Brian Tracy míří do Prahy! Těšte se na událost roku a připomeňte si jeho 22 rad k úspěchu

29. Leden 2016

Již 23. a 24. dubna proběhne našlapaná konference s Brianem Tracym, celosvětově uznávaným autorem a expertem v oblasti rozvoje osobnostního potenciálu a osobnostní výkonnosti. Spolu s ním vystoupí v TOP Hotelu Praha i Jan Mühlfeit, Andy Harrington a 6 dalších speakrů. Pojďte si ukrátit čekání připomenutím jeho 22 inspirativních rad vedoucích k úspěchu.

brian1up

1. Myslete neustále na své cíle

Když si ujasníte, čeho chcete dosáhnout, vše, co děláte během dnů, vás k tomu pomalu posouvá. „Chcete-li zůstat pozitivní a jistí, myslete na své cíle neustále,“ říká Brian Tracy. Jen tak si můžete být jistí, že vás každodenní činnosti vedou tam, kam mají. Nezapomeňte: „Pokud tě to, co děláš, nepřibližuje k tvým cílům, oddaluje tě to od nich.“

2. Nezáleží na tom, odkud jdete, ale kam jdete

Nezáleží na tom, jestli jste kdysi udělali pět špatných rozhodnutí nebo jestli začínáte od nuly. Důležité je, kam v životě směřujete, za jakým cílem jdete. Nenechte se svázat minulostí.

3. Nebojte se práce

„Úspěšní lidé se nebojí práce, neúspěšní se jí snaží vyhnout,“ říká Brian Tracy. Neúspěšní lidé se vyhýbají práci a pracují maximálně pět dní v týdnu. Neváhejte pracovat, vyplatí se vám to.

4. Rozhodněte se

Udělat první krok – to je to, co odlišuje vítěze od poražených.“ Pokud plánujete, jak rozjedete svůj business, ale vědomě se pro to nerozhodnete a neuděláte ten první krok, tak se zařadíte mezi většinu průměrných lidí. „Rozhodnost je charakteristickým znakem vysoce výkonného člověka. Téměř každé rozhodnutí je lepší než žádné.“ Pokud se neumíte rozhodnout, v některých situacích je dokonce potřeba rozhodnout se ve zlomku vteřiny, tak se vám bude úspěch vzdalovat.

HOT NEWS: Věděli jste, že Brian Tracy míří do Prahy? Ve dnech 23. a 24.4. proběhne v TOP hotelu Praha konference, na které vás budou vedle Briana Tracyho motivovat mimo jiné i Jan Mühlfeit a Andy Harrington. Pokud chcete znovu nastartovat svoji kariéru nebo dát svému podnikání zcela nový a mnohem úspěšnější smysl, přihlaste se. 

BT_728x90-cz

5. Mějte svůj vzor

„Mnoho úspěšných lidí v mládí čte o úspěšných lidech a nasávají tu atmosféru.“ Tím se i v hlavě naladíte na budoucí úspěch.

6. Pracujte pro sebe

„Podívejte se na sebe jako na šéfa businessu, podávejte co nejkvalitnější práci za co nejnižší cenu,“ vysvětluje Brian změnu úhlu pohledu, která mu pomohla k úspěchu. Každý z nás pracuje pro sebe, neustále svou práci zlepšujte a pracujte víc, než se od vás očekává – všichni úspěšní lidé to tak dělají.

7. Přeberte zodpovědnost

Přeberte zodpovědnost za svůj výkon, své cíle, své výsledky, prostě za vše. Jen tak se vyhnete tomu, aby váš život určovaly a dirigovaly jiné osoby.

8. Určete si priority

Úspěšní lidé si umí zorganizovat čas. Všichni jej máme stejně, jen jeho náplň se liší, proto si určete, co je podstatné a co méně podstatné, a věnujte se těm důležitým věcem. „Klíč k úspěchu je vědět, co je pro váš cíl teď nejdůležitější – a udělat tuto věc.“

BT_728x90-cz

9. Každý člověk je tvůrcem svého štěstí

„Každý člověk je tvůrcem svého štěstí, a to tak, že pracujeme na tom, co nás naplňuje a co nás přibližuje k naším cílům.“

BT_728x90-cz

10. Pomáhejte ostatním

„Úspěšní lidé vždy hledají příležitosti, aby pomohli ostatním. Jen neúspěšný člověk se ptá: „Co z toho budu mít?““ Jako obchodník berte v potaz dobro klienta, ne pouze vlastní zisk.

