálu, růženínu či ametystu (křišťál pravidelně omývejte a nechávejte 12–24 hodin na slunci).
  • Do směru vašeho osobního úspěchu dejte bublající fontánku (umístěte ji nejlépe ve směru sever, z centra místnosti) či zvonkohru.
  • Do prostoru umístěte živé květiny s kulatými kožovitými listy. Na pracovní stůl si můžeme umístit bambus, symbol prosperity a hojnosti, ve váze s vodou a kameny – bambus pro rychlý růst, kameny pro stabilitu, voda jako živel, bez kterého nemůžeme žít, podporuje také obchod.
  • Vystavte ve své kanceláři všechna ocenění, diplomy, trofeje, poháry, které jste získali nebo které toužíte získat (znázorňují cíle a uznání).

Vizualizujte pomocí Feng shui

  • Vytvořte si nástěnku vizí nejlépe dle Feng shui a pověste ji do místa vaší osobní prosperity.
  • Obklopte se inspirujícími citáty, myšlenkami, knihami a symboly moudrosti.
  • Vystavte si fotky či obrazy lidí, kteří jsou vašimi vzory a inspirují vás, nebo těch, kteří jsou významní ve vaší kariéře (vystavte společné úspěchy).
  • Vystavte si modely či fotky věcí, které chcete mít, a zážitků, které chcete prožít.
  • Vytvořte si ze své kanceláře kariéru svých snů – s kým chcete spolupracovat, jaké projekty chcete realizovat, kolik peněz vydělávat, jakých obratů dosahovat, jak velký tým si přejete mít.
  • Obklopte se kvantovými barvami prosperity (např. modrá – tok cash flow, zlatá – příležitosti, fuchsiová – spolupráce, broskvová – vztahy), pořiďte si červenou peněženku (symbol prosperity a hojnosti), do ní dejte např. složenou nástěnku vizí a symboly představující hojnost (čínská mince).
  • Obklopte se krásnými, čistými a luxusními věcmi, pozitivními a inspirujícími lidmi.
  • Pusťte si hudbu, která podporuje, motivuje a inspiruje.
  • Oslavte každý krok, který jste učinili, každý malý úspěch, kterého jste dosáhli, udělte si odměnu.

Lví podíl na vašem úspěchu má podoba vašeho pracovního místa

Všechny tyto kroky a drobné změny mají významný vliv na naše podvědomí. Změní se tak vaše mozkové vlny do režimu alfa. Rovněž se změní (zvýší) vaše vibrace. To ovlivní vaše myšlení, konání, což se dříve či později projeví ve vašich výsledcích. Změníte-li své prostředí, změníte svůj život. Když už jsme u toho, klíčovým místem a prostorem ovlivňující vaši prosperitu v oblasti kariéry je pracovna či kancelář. Jak by měla vypadat, abyste přitáhli flow?

5 základních principů, kterými se řídit

  • Domácí pracovna či kancelář má ležet co nejblíže hlavnímu vchodu – tím dáme najevo vztah k venkovnímu světu a zabráníme tomu, aby pracovní návštěvy nebo zaměstnanci narušovali soukromý prostor tím, že by přes něj procházeli.
  • Její energie má být v souladu s náplní a charakterem práce – umístění ve východním sektoru napomáhá praktické realizaci myšlenek a zároveň je vhodné pro rodinné firmy, které vycházejí z určitých tradic, jihovýchodní sektor podpoří expanzi podnikání, přinese mnoho nových možností a kontaktů, severovýchod je ideální pro studium, severozápad pro pečlivou a přesnou práci, na jihozápadě se daří týmové práci a dobrým vztahům, západ přináší dobrou energii pro kreativní činnost, jih pro práci uměleckou, sever napomůže k vytvoření nového začátku a udržení původního záměru.
  • Pro každý typ práce je dobré zvolit odpovídající barvy, tvary a materiály. Současně by vzhled pracovny má být v souladu s naší osobností, což lze právě snáze realizovat v domácím prostředí než ve firemní kanceláři. Více než kdekoliv jinde je potřeba se vyhnout stagnující energii. To znamená pravidelně větrat a uklízet.
  • Pracovní stůl umístěte zády k pevné zdi. Stůl by neměl mít ostré hrany. Do prostoru, kam se díváte od psacího stolu, umístěte něco inspirujícího. Židle u psacího stolu má být pevná s vysokou opěrou. Pozor na ostré rohy směřující k sedícímu, za jehož hlavou by také neměla stát knihovna. Za záda na zeď si dejte podpůrný obraz, foto, nejlépe s vodou, vodopádem. Element Voda (obraz a význam): Je to číslo 1, kariéra a rychlý start v podnikání. Podpoříte rychlost v práci. Pečlivě a pravidelně uklízejte pracovní stůl, zbavujte se přebytečných papírů.
  • Seďte vždy naproti dveřím či zboku, nikdy zády. Na dveře byste měli vždy vidět. Dostanete se tak do pozice síly a vysíláte vesmíru signál – jsem otevřený a připravený na příležitosti a prosperitu.

 

© 2024 imper.cz