Jak pracovat se svou energií a kam ji vkládat, aby se nám to správně vracelo?

26. Leden 2018

Energii v životě potřebujeme všichni. Ale často máme větší výdej než příjem. Naše ambassadorka Lucka Ratajská umí energii rozdávat, přestože má doma dva malé neposedy a ještě podniká. Proto pro vás sepsala tento článek. Mít energii v životě znamená, že mě baví dny, které žiju a že žiju dny, které mě baví.“ Jak tedy pracovat se svou energií a kam ji vkládat, aby se nám to správně vracelo?

Vyzkoušejte leady

Co znamená mít energii?

Opak toho, že máme pocit, že budík zvoní čím dál tím dřív a den se slévá jen do snídaně, oběda, večeře a momentu, kdy jdeme úplně vyřízený spát a nemůžeme usnout, nebo se i budíme a…ráno nanovo. Všem se nám to stalo. Průser je, když se to stane standardem.

Mít či nemít, to je oč tu běží. Energii v životě potřebujeme mít ale všichni. Co dělat, když chybí?

Je to mozaika věcí, které když do sebe zapadnou, tak máte vyhráno…tedy skoro. 🙂 A jestli ty věci do té mozaiky zapadnou je jen na vás…to je ta dobrá i špatná zpráva. Protože pokud se nechceme pohnout z místa, tak s námi nehne nikdo jiný, jedině my sami.

Když jde energie v našem životě dolů, je to často plíživě a nenápadně, tak že si toho ani nevšimneme. Děje se mi to denně při konzultacích, dojdeme na to, že si klienti vlastně zvykli, že to tak je, protože jejich okolí to má stejně, protože si to vysvětlí, že stárnou, mají hodně práce, teď se to nakupilo (říkají už x let..:)) Jenže to máme všichni, a já jsem takový rebel a měním tyhle vzorce, kterým nevěřím. A pomáhám je měnit i ostatním.

  • Kam bychom měli směřovat svou pozornost a energii, protože to co živíme, to roste?
  • Pár tipů z čeho se skládá ta mozaika, která když je komplet, tak máme tolik energie, že jsme nezastavitelní?

Ze svého pohledu i zkušenosti vím, že zásadní na tom jak se cítíme je, jak myslíme a jak máme vyživené tělo.

hledáme obchodníka

Dnes a denně vidím, že ve chvíli, kdy do těla dodáme tu správnou výživu a doplňky, tak naskočí energie a jde nám směřovat správně svou mysl a měnit postupně věci, na které nám právě energie nezbývala. Vidím v tom velkou pomoc, protože jednoduchou formou tak dokážeme nastartovat změny ve všech oblastech, se kterými máme možnost a chceme hnout. A já miluju být součástí těchto příběhů. 🙂

Váš okruh vlivu

Chcete měnit věci, na které máte vliv nebo naopak řešíte věci, které jsou mimo okruh vašeho vlivu? To jsou totiž věci, které nás nikam neposouvají a nevrací vám energii, nemají totiž jak.

Pokud ti něco vadí, tak to změň. Pokud to nemůžeš změnit, změň svůj přístup.”

Často se trápíme věcmi, na které nemáme vliv a je to přirozené, ale jde to změnit. Když se totiž sami sebe zeptáte, jestli je to něco, co můžete ovlivnit, dokážete hledat řešení a tím rozproudit energii, ale pokud většinu dne věnujete energii něčemu, co nepatří do vaší zóny vlivu, jde všechna energie ven a žádná se nevrací.

Vaše vztahy

Jak moc a které vztahy jsou pro vás důležité je otázka, ve které byste měli mít jasno. Ale dáváte dostatek pozornosti vztahům, které jsou pro vás důležité, nebo spíš očekáváte, co by měli tyto vztahy dávat vám? Dneska je opravdu velké množství kurzů a zdrojů jak pěstovat sebelásku. Já se spoustou z nich nesouzním, protože cítím, že sebeláska má lásku násobit, ne z ní udělat sebestřednost. Je zásadní a důležité myslet na sebe, ale jde o to JAK. Pokud máte očekávání, co by měli dělat ostatní pro vás, zkuste to otočit a zeptejte se, co pro sebe můžete udělat vy sami? Často očekáváme, že náš zdroj štěstí je v ostatních, ale to je jeden z největších sebeklamů.

