Best of: Papírový diář v digi době? Srovnali jsme 4 nejlepší: Doller, Moleskine, Clever Minds & Deafmessanger

20. Duben 2018

Diářů je na trhu celá řada. Co takhle zkusit motivační diář? Někdo by se v dnešní době bez technologicky vyspělého elektronického diáře neobešel, jiní zase sází na osvědčenou klasiku v podobě papíru a tužky. Diář, obzvláště pak ve světě businessu, se stává věrným kamarádem, který vám významně dokáže ulehčit život. Namísto tradičního plánování schůzek a kontaktů může moderní motivační diář posloužit také jako motivační nástroj pro plánování osobního rozvoje. Zvlášt, pokud jsou osobité jako Doller, Moleskine, Clever Minds a Deafmessanger. Tak co, jaký si vyberete?

Elegantní a pragmatický Doller

Tvůrci: Jan Emler a Jiří Doležal

www.doller.cz

13920107_312272425786765_14626918380794726_o
Zdroj: FB Doller

Recenze motivačního diáře Doller je hodně ovlivněná jeho kvalitním grafickým zpracováním a uměním namotivovat zákazníka k používání tohoto diáře. Doller dává pocit revoluční změny. Hlavní myšlenkou motivačních diářů Doller není pouze „bezmyšlenkovité zapisování“ schůzek a poznámek, jedná se především o snahu osvobodit se, povzbudit a posílit své sny a cíle.

Doller se vyznačuje optimální velikostí, formátem 210 × 135 mm a je vytištěn na ekologicky šetrném papíře s certifikátem FSC (Forest Stewardship Council). Začít s diářem můžete kdykoliv, dny nejsou datované. Můžete si zde tvořit roční plány, které lze naplánovat do týdenního nebo měsíčního přehledu, který je přehlednější. Doller dává pocit inovace a nového stylového používání diářů, které dokáží namotivovat a posunout zase o kousek dál.

dscf0581
Jiří Doležal a Jan Emler, dva ambiciózní muži, kteří se rozhodli vyzkoušet svůj nápad zhmotnit pomocí Startovače. Díky velkému zájmu veřejnosti se cílová částka 175 000 Kč podařila nejen vybrat, ale dokonce i překročit dva týdny před ukončením kampaně. Vznikl tak DOLLER. Motivační diář, který pomáhá svým uživatelům plnit jejich cíle a sny krok po kroku.

Proč se nám líbí: Diář je vymyšlen skvěle. Na každý měsíc mám přehled na dvoustraně i s měsíčním cílem, motivační citát, nad kterým se chtě nechtě zamyslíte. Kromě plánování dní najdete i přehled denních výdajů, ale také prostor pro poznámky a nápady nebo spontánní kresby. V neposlední radě je geniálně vymyšlené shrnutí měsíce a cílů, které jsem si dala. Jediná chyba je, že je prostě černý. Jo, jsem holka a chci mít svůj diář pěkný 🙂

Pro koho je určen: Doller je pro pragmatiky a lidi, co mají rádi osobní rozvoj, ale nemají potřebu mít ve svém diáři emoci. A to já jako žena potřebuji.

Hodnotila: Alena Cigánková

hledáme obchodníka

Alternativní a originální Deafmessanger

Tvůrci: Lubomír Kuča, Vitakr Hura

www.deafmessanger.com

14991143_1358835920795176_4154139301581155214_o
Zdroj: FB Deafmessanger Notebook – Diary

Deafmessanger jsou ručně dělané diáře, které vyrábí Lubomír Kuča se svým parťákem v malé dílničce na Praze 2. Jsou vyrobeny z recyklovatelných materiálů a z toho, co jeho tvůrci najdou na ulicích či bleších trzích. Zajímavostí je, že tyto diáře se prodávají v různých obchůdcích ve 12 krajinách světa na 3 kontinentech.

Ano, i diář může být alternativní, přesvědčil mě o tom tenhle fešák. Diáře Deafmessanger jsou nepřehlédnutelné díky své obálce. Je barevná, jiná a originální. Originální je sám o sobě celý diář. Uvnitř najdete různá překvapení, a to doslova. Kromě vtipných ilustrací, citátů a úryvků z novin klidně natrefíte i na pohlednici z roku páně či staré fotografie lidí, které vůbec neznáte. Právě tyto maličkosti vám však zpříjemní náladu, přinutí k úsměvu či zamyšlení.

„Originální a stylový motivační diář Deafmessanger.“

Šikovný je i formát, který ocení hlavně dámy, protože se vejde do každé kabelky a neváží tunu. Diář začíná ročním plánem. Týdenní plán je pak vždy na dvoustraně. Nechybí dostatek volných stran na poznámky, kontakty a místa a také speciální místo věnované myšlenkám a lidem, kteří vás dělají šťastnými.

img_1660

Proč se nám líbí: Diáře Deafmessanger mě baví díky své barevnosti a originalitě. Je to ručně dělané umělecké dílo a díky maličkostem přidávaným dovnitř je opravdu každý jeden kus originál. Pro mě je tento diář příjemným vybočením ze stereotypu a důkazem toho, že věci se dají dělat i jinak a sakra hezky.

