Které ranní triky vám pomůžou udržet business chic look 24/7?

29. Říjen 2016

Před sebou máte den plný schůzek, odpoledne vernisáž a poté ještě setkání s přáteli, všechno máte do detailu naplánované, takže by to mělo vyjít. Jen ty vlasy a make-up – jak to zařídit, aby vám účes vydržel do noci, make-up působil svěže a vy jste se nemusela po každé schůzce upravovat? Každodenní dilema, kdy ráno přemýšlíte, jaký účes a make-up se bude nejlépe hodit na celý den, už nyní nemusí být tak složité. Stačí mít jasnou představu o účesu a vědět, co si s sebou vzít do kabelky.

stocksnap_cqcswile04Vlasy jsou korunou krásy. Naučte se být královnou po celý den

Jaký účes si vytvořit a jak to zařídit, aby vydržel 24 hodin, pobíhání po schůzkách i nepříznivé počasí? „Inspirujte se v poslední době největším trendem, a to je messy-dressy. Na první pohled elegantní a šik drdol pro vás může být tím nejlepším účesem, který s vámi vydrží po celý den. Přitom se jedná o zcela jednoduchý účes!“ doporučuje vyhlášená kadeřnice Petra Měchurová.

hairbun
Zdroj: tillsfashiontrends.us

A jak si účes vytvoříte? Všechny vlasy si pomocí gumičky svážete do drdolu na vrchu hlavy. Z něho si jemně okolo tváře vytáhnete pár pramínků, stačí jen pár krátkých vlasů, které necháte volně spadnout dolů podél obličeje. Celý účes se díky tomu dostává do vzhledu messy-dressy look. A jednoduchost účesu vám dovoluje si ho kdykoliv během dne znovu vytvořit nebo poupravit. Pokud před sebou máte opravdu náročný den, vezměte si s sebou do kabelky lak na vlasy v malém cestovním balení. Vlasy si tak můžete během dne zafixovat.

Vyzkoušejte leady

button registrace obchodnika transparent

Jestli nepatříte mezi vyznavače messy-dressy looku, vytvořte si jednoduchý hladký účes. Stačí si vlasy vepředu rozdělit pomocí pěšinky, kterou si dle vašeho zvyku můžete nechat na straně nebo můžete zkusit i variantu s pěšinkou uprostřed. Následně si vlasy jemně natočíte podél obličeje směrem ven z tváře. Vzniknou vám tak na každé straně roličky, které vzadu zasponkujete. Dlouhé vlasy, které vám vzadu přesahují, můžete stočit do drdolu a zafixovat gumičkou. A stejně jako u předcházejícího účesu, nezapomeňte si sebou do kabelky přibalit i lak na vlasy, abyste mohla vlasy kdykoliv během dne zafixovat.

ombre-hair-20162
Zdroj: stylesweekly.com

Vlasy tvoří polovinu úspěchu. Ovládněte make-up vychytávky, které vyšperkují celkový dojem

S účesem je důležité sladit i make-up, to vše vytváří celkový look, který by měl ladit. Aby make-up vydržel celý den, Markéta Davidovich z Make-Up Institute Prague určitě doporučuje ráno zafixovat make-up fixačním pudrem a ten si také vzít do kabelky. Přes den si pak můžete jemně přepudrovat na pleti zóny, které mají tendenci se lesknout.

1102032d86ea015266b6e2ddfe5c9479
Zdroj: Instagram Essence

Perfektně se hodí i fixační sprej na make-up. Když se ráno nalíčíte, svůj výsledný make-up zafixujete tímto zázračným sprejem, který docílí toho, že si make-up hezky sedne, bude zaxifovaný a zároveň pleť hezky osvěží a zhydratuje. Prodávají se i v cestovních baleních, takže do kabelky ideální.

1022_min
Vyplatí se investovat do kvalitní řasenky, která nemá sklony k rozmazávání. „Já osobně dávám přednost voděodolným řasenkám. Nevytvářejí se mi pak přes den pod očima černé mapičky,” dodává Markéta Davidovich. V kabelce nesmí chybět ani rtěnka, kterou jsme si ráno na rty nanesly. Pokud si nechcete každou hodinu běhat na toaletu upravovat rty, zvolte matné rtěnky nebo matné lesky, které mají vysokou pigmentaci, na rtech hezky zmatní a lehce uschnou, tudíž se nebudete muset obávat obtisklé rtěnky či lesku na zubech.

Nemáte čas tyto účesy nebo nové make-up trendy ráno před zrcadlem zkoušet? Zajímají vás také další trendy a chcete vědět, co bude slušet přímo vám? Vyzkoušejte služby Academy Lab Petra Měchurová.

Vyzkoušejte leady

© 2024 imper.cz