11. Time management je jako fyzická aktivita

„Každý den musíte sám sebe přesvědčovat, že nemůžete trávit den aktivitami, které jsou pro váš cíl nepodstatné.“ Time management a disciplína jsou dovednosti, které se musíte učit den co den a plně je ovládnout.

Baltic Pictures-0630-Lup

12. Buďte vděční a děkujte za všechno, co se vám děje

Vše se vám děje z nějakého důvodu, i ty špatné situace vás vedou k něčemu většímu a lepšímu, co na vás teprve čeká.

13. Nic nebudete mít hned

„Dosáhnout úspěchu trvá nějaký čas, je to proces.“ Ale zase, pokud nebudete netrpěliví, tak se nestanete úspěšnými, jelikož nebudete proaktivní. Úspěch k vám sám nepřijde, musíte na něm pracovat.

14. Pokud chcete více štěstí, berte více šancí

„Zjistil jsem, že štěstí je docela předvídatelné. Pokud chcete více štěstí, chopte se více příležitostí.“ Ten vztah je přímoúměrný, čím více budete proaktivní, tím rychleji uvidíte výsledky.

15. Nemůžete ovlivnit, co se vám děje

…ale můžete ovlivnit svůj postoj k tomu. Občas skutečně nemůžete ovlivnit, co vám do života přichází. Ale vše je o mindsetu – můžete se z neúspěchu zhroutit, nebo jej vzít jako skvělou příležitost, jak zlepšit své schopnosti.

16. Nesoustřeďte se na věci, kterých se bojíte

Na co zaměřujeme naši pozornost, to si do života přivoláváme. Pokud myslíte na situaci, které se bojíte, můžete se vsadit, že se ve vašem životě brzy objeví.

17. Soustřeďte se na cíl

Věnujte svou vědomou pozornost věcem, které chcete a kterých chcete dosáhnout. „Překážky jsou to, co vidíš, když se přestaneš soustředit na svůj cíl.“ Soustřeďte se tedy na úspěch a vše ostatní ponechte stranou.

BT_728x90-cz

 18. Můžete se naučit vše, co potřebujete k úspěchu

Pokud něco neumíte, můžete se to naučit. Pokud vám chybí kvalifikace, můžete si ji dodělat. „Komunikace je schopnost, kterou se můžete naučit. Je to jako jízda na kole nebo psaní na stroji. Pokud si přejete se to naučit, můžete rychle zlepšit kvalitu každé části svého života.“ Berte to, co vám chybí, jako výzvu, ne jako překážku.

19. Máte neomezené možnosti

Pokud vám nevyjde varianta A, můžete se věnovat variantě B. Pokud neumíte tohle, můžete umět něco jiného. Jste tak svobodní, jako jsou vaše možnosti.

20. Opouštějte svou komfortní zónu

Nemůžete se naučit nové věci tím, že budete zůstávat ve starých vyjetých kolejích. „Můžete růst pouze, když se cítíte nepříjemně a nepohodlně při zkoušení něčeho nového.“ Cesta k vašemu osobnímu úspěchu není vyšlapaná, musíte si ji prošlapat sami.

21. Odpusťte hromadně všem, kteří vám kdy ublížili

Nenechte se svazovat minulostí. Odpusťte všem, kteří vám kdy ublížili, nejenže je to nesobecký čin, ale hlavně vám pomůže odpoutat se od minulosti.

22. Omezení a hranice máte jen ve svém nitru

Omezení klademe sami sobě. „Když o tom můžeš snít, můžeš to i dokázat.“ Pokud máte pocit, že něco nemůžete udělat, udělejte to. Překonejte sami sebe a své přesvědčení.

© 2024 imper.cz