Pro koho je diář určen: Pro alternativní lidi a kreativce, kteří hledají inspiraci v každodenních maličkostech. Pokud máte rádi pravidelnost a uhlazenost, nepravidelně natahané linky v diáři by vás mohly rozptylovat.

Hodnotila: Jana Orlovská

Clever Minds pro kreativce a detailisty

Tvůrci: Petr Moucha a Jiří Straka

www.cleverminds.eu

pilot
Zdroj: Web Clever Minds

Clever Minds nemůžeme brát pouze jako obyčejný diář. Jeho tvůrci chtěli vytvořit produkt, který pomůže lidem v každodenním životě organizovat věci. Diáře jsou nástrojem, ve kterém si píšete nejdůležitější poznámky a úkoly, které zrovna potřebujete daný den řešit. Každý si ho může přizpůsobit podle svých představ.

Vybrat si můžete barevné šňůrky, firemní logo nebo stylový obal. Clever Minds přichází s netradiční metodou plánování a je to tak důmyslný plánovací diář, jehož technika se může stát návyková. Diáře nejsou datované, úkoly si klidně začněte zapisovat už v prosinci. Hned na první stránce si dáváte slib a uzavíráte sami se sebou dohodu.

Týdenní plánování začíná stanovením cíle a ujasněním třech hlavních úkolů. Jednotlivé dny obsahují kolonku vděčnosti a 25. hodinu (co bych ještě měl dnes udělat). Den neobsahuje hodiny, abyste si to nejnutnější dali na první místo. Závěr týdne patří ke zhodnocení. V diáři nechybí i prostor pro poznámky.

„Motivační a plánovací diář. Stanov si cíl a tři hlavní úkoly.“

fotka-2
Petr Moucha a Jan Straka se rozhodli společně podnikat pod značkou Clever Minds, která se řídí hesly: #OvěřenoŽivotem, #PíšuRukou, #KonečněZasePondělí.

Proč se nám líbí: Skvělou věcí je, že v týdenním přehledu má i kolonku na 3 věci, které se vám povedly (prostě se sami pochválíte). Taky mne neuvěřitelně baví, že je na kroužkové vazbě, takže jej můžete přeložit. A hlavně – můžu si jej „vyzdobit“ jakkoliv chci, protože mi to umožňuje. Navíc obsahuje stylovou gumičku, u které si můžete vybrat barvu, která vám podrží všechny papíry pěkně v diáři.

Pro koho je diář určen: Clever Minds je pro individuality, kreativce a detailisty. Chceš stylový diář s důmyslnou technikou plánování? Cleverminds může být tou správnou volbou.

Hodnotila: Alena Cigánková

 

 

Business klasika Moleskine

Tvůrci: Diáře Moleskine

www.moleskine.cz

15194420_10154810917982049_7191853669719122212_o
Zdroj: FB Moleskine

Diáře Moleskine jsou klasika, jednoduchost a elegance v jednom. Ocení ho zejména lidé v businessu a konzervativnější povahy. Pro mnoho lidí není Moleskine jen diář, ale doplněk, který dodává ten správný šmrnc jejich business looku na schůzkách. Pro srovnání jsme si vybrali diář s týdenním plánováním. Co se mi líbí, je rozložení týdne, kdy jednotlivé dny máte na levé straně, pravá strana je volná a je určena pro poznámky, což mi přijde docela praktické.

moleskine
Značka Moleskine je známá převážně díky svým elegantním diářům a zápisníkům. Za svou existenci vděčí anglickému spisovateli Bruceovi Chatwinu, byl totiž první, kdo své malé zápisníky nazval moleskine. Tradici těchto zápisníků pak obnovilo malé milánské nakladatelství, které je pod touto značkou začalo vyrábět.

Proč se nám líbí: U Moleskinů se mi líbí jejich široká nabídka formátů a velikostí, vybere si opravdu každý. Ať už hledáte malý šikovný formát do kabelky, nebo detailní plánovač na každý den. Na výběr jsou různé barvy a také speciální edice a několik zajímavých obálek, třeba Malý princ či Batman.

Pro koho je diář určen: Moleskine je business diář pro plánovaní schůzek a dne, je určen spíše manažerům a konzervativnějším lidem, kteří chtějí působit reprezentativně.

Hodnotila: Jana Orlovská

Kalendář Google jistě vyštípal v mnohých případech klasické papírové kalendáře či diáře, avšak stále zůstává značné množství lidí, kteří si na papír i mistrné zpracování diáře potrpí. Stylové provedení diáře a kontakt s ním je pro některé lidi dnes stále velice příjemným zpestřením pracovního dne.

Jak jste na tom s plánováním schůzek vy? Kupujete každý rok nový diář, nebo jste propadli technologiím? A co je pro vás při výběru diáře nejdůležitější?

© 2024 imper.cz