V 17 žil v karavanu, dnes má YouTube kanál s 5milionovou sledovaností

09. Listopad 2016

709 videí. Přes 5 milionů odběratelů. Vlastní HBO pořad. Za pětatřicet let života se toho dá zvládnout hodně a americká YouTube senzace Casey Neistat rozhodně nelenil. New York sjíždí na skejtu a div se u toho nepřerazí o selfie tyč. Projít letištní kontrolou mu se všemi GoPro kamerami trvá 45 minut. Jeho vlog je něco mezi inspirací, sarkasmem, trollingem a tipy, jak si jít v businessu svou cestou a dobře se u toho bavit.

casey-neistat
Zdroj: nytimes.com
  •  V 17 letech odešel z domu a tři roky žil v přívěsu s ženou Candice a synem Owanem. Živil se tehdy umýváním nádobí.
  • Videa točil pro zábavu a nedosahoval přílišného úspěchu.
  • Jednou, ještě v dobách, kdy byl chudý jak kostelní myš, si našetřil na iPod, kterému ale brzy došla baterka. Když mu na infolince Apple ledabyle řekli, že si může baterii nechat Applem dobít, nebo si za tu cenu rovnou koupit nový iPad, vzbudil se v něm vztek a několik dní s bratrem polepovali všechny Apple reklamy po New Yorku. Video se stalo hitem a Apple za pár týdnů změnil strategii na víc prozákaznickou.“
  • Jeho druhé virální video vzniklo, když mu policajt udělil pokutu za to, že jezdí na kole mimo vyznačené lajny pro cyklisty. Casey ve videu trolluje pravidla, ukazuje, že ne vždy se dá ve vyznačeném prostoru držet a naráží takřka do všeho.
  • V roce 2012 jej Nike požádal jako influencera udělat video pro kampaň Make It Count.
  • Zde je video, které má 22 milionů zhlédnutí.
  • S bratrem Vanem zkoušeli reality show na HBO, pořad nicméně neuspěl – to, co Caseymu funguje na Youtube, v TV neobstálo.
  • Dnes ho napůl živí YouTube, napůl vlastnictví mobilní aplikace Beme.

1. Proč obchodníci fluktuují?

Sales přitahuje vnitřně motivované jedince. Důvody můžete mít jakékoliv, třeba mít dost peněz, někým se stát, něco změnit, dobře se postarat o svou rodinu, anebo vcelku prozaické důvody jako nebýt závislý na štípačkách a mít možnost ovlivnit své výsledky bez stropního limitu. V obchodě jste ovšem hlavně proto, abyste rostli. „Jakmile získáte job, který je výzvou, rostou vaše skills, vzdělání a hlavně HODNOTA. Po určité době ale začnete na pozici stagnovat a je jen logické, že chcete znovu růst,“ čmárá Casey.

hledáme obchodníka

TIP: Věděli jste, že na BusinessAnimals.cz najdete aktuálně přes 125 obchodních příležitostí?

2. Proč si vždycky vybereme tu těžší cestu

Caseyho parafráze na Sněženky a machry má něco do sebe. V jednom z posledních videí What’s the point of working?, které mělo hned několik hodin po spuštění přes 10 milionů zhlédnutí, filozofuje nad vnitřní motivací. „Proč se pouštíme do těžkých věcí? Proč mě napadlo vystoupat na jednu z nejvyšších hor? Zaplatil mi za to někdo? Ne. Vypadám tam snad šťastně? Ne!“ mává před kamerou fotkou se svým zmrzlým obličejem.

„Zdoláváme hory – doslova i obrazně – ze stejného důvodu, proč pracujeme. Protože jako lidské bytosti chceme přirozeně něco dělat. Něco dokončit. Ať už to znamená vystoupat na horu nebo uzavřít deal.“

3. Co jediné vám chybí, abyste dosáhli svých snů?

Vyzkoušejte leady

„Jsem tady, v bodě A. A chci se dostat sem, do bodu B. K úspěchu,“ ukazuje ve videu Casey, „a jediné, co mě dělí od všech mých snů a cílů, je množství práce, která k němu vede. Nic víc.“

Koho sledujete vy? Kdo vám pomáhá jít dál, i když klienti ten den řekli 30× ne? Napište tipy do komentářů.

© 2024 imper.cz