S manželem jsme spolu 6 let a ještě jsme mu nedali šanci dostat se do pocitu samozřejmosti. Proč? Protože nechceme ani po 50ti letech mít vztah „jako po dvaceti letech”, ale stojí to naši pozornost, péči, rozhodnutí a převzetí zodpovědnosti. Zásadní i je, že jsme se naučili se ptát co můžeme udělat pro toho druhé dřív než se ptáme, co má udělat on pro nás.

Že jsme průměrem pěti nejbližších lidí, to asi není žádná nová informace, ale zaměřili jste se na to, s kým se jak cítíte? A s kým co řešíte? Většinou se stejnými lidmi řešíme stejná témata, takže pokud chcete posunout svou energii kupředu, půjde to těžko při stěžování si na…cokoliv. 🙂

Budhismus říká, že nedostatečné sebevědomí je jen forma lenosti. A já stejné pravidlo ctím i u svádění viny na okolní vlivy.

Vaše životní cíle

Máte vizi a směr, kterým jdete? To je zásadní pro náš pocit úspěchu v životě i v okamžicích, kdy jde naše energie dolů. Protože když máte vizi a směr, dokážete reálně vidět i kroky, které děláte a kam se posunujete. Pokud jenom proplouváte mezi dny, nemá se vaše energie kde chytit ani udržet.

Má pro vás vaše práce nebo business smysl, nebo vám jde jen o finanční zajištění? Chce to dostatek energie a silnou mysl jít svou cestou, ale je to obrovská elektrárna na tvorbu energie. Jednodušší cesty možná nepřináší velké výzvy, ale ani velké vlny energie. 🙂

Vy a nikdo jiný

Všechny body se točí a vždy budou okolo vás, protože každý z nás má v sobě elektrárnu, kterou když vyživíme, tak dokážeme násobit všechnu pozitivní energii, která v nás je. Takže když dáme dohromady to, že na sobě pracujeme a připravíme si i prostředí v našem těle, začnou se dít velké věci, jako třeba – ráno vstáváme s radostí, máme chuť zase začít sportovat, řešíme ve větším klidu stresové situace, dokážeme jednodušeji směřovat svou mysl, máme energii na nové věci, i změny, které nás v životě posunou kupředu, vidíme víc těch momentů, které nám dávají, než těch, které nám berou, dokážeme si lépe hlídat své hranice a reagovat dřív než nám do nich někdo naráží, více vnímáme sami sebe v tom, co chceme a je pro nás důležité… Je toho opravdu hodně, co dokážeme změnit, když je naše tělo ve své plné síle.

Kolik věcí pro sebe děláte a baví vás?

Vzpomínáte si na momenty, kdy jste zažili svou první velkou opětovanou lásku? Svět byl hned růžovější…to byla jenom znásobená vaše energie. 🙂

Mějte dostatek energie na to, aby i když to právě nejde lehce, jste dál dělali věci s lehkostí.

Lucie Ratajská, 31 let a Ondřej Ratajský, 33 let

Lucie je Business coach & mentor, Ondřej Visionary & Salesman, obor síťový marketing.
FB Ondra a Lucka Ratajský, WEB.
Nejlepší rada, kterou se řídí Lucka: „Směřuj vždy k měsíci, protože i když ho mineš, skončíš ve hvězdách.” U tvoření nových věcí se řídí myšlenkou: „Nedokonalé něco, je vždy lepší než dokonalé nic.”
Nejlepší rada, kterou se řídí Ondra: „Tvoje podnikání (obchod) poroste jenom tak, jak si dovolíš se změnit.“
Jak vnímáme obchod: „Nebylo to tak vždy, ale dneska už obchod vnímáme jako příležitost, která přináší neomezené možnosti, spojení s lidmi, které bychom jinak asi nepotkali. Často nám nabízí ujištění a testování vlastní hodnoty, seberozvoj. Náš obchod pro nás hlavně znamená možnost pomáhat dalším lidem,“ shodují se.
Naše mise: „Naše mise je zlepšovat zákazníkům jejich každodennost a dělat je krásnější.“ A pro obchodní parťáky? „Nejvíc to asi vystihuje to, že jim pomáháme měnit jejich životy. Obchodní parťáci jsou pro nás ti, kteří se nebojí být šťastní a úspěšní a jsou ochotni ve svém životě rozbít možná zažité, ale nefunkční vzorce, a chtějí být prospěšní ostatním, potom je nám ctí být průvodci na jejich cestě k úspěchu.“

© 2024 imper.cz