Probojuje se Elon Musk do první 50 nejlepších miliardářů?

18. Leden 2019

O Elonu Muskovi musel slyšet snad každý. Narodil se v Jihoafrické republice a jeho dospívání nebylo vůbec jednoduché. Ve škole byl šikanovaný, možná i pro jeho zálibu ve čtení, kterému věnoval třeba i 10 hodin denně. Sám říká, že čtení a obecně vzdělání bylo základním předpokladem pro dosažení mnohých úspěchů.

Space X miliardáře Elona Muska

hledáme obchodníka

Vzdělání je klíč k úspěchu

Náznaky workoholismu se u něj podle všeho objevily již v útlém dětství. Šestiměsíční kurz programování stihl ve svých devíti letech dokončit za pouhé 3 dny, o tři roky později naprogramoval a prodal svou první počítačovou hru.

Chce kolonizovat Mars

Za jeho první, skutečně velké úspěchy, lze označit spoluzaložení softwarové společnosti Zip2 a X.com (předchůdce PayPalu). Prodej obou společností mu v minulosti zajistil snový majetek. To by ale nebyl Musk, kdyby nabyté jmění dále neinvestoval. Založil firmu SpaceX, spolupracující s NASA, jejímž cílem bylo a stále je zajistit levné lety do vesmíru a kolonizovat Mars.

„To co má cenu dělat, je pokusit se vylepšit naše porozumění světu, víc oceňovat vesmír a netrápit se příliš tím, že život nemá smysl. A víte, pokuste se užít si to. Protože život je skutečně skvělý. Opravdu je.“

Motivační citáty Elona Muska

Mezi prvních 50 miliardářů ZATÍM nepatří

Elon Musk bývá často spojován se SpaceX, ale také se společností Tesla. Do jejího vedení se přitom dostal až v roce 2008. I když běžnému smrtelníkovi přijde, že na nic jiného už nemůže mít čas, nikdy nás nepřestane překvapovat. Minulý rok zbohatl o stovky milionů z prodeje planometů a relativně nedávno založil firmu Neuralink, která má propojit lidskou mysl a umělou inteligenci.

Domluvte si konzultaci

Asi vás nijak nepřekvapí, že se Elon Musk díky tvrdé práci (týdně pracuje i 90 hodin) se svým jměním pravidelně objevuje v encyklopedii nejúspěšnějších, a tedy nejbohatších lidí planety, časopisu Forbes. Jeho majetek dosahuje hodnoty 19,90 miliard USD, což Muska staví na 54. místo. Kdyby se ale vize dopravního revolucionáře na Zemi i ve vesmíru naplnily, jen málo ostatních miliardářů by s ním mohlo soutěžit.

„Lidé by měli jít za tím, co je jejich vášní. To je učiní šťastnějšími, než cokoli jiného.“

Motivační citáty Elona Muska

Žvanil, nebo vizionář?

SpaceX má na svém kontě výbuchy a technická selhání zařízení. Teslu doprovází problémy s automatizací, nestíhá vyrábět automobily ani baterie. Mnozí lidé ho kritizují a mají za žvanila.  Jeho vize přesto přesahují chápání běžného člověka. Ať se nám jeho představy budoucnosti zdají jakkoliv vzdálené, musíme mu dát za pravdu, že jeho projekty inspirují mnohé konkurenty a pomáhají přeměnit či dokonce vytvářet celá odvětví.

„Selhání je také možnost. Pokud neselháváte, nejste dostatečně inovativní. “

Motivační citáty Elona Muska

Přešlapy Elona Muska

Nikdo není bez chyby. Elon Musk se zejména v posledních měsících dopustil několika přešlapů. Například se nechvalně vyjádřil na konto jeskynního potápěče a hrdinného zachránce thajských chlapců nebo způsobil rozruch na finančních trzích kvůli jedinému odkazu na Twitteru (díky kterému si také přišel na 1,4 miliardy dolarů).

Svými twitterovými příspěvky, kterých napsal již téměř 6,5 tisíce, překvapuje 24,2 milionů sledujících. Většinou v tom pozitivním, bohužel ale někdy také v negativním slova smyslu.

Kniha Elon Musk: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti

Pokud by vás zajímalo více ze života jednoho z největších inovátorů současnosti, který očividně nikdy neslyšel o často skloňovaném termínu work-life balance, máme pro vás tip! Kniha Elona Muska: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti vás rozhodně nenechá chladnými. My vám přinášíme malinkou ochutnávku jeho životopisu v podobě článku Best of: Jak vypadá den v životě podnikatelského génia Elona Muska?

© 2024 imper.cz