Naučte se relaxovat – tyhle TOP appky vám s tím pomohou

22. Srpen 2018

Syndrom vyhoření, únava a přepracování jsou následky životního stylu, ve kterém chybí relaxace. A i když namítnete, že nevadí, když pracujete 15 hodin denně, protože děláte to, co máte rádi, není to pravda. I tak je potřeba, abyste si odpočinuli a naučili se zklidnit celé tělo a svou mysl. A my máme pro vás appky, které vám ve vaší misi za dokonalou relaxací pomohou.

hledáme obchodníka

Umění odpočívat se v dnešní aktivitami a prací přehlcené době začali intenzivněji věnovat lékaři, koučové, média a dokonce i celebrity. Vyčerpání se totiž nevyhýbá kromě vrcholového managementu ani sportovcům, maminkám nebo freelancerům. Odborníci bijí na poplach a tvrdí, že pokud se nenaučíme relaxovat, budeme umírat dříve než naši předkové. Aby se tak nestalo, tady je pár zajímavých aplikací….

WINDY

Aplikace, která vám vykouzlí příjemnou atmosféru. Máte rádi šumění moře, kapky deště tančící na parapetu nebo šustění listů stromů ve větru? Ve Windy kromě tzv. white noise zvuků (kreativní ruch kavárny, zurčení potůčku…) najdete i relaxační a meditační hudbu. Aplikace má také sleep timer, takže si nastavíte čas, po který chcete poslouchat a ona se pak sama vypne. Tuto funkci využijete  při meditaci nebo před spaním. Windy má navíc překrásnou grafiku, velice kvalitní zvuk (poznáte ve sluchátkách) a spousty další placených stylů a zvuků, které si můžete přikoupit.

Kde stáhnete:
Appstore

CALM

Vyzkoušejte leady

Jak už název napovídá, aplikace vám má pomoci se zklidnit. Za poslední rok dostala mnoho ocenění a stala se nejstahovanější appkou na Appstoru. Kromě free sekce, nabízí i placené masterclassy od světových expertů na meditaci, mindfulness a osobní rozvoj. Pak zde naleznete také meditace s vedením i bez, sametovým hlasem načtené krátké příběhy, zvuky přírody, Orientu a džungle, vodopádu… Americká zpěvačka Beyoncé tuto aplikaci používá před koncertem. Vždy se zavře do šatny a na dvacet minut zavře oči, spustí Calm a zhluboka dýchá. Říká se koncentruje a sbírá síly.

Kde stáhnete:
Appstore
Google Play

21-DAY MEDITATION EXPERIENCE

Americká moderátorka a propagátorka osobního rozvoje Oprah Winfrey se spojila s Deepakem Choprou, který je znám jako lékař, spisovatel, speaker a meditační kouč a společně vytvořili aplikaci, ve které si můžete vybrat z knihovny meditací, poslouchat či sledovat pořady s tématy osobního rozvoje či dokonce si psát i svůj deník, abyste si  opravdu uvědomili, jak zacházíte se svým čase, a jak často se věnujete sami sobě.

Kde stáhnete:
Google Play

AURA

Aplikace, která vám vytvoří meditaci na míru. Aura byla v minulém roce vyhlášena jako nejlepší aplikace pro relaxaci a meditaci. Při registraci zadáte svůj věk, pohlaví a pár dalších informací a Aura vám nabídne meditaci přímo pro vás. Najdete v ní i hudbu, která vás buď uklidní, zlepší vaše soustředění nebo naopak nabudí. Jediná nevýhoda je, že nabídka zdarma je velmi omezená.

Kde stáhnete:
Appstore
Google Play

STOP, BREATHE & THINK

Chcete začít s meditací? Pak vyzkoušejte tuto aplikaci. Kromě meditací, kde v některých najdete i návod krok za krokem, jak se uvolnit, SBT nabízí i rychlá dechová cvičení pro zklidnění mysli, odstranění trémy, strachu a vzteku. Podle appky můžete i cvičit jógu a navíc každý den dostanete zajímavý tip na zkvalitnění vašeho života. Aplikace se vám přizpůsobí a bude dále sledovat vaši náladu, kvalitu spánku a progress.

Kde stáhnete:
Appstore
Google Play

HEADSPACE

Potřebujete k relaxaci dokopat? A pomohlo by vám mít v kapse meditačního kouče? Tak v tom případě si stáhnete Headspace. S appkou se budete postupně zlepšovat. Meditace jsou seřazeny tak, že se ze začátečníka vypracujete na profíka. Každá úroveň nabízí 10 meditací, které jsou doplněné o 2-3 minutové miniseance. Navíc se můžete propojit s přáteli a navzájem se podporovat. Aplikace je nadupaná dalšími funkcemi, které se vám budou líbit. A kdo z vás bojuje s ataky paniky, když musí dělat něco, co mu není přirozené, najde v Headspace panic button, který vás krok po kroku okamžitě zklidní.

Kde stáhnete:
Appstore
Google Play

Máte své oblíbené aplikace, které se neobjevily ve výběru? Dejte nám o nich vědět….

© 2024 imper.cz