Boží momenty roku 2017 Business Animals aneb co se nám povedlo hodně a co méně?

30. Prosinec 2017

Rok se s rokem sešel a my opět bilancujeme. Rok 2017 byl pro nás hodně důležitý. Stalo se toho tolik, že by se vše ani nevešlo do článku. Naše CEO Jitka Zoderová se však rozhodla zavzpomínat a připomenout zásadní momenty, které Business Animals posunuly vpřed.

Vyzkoušejte leady

1. Vysíláme každý den Sales ráno s Davidem a Davidem

Tak tohle je pro nás překvapení roku 2017. Víc než 100 dílů živého vysílání na našem FB, plné sales tipů, motivace, aktuálních témat a zajímavých hostů! Kluci si na sebe ušili bič a můžete je vidět každý všední den. A to opravdu pravidelně. Jen pro zajímavost, vynechali zatím 2x, a to po oslavě narození naší dcery Amy a po vánočním večírku. Ale to se dá přeci odpustit, ne?

Díky vašemu zapojení a pozitivním komentářům jste rozhodli, že s tímto formátem budeme pokračovat i v novém roce. Takže se můžete těšit na spoustu dalších Sales rán.

2. Potkali jsme se na 5 MEETUPECH

Sice podporujeme používání moderních online nástrojů, ale na tuto offline akci, kde se obchodníci napříč obory setkáváme live, nedáme dopustit. A vy také ne. Témata letos byla:

hledáme obchodníka

3. Vydali jsme 181 článků a 156 rozhovorů

Stejně důležitá pro nás byla tvorba vlastního obsahu – našeho magazínu. Celková návštěvnost za rok byla 680.017 unikátních uživatelů a je historicky nejvyšší za celou dobu našeho působení.  Dá se teoreticky říct, že už nás zná nejen každý obchodník, ale i široká veřejnost.

Nejvíce se vám líbilo : 

  1. Nejčtenější rozhovor: Václav Kosáček, Imperium Finance
  2. Nejčtenější článek: Letní zahrádky s klientem 
  3. Nejzajímavější za redakci: Rozvíjení dětského potenciálu, Kateřina Novotná
  4. Vlastní projekt: Ambassadors 

4. Meziroční nárůst obratu firmy o 70 %

I když jsme se u toho pěkně zapotili, povedlo se . Za tento rok jsme uzavřeli 150 klientů a to i retenčních, kde se většinou láme chleba. Důkazem jsou videoreference  (jak jinak) od našich klientů.

Pokud Vás zajímá, čím jsme se jako komunita celý rok živili, tak vězte, že jsme se věnovali budování značek zaměstnavatelů od A-Z, tzv. Employer Branding. Na další rok máme v plánu prubnout další příležitosti, které se nám díky rostoucí komunitě nabízí. Stay tuned!

5. Kvalita našich videí šla strmě nahoru

2017 jsme vyhlásili rokem videa a také se tak stalo – na náš youtube jsme jich nahráli přes 310. Jestliže jste zahlédli v průběhu tohoto roku někde na sociálních sítích videoinzeráty různých firem, byly většinou z naší dílny – koukněte na ně.

Věnovali jsme se i formátu PR videa, který se stal díky vysoké kvalitě poptávaným hot „zbožím“.

Videa budou i v příštím roce trendy, budou však více autentické.

6. Jsme vnímáni jako influenceři salesu

Trvalo to přesně 4 roky a kousek,  ale konečně cítíme, že jsme si vybudovali pevné místo na slunci (teda v salesu). Je vidět, že trh si žádá nové informace o měnícím se oboru. Byli jsme přednášejícími na nejrůznějších akcích, např. SODEXO Zaměstnavatel roku 2017, United Business Club pro studenty VŠE, mentorovali jsme i na světové akci Startup Summit a dalších.

7. Vyčistili jsme, co se dalo

  • Práce, která není na první pohled vidět ale díky ní máme zase na čem stavět.
  • Upgrade vnitřních firemních procesů, platforem a tahání bubáků ze skříně. Nasazení nových tažných koňů. Uzavírání věcí a činností, které nefungují.
  • Nepopulární nevyhnutelná rozhodnutí – extrémně důležitá pro další růst – i to byl rok 2017.

A co udělat příště lépe?

Jednoznačně podchytit včas růst firmy.

Firma roste, zvětšují se náklady a vy včas nezvýšíte ceny. Váš produkt se stane neudržitelným. Je to pro nás poučení, že nikdy na tom firma není tak dobře, abyste třeba jen na chviličku přestali počítat. My jsme letos museli pohlédnout  pravdě do očí a otočit s produktem daleko více, s přihlédnutím do budoucnosti.

Takže 2017 byl i pro BA rok změn. 

Jak říká naše první firemní hodnota: Změna je příležitost, jsme na ni zvyklí, jdeme neustále kupředu. 

Úspěšný start do nového roku, děkujeme za přízeň! Za tým Business Animals, Vaše Jitka Zoderová

© 2024 imper.cz