Marek Valla: „Ať si myslíš, že to dokážeš nebo ne, obojí je pravda.“

11. Květen 2014

Marek Valla je obchodním ředitelem serveru Restu.cz, který zprostředkovává rezervace do TOP restaurací v ČR. Je přirozený obchodník- soutěživec, který nenávidí papírování 🙂

Vyzkoušejte leady

marek

(Marek na fotce první zprava)

  • Marek Valla, 35 let,
  • Současná pozice: Obchodní ředitel, Restu.cz
  • Předchozí zkušenosti: Umbro – obchodní ředitel, Slevomat – Sales Manager, Berner – Key Account Manager

Marku, jak dlouho už vlastně děláš obchod?

No vlastně asi odjakživa, protože mě bavilo obchodovat už od mladých let. Vzpomínám si, že jsem už na základní škole vymýšlel, co a jak prodat. Oficiálně se živím obchodem asi už posledních 15 let.

Kdy jsi si za tu dobu sáhl na větší peníze a co to pro Tebe bylo za pocit?

Vyzkoušejte leady

To je poměrně složitá otázka, protože pro každého je pojem „větší peníze“ jiný. Ale když vezmu částku třeba nad 200 000,- za měsíc, tak to bylo ve společnosti Slevomat. A musím říct, že to byl fantastický pocit. Svoboda. Finanční svoboda! Rád jsem nejlepší a vždy budu dělat maximum pro to, abych nejlepší byl. A když za to člověk dostane i dobře zaplaceno, je to velmi příjemné. Ale musím říct, že ve Slevomatu jsem se potkal s těmi nejlepšími obchodníky a práce tam mi dala strašně moc. A jsem rád, že jsem měl tu čest se s nimi potkávat.

Co myslíš, že je Tvoje největší přednost u práce obchodníka?

Myslím, že je to jednoduché. Cílevědomost, pracovitost a ctižádost. Rád se porovnávám s ostatními a rád vyhrávám .

S čím naopak zápasíš?

Asi s pořádností. Nemám rád papírování okolo, ale uznávám, že bez toho to bohužel nejde…

Momentálně vedeš v Restu.cz tým lidí, jak ho motivuješ k výkonům, co Ti funguje?

Pro každého člena týmu funguje jiná motivace. Jeden chce být nejlepší, druhý si chce vydělat hodně peněz, třetí chce být obdivovaný okolím. Nicméně doba je bohužel taková, že nejlepším motivátorem jsou peníze. I když vlastně u mě to tak funguje také nejlépe. Takže možná díky Bohu nejvíce fungují peníze :).

team

Co si všeobecně myslíš o dnešních obchodnících?

Myslím, že aby byl dnes obchodník úspěšný, musí být mnohem kvalitnější a znalejší než třeba před těmi patnácti lety. Je doba internetu, takže business protějšek si dokáže vše dopředu vyhodnotit a zjistit. Není tak jednoduché uzavřít obchod způsobem „win, win“.

Kdo Tebe v životě inspiruje nebo nejvíce ovlivnil a jak? Ať už osobně nebo profesně…

Rád se inspiruji úspěšnými lidmi. Čtu si jejich životopisy, hledám tam odpovědi na své otázky, jak být také úspěšný. Každá práce, kterou jsem prošel mi dala strašně moc a jsem neskutečně vděčný, že jsem měl možnost si to vše projít. A všude jsem potkal někoho, kdo mě nějak ovlivnil nebo inspiroval.

Restu.cz používá stále více lidí a jejich služba je už hodně oblíbená, co na tom miluješ ty a jaké máte plány v následujícím období?

Jsem moc rád, že rosteme tak, jak rosteme. Miluji na tom to nadšení všech, celého týmu, který se o Restu.cz stará. Úžasné je na tom také to, že přinášíme užitek jak restauracím, tak zákazníkům, kteří si přes nás dělají rezervace do restaurací. A v neposlední řadě si nemálo ujíždím na potkávání nejlepších šéfkuchařů v ČR a ochutnávání jejich delikates. A co plánujeme? Však se sami podívejte na www.restu.cz nebo si stáhněte naši aplikaci pro iPhone.

Co bys předal za myšlenku dalším obchodníkům?

Klaďte si cíle, protože když nejsou, tak není za čím jít. Nevzdávejte se, bojujte a makejte na sobě. Každý den si užívejte jako by to byl Váš poslední a snažte se stále usmívat, i když k tomu není třeba důvod.

Závěrečný rozstřel:

Oblíbená restaurace: Amadé , Ambroisie

Oblíbená kniha: Napoleon Hill – Myšlením k bohatství

Motto: Citát Henryho Forda: „Ať si myslíš, že to dokážeš nebo ne, obojí je pravda.“

 

© 2024 imper.cz